Arhiva vesti 19.04.2017

Mustafa: Kosovo neće još dugo da čeka na formiranje vojske

Danas 19.04.2017
Kosovo neće beskonačno da čeka na formiranje svoje vojske i da će odluka o tome biti doneta u Prištini a ne Beogradu, rekao je Permijer Kosova Isa Mustafa, gostujući u emisiji na KTV. Prema njegovim rečima predstavnici Srba su mu u privatnim… »

Ipak na doradi: U spornom priručniku uče osnovce šta je oralni seks?! (foto)

Pravda 19.04.2017
Nakon što su obrazovani paketi iz kojih deca u vrtićima i školama treba da uče o tome šta je seksualno nasilje i kako da se od toga zaštite, izazvali ogromnu osudu javnosti, Ministarstvo prosvete odlučilo je da se oni koriguju i prilagode uzrastu… »

Dačić sa gradonačelnikom Hofua

Danas 19.04.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa gradonačelnikom japanskog grada Hofu Masato Macurom, koji obavlja i funkciju predsednika Asocijacije gradonačelnika Japana. U razgovoru je izraženo obostrano zadovoljstvo zbog dobrih… »

DW: "Hrvatice, Hrvati i pošteni Srbi"

B92 19.04.2017
Voditelj pozdravlja "Hrvatice, Hrvate i poštene Srbe" ostavljajući neizgovoreno da su takvi (pošteni) malobrojni - a Srbi, izbegli zbog Oluje. Oni se vraćaju u svoje rodne kuće i slikaju sa zapaljenim hrvatskim zastavama, piše Dojče vele. Amnesti… »

Sedam godina zatvora lopovu zbog pogibije policajca

Večernje novosti 19.04.2017
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum sa Savom Ibrićem (41) iz Smedereva koji je u zamenu za priznanje krivice osuđen na sedam godina zatvora. PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum sa Savom Ibrićem… »

Gradonačelnik naložio prekid radova na mostu u Severnoj Mitrovici zbog "serije incidenata"

Blic 19.04.2017
Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić naložio je danas prekid radova na i oko mosta u ovom gradu i zatražio od međunarodnih i lokalnih bezbednosnih organa da osiguraju bezbednost građanima. Rakić je izjavio Tanjugu da je razlog za ovakvu… »

Ministar odbrane razgovarao sa sindikatima o reformama

Beta 19.04.2017
Ministar odbrane Sebije Zoran Djordjević razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženih sindikata "Sloga", u čijem sastavu su i zaposleni Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, o započetim reformama u tom resoru. Predstavnici sindikata "Sloga"… »

Protest u Nišu: Ne odustajemo od maratona koji trčimo

Beta 19.04.2017
Stotinak Nišlija, učesnika "Protesta protiv diktature", okupilo se večeras 14. put na Trgu kralja Milana. Zbog kiše i hladnoće demonstranti su odustali od protestne šetnje centralnim gradskim ulicama, već su samo otišli do Gradske kuće, gde su… »

Koncesija za Aerodrom ne znači privatizaciju

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da traženje koncesionara za Aerodrom "Nikola Tesla" ne znači njegovu privatizaciju, da je rok za sve zainteresovane kompanije produžen za dve nedelje. "Često… »

Popović: Ramu proglasiti „personom non grata”

Večernje novosti 19.04.2017
Predsednik SNP Nenad Popović pozvao je Vladu Srbije da albanskog premijera Edija Ramu proglasi "personom non grata" na teritoriji Srbije zbog njegove izjave o mogućnosti ujedinjenja Albanije sa Kosovom. Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović… »