Arhiva vesti 02.11.2016

LDP:Pritisci na Srbiju rastu, nisu raketni bacači slučajno

Blic 02.11.2016
Poslednji događaji koji okupiraju javni život jasno pokazuju da se kriza u Srbiji produbila i da su pritisci sa kojima se zemlja suočava posledica ambicije antievropskih snaga u zemlji kombinovanih sa pojačanim ruskim interesom, saopštio je danas… »

Stojković: Puštanje Tačija poruka raseljenima da se ne vraćaju na Kosovo

Novi magazin 02.11.2016
Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je da je puštanje na slobodu komandanta regionalne policije Kosova Nehata Tačija poruka raseljenima da nije bezbedno da se vrate na Kosovo i Metohiju. Viši sud u… »

"Žrtve nasilja nisu broj, zaslužuju da ih se sećamo"

BK TV 02.11.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti da se žene moraju zaštititi te da mora da postoji efikasan sistem zaštite, ali da treba raditi na prevenciji. Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, potpisala je danas peticiju za proglašenje… »

Više javno tužilaštvo: Ne možemo da kažemo ništa o slučaju Jajinci

Slobodna Evropa 02.11.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima. "Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim", rekli… »

Državljanin Srbije osumnjičen za ubistvo uhapšen na aerodromu u Sarajevu

Radio 021 02.11.2016
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Beograda službenici Granične policije BiH uhapsili su državljanina Srbije, R.A. (60). Pasoškom kontrolom utvrđeno je da ga srpska policija traži zbog ubistva. "R.A. predat je pripadnicima Jedinice za… »

Koha: Tači želi kontrolu nad dijalogom sa Beogradom

Blic 02.11.2016
Kosovski predsednik Hašim Tači se "sprema da preuzme komandu nad dijalogom" sa Beogradom, piše danas prištinski "Koha ditore". Neimenovani izvori su rekli tom listu da će Tači uskoro uključiti u svoj tim Bljerima Šalju, poslanika u kosovskoj… »

Stefanović i ambasador Palestine o obuci za policajce

Novi magazin 02.11.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Palestine Mohamedom Nabhanom o nastavku saradnje kroz organizovanje obuka za policijske službenike dveju zemalja, saopštio je MUP. U saopštenju se navodi da su… »

Đorđević: VS u mirovnim operacijama

Danas 02.11.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je u 20 multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija (UN) i Evropske unije (EU) u 2016. godini planirano angažovanje do 700 pripadnika Vojske Srbije (VS) na 340 pozicija. Ministarstvo odbrane, u… »

Klivlend bolji od Hjustona, pet poena Bjelice

Press 02.11.2016
Košarkaši Minesote ubedljivo su savladali rano jutros Memfis 116:80 u nastavku NBA lige, uz pet poena Nemanje Bjelice. foto: tanjug.rs Košarkaši Minesote ubedljivo su savladali rano jutros Memfis 116:80 u nastavku NBA lige, uz pet poena Nemanje… »

Google Chrome je 15% brži zahvaljujući Microsoftu

IT svet 02.11.2016
Google Chrome učitavanje je 15% brže na Windowsu zahvaljujući Microsoft PGO tehnologiji ( Profile Guided Optimization ). Chrome sada loaduje web stranice 6% brže i 15% brže sa novim tab vremenom loadovanja. PGO tehnologija meri koliko korisnik… »