Arhiva vesti 19.04.2017

Pens: Olujni oblaci na horizontu severoistične Azije

RTV 19.04.2017
TOKIO - Potpredsednik SAD Majk Pens uporozio je danas Severnu Koreju da ne testira odlučnost američke vojske i obećao da će SAD odgovoriti "izuzetno snažno i efikasno" na bilo kakvu upotrebu konvencionalnog ili nukleranog naoružanja. Obraćajući se… »

Istina o zamalo fatalnom susretu: Ruski bombarderi kod Aljaske bili u redovnoj patroli

Kurir 19.04.2017
Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su američki lovci pratili dva ruska bombardera Tu-95MS u blizini Aljaske. В России объяснили появление бомбардировщиков Ту-95 на Аляске -… »

Sudar autobusa i kamiona kod Prokuplja, poginuo mladić

RTS 19.04.2017
Jedna osoba je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4.45 na ulazu u Prokuplje iz pravca Kuršumlije, javlja dopisnik RTS-a. Do nesreće je došlo kada je vozač (1990) kamiona "Zastava", prokupačkih registarskih tablica… »

Dodela ordenja: Predsednik Nikolić odlikovao pripadnike vojske, MUP-a, ambasadore...

Blic 19.04.2017
Predsednik Republike Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije, saopštila je danas Služba za odnose sa… »

MSP odbio ukrajinski zahtev o uvođenju mera Rusiji

Novi magazin 19.04.2017
Međunarodni sud pravde (MSP) odbio je danas zahtev Ukrajine o uvođenju hitnih mera Rusiji kako bi prekinula navodnu oružanu i finansijsku podršku pobunjenicima na istoku Ukrajine. Najviši sud UN sa sedištem u Hagu naložio je Rusiji da poštuje… »

Goša dobila novog generalnog direktora: Štrajkači pozvani da se vrate u pogone

Kurir 19.04.2017
BEOGRAD - Novi generalni direktor fabrike šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci je Milutin Šćepanović. Kako se navodi, on je na to mesto došao nakon promene vlasnika kada je slovačka kompanija ŽOŠ "Trnava" fabriku prodala kiparskoj firmi… »

Er Srbija: U subotu privremeni prekid onlajn usluga

Večernje novosti 19.04.2017
Er Srbija ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let pa će u subotu doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu funkcionisati normalno. Er Srbija ovog vikenda prelazi na… »

Ovde je počinjen genocid: Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić posetio Jasenovac

Telegraf 19.04.2017
Bandić podsetio da je u Jasenovcu ubijeno i 2.000 Zagrepčana... Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac, gde će 23. aprila biti održana državna komemoracija, istakavši da je na tom mestu “ počinjen jedan od… »

Vojska upozorava:Vežbamo bojevom municijom, pa ...

Mondo 19.04.2017
Jedinice Vojske Srbije izvodiće 27. i 28. aprila vežbe uz upotrebu bojeve municije na poligonu "Mogila" kod Požarevca. Foto: Promo/Ministarstvo odbrane Srbije Zbog toga se u tom periodu na tom lokalitetu zabranjuje kretanje, zadržavanje i boravak… »

Plate mogu da se isplaćuju i na ruke

Gde investirati 19.04.2017
Nijedan zakon naše države poslodavcima ne brani da radnicima zarade isplaćuju u kešu, ali retko ko to čini. Isplate u gotovini ne zabranjuje nijedan propis iz delokruga Narodne banke Srbije. Poslednjih meseci država sve glasnije zove penzionere da… »