Arhiva vesti 12.07.2017

Porasla robna razmena Srbije i Rusije

RTV 12.07.2017
BEOGRAD - Robna razmena između Srbije i Rusije povećana je za 16 odsto u prvih pet meseci, u odnosu na isti period prošle godine, konstatovali su danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ruski ambasador Aleksandar Čepurin… »

Drama u Sarajevu: Zbog napuštenog prtljaga ograđen deo aerodroma!

Kurir 12.07.2017
Zbog napuštenog prtljaga danas je na kratko bio ograđen deo međunarodnog aerodroma u Sarajevu. Kako se navodi, napušteni prtljag se nalazio na stolicama u blizini menjacnice, zbog čega je antibombni tim Granične policije BiH reagovao i ogradio… »

Stamatović: Vučiću objasni kakvu su nam to novu antisrpsku podlost smislili tvoji briselski naredbodavci?

Pravda 12.07.2017
- Dok kragujevački "Fijat" stoji, vojvođanski proizvođači malina blokiraju puteve, a pitanje je dana kada će ustati i malinari Zapadne Srbije, dok nas samo 50 dana deli od početka nekontrolisane rasprodaje srpske zemlje i prirodnih resursa… »

Ruska advokatica negira štetne informacije o Hilari Klinton

RTV 12.07.2017
MOSKVA - Ruska advokatica Natalija Veseljnickaja koja se sastala sa Donaldom Trampom Mlađim tokom američke izborne kampanje prošle godine, negirala je navode da mu je ponudila kompromitujuće informacije o Hilari Klinton. Na pitanje da li je imala… »

Stefanović sazvao hitan sastanak s ministrima pravde i rada

Studio B 12.07.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sazvao je hitan sastanak sa ministrima pravde i rada i socijalne zaštite, Nelom Kuburović i Zoranom Ðorđevićem, a nakon današnjeg ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici. U Centru za socijalni… »

Poslednja želja - zajedno u smrt

Večernje novosti 12.07.2017
Supružnici Dragica i Toma Stepanović pronađeni mrtvi u gerontološkom centru u Pančevu. Uviđaj pokazao da se dogodilo ubistvo, a zatim samoubistvo. BRAČNI par Toma (84) i Dragica (79) Stepanović pronađeni su u sredu ujutru mrtvi na terasi svog… »

NBS moli banke da naplaćuju samo stvarne troškove

Politika 12.07.2017
Umesto da ukine nezakonitu praksu bankarima poslala neobavezujući dopis da troškove obrade kredita naplaćuju fiksno, a ne procentualno. Narodna banka Srbije poručila je bankarima da bi konačno morali da prilagode naknade koje naplaćuju stvarnim… »

Sekulić: Crna Gora stabilna i sigurna za investicije

Glas Amerike 12.07.2017
Crna Gora je sigurna, ekonomski održiva i politički stabilna država, sa značajnim potencijalom da nastavi svoj dalji ekonomski rast, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić tokom Biznis foruma organizovanog u okviru Samita Zemalja Zapadnog… »

Uskoro uklanjanje ostataka zgrade RTV-a na Mišeluku

NoviSad.com 12.07.2017
Novi Sad - Uskoro počinje uklanjanje ostataka nekadašnje zgrade Radio-televizije Vojvodine na Mišeluku, srušene tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Javna medijska ustanova "Radio-televizija Vojvodine" potpisala je danas ugovor o izvođenju radova… »

Tarantino snima film o Čarlsu Mensonu

Radio 021 12.07.2017
Američki režiser Kventin Tarantino snimiće film o "Porodici Menson", zajednici koju je 1960. u Kaliforniji osnovao poznati masovni ubica Čarls Menson. Ono što se za sada zna jeste da je Tarantino glumici Margo Robi ponudio ulogu Šeron Tejt, glumice… »