Arhiva vesti 12.07.2017

Američki diplomata posetio Srpsko ruski humanitarni centar

Dnevnik 12.07.2017
Otkako je osnovan pre pet godina, Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu prvi put je posetio predstavnik američke ambasade u Beogradu. Pomoćnika vojnog atašea Hajruma Garvina najviše je interesovao Centar za satelitski monitoring koji postoji još… »

Dačić: Brnabićeva nije izašla iz okvira državne politike

B92 12.07.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Trstu da je potrebno okončati raspravu o stenogramu intervjua predsednice Vlade Ane Brnabić. Kako je rekao, Brnabićeva svojim postupanjem nije izašla izvan okvira državne politike. "Treba… »

Dačić o dometima Berlinskog procesa

RTS 12.07.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je najvažnija dobit Berlinskog procesa to što evropske zemlje time pokazuju da su zainteresivane za proširenja Evropske unije, koje bi moglo doći u opasnost. Zbog toga je, kaže Dačić… »

Gotovo: Vuković u Olimpijakosu, plata tri puta veća!

Mozzart sport 12.07.2017
Možda dođu još dvoijica srpskih fudbalera. Pregovori su uspešno okončani, srpski reprezentativac Jagoš Vuković prelazi iz turske Konje u grčki Olimpijakos. Vuković će večeras doputovati u Atini gde ga očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora… »

Niš: Autobus usmrtio staricu

OK radio 12.07.2017
Autobus u Nišu kretao se u sredu u rikverc i pregazio osamdesetosmogodišnju staricu koja je podlegla povredama na licu mesta. Autobus prevozničke firme “Ćurdić“ pregazio je u sredu osamdesetosmogodišnju staricu u Nišu koja je podlegla povredama… »

Alarmantno upozorenje dermatologa: Ekstremno visok indeks zračenja, sklanjajte se sa sunca!

Kurir 12.07.2017
U vrelim letnjim danima, kada temperatura prelazi i 40 podeok, posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti kože od sunčevog zračenja, kako ne bi došlo do neželjenih opekotina i oštećenja kože. Sunce zrači infracrvenim zračenjem (IR), vidljivom… »

Nemački mediji: Na Balkanu se stvara nova Jugoslavija!

Kurir 12.07.2017
Nemački mediji danas posvećuju pažnju samitu lidera zemalja Zapadnog Balkana u Trstu, koji se održava u okviru Berlinske inicijative, s tim da neki autori ideju o ekonomskoj uniji vide kao rađanje nove Jugoslavije, u kojoj bi Beograd imao dominantnu… »

Britanija: Najniža nezaposlenost u poslednje 42 godine

Gde investirati 12.07.2017
Stopa nezaposlenosti u Britaniji je ponovo pala, jer tržište rada pokazuje otpornost uprkos usporavanju šire ekonomije. Stopa nezaposlenosti je u periodu mart-maj pala na 4,5 odsto, što je za 0,2 procentna poena niže nego u prethodna tri meseca… »

Facebook Messenger dobija reklame

PC Press 12.07.2017
Kao što svi već znamo na Facebook-u ima mnogo reklama, tako da njihov sledeći korak ne bi trebalo nikoga da začudi. Naime, kompanijina aplikacija Facebook Messenger dobija reklame takođe. Reklame će se na servisu prikazivati u okviru početnog… »

Kuburović: Promena Ustava obaveza preuzeta u poglavlju 23

B92 12.07.2017
Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da Ustav Srbije treba promeniti i podseća da se Srbija na to obavezala otvaranjem poglavlja 23 u procesu priključenja EU. Tim poglavljem, precizirala je, predviđeno je da se Ustav promeni u oblasti… »