Arhiva vesti 12.07.2017

Brnabićeva u Trstu: Važna dobra saradnja sa EIB

RTS 12.07.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se na Samitu u Trstu sa delegacijom Evropske investicione banke (EIB) koju je predvodio potpredsednik te finansijske institucije za Srbiju Dario Skanapjeko. Tokom razgovora je istaknuto da EIB podržava strateški… »

Blumberg: Stojimo iza svega napisanog u intervjuu sa Anom Brnabić

Nova ekonomija 12.07.2017
Redakcija agencije Blumberg stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u kojem je navodno rekla da bi Srbija, ukoliko bi bila primorana da bira između EU i Rusije, izabrala Uniju, piše Danas. Intervju premijerke… »

Severna Koreja: Pretvorićemo SAD u gomilu pepela

Mondo 12.07.2017
Severna Koreja zapretila je danas SAD da ne vrše pritisak na Pjongjang, jer će vojni sukob sa tom zemljom "neizbežno dovesti SAD do samouništenja", objavljeno je danas u zvaničnom listu severnokorejske vlade Minju Čoson. Američka predsednička… »

Brat Milice Dabović osuđen na šest godina zatvora

Vesti online 12.07.2017
Viši sud u Beogradu osudio je danas na šest godina zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović, zbog učešća u trgovini drogom. Sud mu je produžio pritvor u kojem se nalazi od septembra prošle godine, kada je uhapšen sa 2,4… »

PKS: Otvoren Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana

Beta 12.07.2017
Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma (KIF)– prva zajednička institucija u regionu koju je osnovalo šest privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana danas je otvoren u okviru samita u Trstu, saopštila je Privredna komroa Srbije (PKS). U… »

Đurić ponovo v.d. direktora Kancelarije za KiM

Danas 12.07.2017
Vlada Srbije odlučila je da Marka Đurića ponovo imenuje za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na tri meseca, objavljeno je u novom Službenom glasniku. Na istoj sednici, održanoj 6. jula, Vlada je imenovala, takođe kao… »

Vulin: Vlada Srbije se neće lišiti odbrambene industrije

Novi magazin 12.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vlada Srbije neće "rešiti ni lišiti" odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate. "Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije Srbije… »

Erdogan: EU nam nije neophodna, imamo plan B i C

Novi magazin 12.07.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će za Ankaru biti utešno ako Evropska unija (EU) otvoreno kaže da ne može da prihvati Tursku u članstvo. Erdogan je rekao u emisiji HARDtoks (HARDtalk's) na Bi-Bi-Siju da je Turska sposobna da… »

Ljajić: Očekujem nova ulaganja turskih privrednika u Srbiju

SEEbiz 12.07.2017
BEOGRAD - Turski investitori razmišljaju o Srbiji i ulažu u nju a susret predsednika Vučića i Erdogana novi je podstrek za privrednu saradnju, rekao je za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. O ekonomiji i zajedničkim… »

Ruski humanitarci u Nišu ugostili Amerikance: Nismo dobili nikakve primedbe

Blic 12.07.2017
Delagacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) danas je posetila Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu i, kako navode prestavnci centra, nisu izneli nikakve primedbe. Do ove posete došlo je u jeku prepucavanja dve velike sile, Rusije i SAD… »