Arhiva vesti 12.07.2017

Tragedija na Drini: Deda spasio jednog unuka, pa se utopio sa drugim

Blic 12.07.2017
Maloletni M. S. (14) i njegov deda Stojan S. (63) utopili su se juče oko 16 časova u Drini, u mačvanskom selu Salaš Crnobarski. Deda Stojan uspeo je prethodno da spasi mlađeg unuka (12), javlja "Mačva pres". Dečak se sa mlađim bratom u utorak… »

Pod kojim uslovima banke odobravaju kredit penzionerima

Kamatica 12.07.2017
Koliki je iznos penzije potreban za dobijanje keš kredita? Na koji period banke ovaj vid pozajmice daju najstarijim sugrađanima i pod kojim uslovima, istražuje finansijski portal Kamatica. Kako je na ovu temu poslato mnogo pitanja redakciji… »

Eksplozija i crni dim uplašili vranjance: Izbio požar u Domu zdravlja pod nejasnim okolnostima, jedno vozilo potpuno…

Kurir 12.07.2017
Jedno vozilo potpuno je uništeno u požaru koji je danas oko podneva pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima zahvatio unutrašnjost garaže Doma Zdravlja u Vranju. Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasne brigade, sprečena je šteta većih razmera… »

Omerović: Zukorlić Genocid nazvao “ono” ostaće upamćen kao “onaj”

Sandžak haber 12.07.2017
Komentarišući govor bivšeg muftije Muamera Zukorlića u Srebrenici, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović rekao je da bivšeg muftiju od dvadesetdruge godišnjice od genocida u Srebrenici… »

Sindikati: Altavila obavestio Vladu Srbije o stavovima kompanije

Beta 12.07.2017
Dva sindikata kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili saopštila su večeras da je visoki rukovodilac te kompanije Alfredo Altavila obavestio Vladu Srbije kao manjinskog akcionara da ukoliko ne dodje do prekida štrajka sledi otpuštanje i… »

Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili strateško partnerstvo

Nova ekonomija 12.07.2017
Atlantic Grupa dezinvestira proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower. U svrhu daljeg restrukturisanja i… »

Berlin: Racije i hapšenja zbog krađe novčića iz muzeja

RTV 12.07.2017
BERLIN - Jedinice nemačke specijalne policije izvele su rano jutros racije u nekoliko stanova u Berlinu u vezi sa krađom u martu zlatnog novčića teškog 100 kilograma i vrednog oko četiri miliona evra iz berlinskog muzeja Bode, jednog od… »

Vujović: Ukoloniti sve prepreke na putu evropskih intregracija

Beta 12.07.2017
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da treba ukloniti sve prepreke na putu evropskih integracija, poput carinskih barijera, i da je nesmetano putovanje kroz region osnova integracija. Vujović je, na poslovnom forumu u okviru Samita… »

Euro Sumar: Suzuki Vitara odmah po uplati

Auto magazin 12.07.2017
Ono što mnogi evropski uvoznici i prodavci Suzukijevih vozila nisu uspeli da obezbede, ostvario je ovdašnji uvoznik, beogradska kompanija Euro Sumar: nakon dužeg vremena apsolutni evropski hit – Suzuki Vitara, u Srbiji se može voziti odmah po… »

Građanima stiže porez za ono što nemaju

Kamatica 12.07.2017
Mnogi Leskovčani dobili su ovih dana rešenja da plate porez za nepokretnosti koje nemaju. U lokalnoj poreskoj administraciji priznaju da je došlo do greške, ali da je krivac kompjuterski program koji koriste. Penzioner iz Leskovca Tomislav… »