Arhiva vesti 19.04.2017

Pens sa nosača aviona: Ne testirajte rešivost vojske

B92 19.04.2017
Američki potpredsednik Majk Pens upozorio je Severnu Koreju da "ne testira" rešenost američke vojske. Kako je rekao, američka vojska će odgovoriti na "efikasan" način na upotrebu nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja. U okviru posete Japanu… »

Incident na nebu iznad Aljaske: Ruski bombarderi i američki lovci oči u oči

Blic 19.04.2017
Američka vojska saopštila je da je presrela dva ruska bombardera u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad obale Aljaske. US Foils Russian Plot to Bomb Alaska https://t.co/0ftfOCxc6H pic.twitter.com/HPWz9RBKhN— Russia Insider (@RussiaInsider) April… »

Sudar autobusa i kamiona kod Prokuplja, poginuo mladić

RTS 19.04.2017
Jedna osoba je poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4.45 na ulazu u Prokuplje iz pravca Kuršumlije, javlja dopisnik RTS-a. Do nesreće je došlo kada je vozač (1990) kamiona "Zastava", prokupačkih registarskih tablica… »

Predsednik Nikolić odlikovao više pojedinaca

Večernje novosti 19.04.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije. Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je više… »

Sud u Hagu odbio zahtev Ukrajine protiv Rusije

Politika 19.04.2017
Međunarodni sud pravde uveo mere protiv diskriminacije koju Moskva sprovodi protiv etničkih Tatara i drugih manjina na Krimu. HAG - Međunarodni sud pravde (MSP) odbacio je zahtev Ukrajine za uvođenje mera kojima bi se blokirala ruska podrška… »

"Goša" dobila novog direktora?

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Novi generalni direktor fabrike šinskih vozila "Goša" u Smederevskoj Palanci je Milutin Šćepanović, pišu "Novosti". Kako se navodi, on je na to mesto došao nakon promene vlasnika kada je slovačka kompanija ŽOŠ "Trnava" fabriku prodala… »

U: subotu privremeni prekid onlajn usluga "Er Srbije"

Blic 19.04.2017
"Er Srbija" ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let (ček-in), pa će u subotu, 22. aprila, doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu na let funkcionisati normalno… »

Bandić u Jasenovcu nazvao stvari pravim imenom: Ovde je počinjen genocid

Kurir 19.04.2017
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je Spomen-područje Jasenovac, gde će 23. aprila biti održana državna komemoracija, istakavši da je na tom mestu "počinjen jedan od stravičnih genocida u Drugom svetskom ratu". Bandić je novinarima u… »

Vojna vežba: Vojska vežba na poligonu kod Požarevca, ovo je upozorenje za građane

Blic 19.04.2017
Jedinice Vojske Srbije izvodiće 27. i 28. aprila vežbe uz upotrebu bojeve municije na poligonu "Mogila" kod Požarevca, zbog čega se u tom periodu na tom lokalitetu zabranjuje kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, stoke i vozila, saopšteno je danas… »

Zaposleni ne moraju da primaju plate preko računa, važan je platni listić

Nova ekonomija 19.04.2017
Poslednjih meseci država sve glasnije zove penzionere da odustanu od poštara i penzije počnu da primaju preko tekućih računa. Nijedan propis u Srbiji, međutim, najstarije građane, baš kao ni radnike, ne obavezuje da do svog novca dolaze preko… »