Arhiva vesti 19.04.2017

(Video) Haos u Varšavi: Ogorčena masa dočekala Tuska robijaškim odelom

Kurir 19.04.2017
Predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska dočekalo je danas više stotina ljudi, kako pristalica tako i ljutih protivnika, na glavnoj železničkoj stanici u Varšavi, gde je doputovao kako bi svedočio u istrazi o navodnim nezakonitim kontaktima… »

Obnova pruge Vinarci – Đorđevo završena pre roka

Politika 19.04.2017
Kompanija RŽD Internešnl saopštila je danas da je pre roka završila radove na deonici pruge Vinarci - Đorđevo, poslednjoj od šest deonica panevropskog Koridora 10, na kojoj će moći da se razvija brzina od 120 km/č, umesto dosadašnjih najviše… »

Ukoliko ste zimske gume već zamenili letnjim nećete biti kažnjeni, ali stručnjaci apeluju da ih vratite

Blic 19.04.2017
Seng u aprilu iznenadio je sve, pa i vozače koji su već skinuli zimske gume na automobilima. Formalno, ne treba brinuti da će policija pisati kazne zbog toga. Međutim, ukoliko sneg potraje, preporuka je da se vrate zimske gume na četvorotočkaše… »

Lavrov: Plan za Siriju odavno odobren u UN

RTS 19.04.2017
Plan o rešenju krize u Siriji već postoji, ali nije odobren u Vašingtonu, već u UN u Njujorku, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, precizirajući da je reč o rezoluciji Saveta bezbednosti UN 2254. Upitan da li je na sastanku sa… »

Podrži RTV: I Programski savet RTV pristaje na propagandu

Beta 19.04.2017
Pokret Podrži RTV optužio je danas Programski savet Radio-televizije Vojvodine (RTV) da ne služi javnom već političkom interesu i da o tome svedoči i neopoziva ostavka koju je na mesto predsednice Programskog saveta podnela Aleksandra Djurić… »

Vinarija In na padinama Fruške gore pravi vrhunsko vino u podrumu iz 1826.

Nova ekonomija 19.04.2017
Vinarija IN otvorila je vrata svog imanja i ugostila ljubitelje vina, somelijere i gastro entuzijaste u mestu Bikić Do na padinama Fruške gore. Gosti su imali priliku da obiđu živopisan vinograd, koji se prostire na 10 hektara zemlje, na prostoru na… »

Naučnike uznemirio automobil koji je sam sebe naučio vožnji

Radio 021 19.04.2017
U magazinu prestižnog američkog Tehnološkog instituta Masačusetsa objavljen je tekst pod nazivom "Mračna tajna u srcu veštačke inteligencije", u kojem se navodi da "niko zapravo ne zna kako najnapredniji algoritmi rade to što rade". "To bi mogao… »

Lion i Bešiktaš uslovno suspendovani na dve godine

Beta 19.04.2017
Fudbalski klubovi Lion i Bešiktaš suspendovani su danas na po dve godine uslovno zbog nereda njihovih navijača u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige Evropa, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa). Francuski i turski klub kažnjeni su i sa po… »

Ubijena dvojica osumnjičenih za pripremanje napada u Rusiji

Novi magazin 19.04.2017
Dva muškarca osumnjičena da pripremaju napade u Rusiji ubijena su u Vladimiru, turističkom gradu 200 kilometara istočno od Moskve, saopštila je danas ruska obaveštajna služba FSB. Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da su njihovi… »

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

B92 19.04.2017
Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, Mark Zakerberg je izneo više detalja o ambicioznim planovima kompanije Facebook, prvi put iznetim 2016. godine. Sudeći prema Zakerbergovim planovima, Facebook će već sledeće… »