Arhiva vesti 05.10.2017

"Novosti": Male šanse da EU prizna grešku u vezi s Kosovom

B92 05.10.2017
U državnom vrhu Srbije ne veruju da će članice Evropske unije, koje su priznale samoproglašenu državu Kosovo, preispitati tu odluku, pišu "Večernje novosti". Uprkos tome, Beograd uveliko priprema pismo koje će u Brisel 10. oktobra poneti… »

Ministarstvo pravde: Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru

Dnevnik 05.10.2017
BEOGRAD: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde saopštila je danas da nisu tačni navodi pojedinih medija da je Zoran Marjanović (1978), koji se nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu po rešenju Višeg suda za krivično… »

Sastanak Srpske liste sa sekretarom Evropske komisije

Danas 05.10.2017
Potpredsednik Skupštine Kosova Slavko Simić i šef poslaničkog kluba Srpske liste Saša Milosavljević, održali su sastanak sa Kristijanom Danijelsonom, generalnim direktorom Evropske komisije za pregovore o susedstvu EU i pregovore o proširenju. Na… »

Još jedan uragan preti Americi

Radio 021 05.10.2017
Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) upozorio je da bi ovog vikenda zalivsku obalu SAD mogao da pogodi novi uragan. Ako do toga dođe, kako se navodi, na meti će biti Alabama i prestonica Floride Talahasi. Nova tropska depresija nalazi se na oko… »

Koliko će evro vredeti do kraja 2018. godine?

Kamatica 05.10.2017
Prosečna vrednost evra sledeće godine ne bi trebalo da bude veća od 123 dinara, koliko je iznosio prosečan kurs u 2016. godini, procenuju srpski bankari. Pojedini analitičari, međutim, naglašavaju da će dinar biti toliko stabilan da do kraja 2018… »

Pentagon hitno traži 440 miliona dolara zbog S. Koreje

B92 05.10.2017
Vašington -- Pentagon je hitno zatražio od američkog Kongresa da iz sadašnjeg budžeta izdvoji dodatnih 440 miliona dolara za raketnu odbranu, prenosi AP. Kako se navodi, , novac je Pentagonu potreban da bi se suprostavio ubrzanim naporima Severne… »

Vlada Srbije dala garancije za privremeno puštanje Mladića na slobodu

Politika 05.10.2017
Vlada Srbije je dala garancije za privremeno ;puštanje na slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, potvrdila je večeras ministarka pravde Nela Kuburović. „Nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za nekog radi lečenja… »

Čuvar zapalio vrtić u Brazilu, četvoro dece poginulo

RTS 05.10.2017
Četvoro dece je poginulo, a više je povređeno u vrtiću u gradu Žanaubi, na istoku Brazila, nakon što je čuvar vrtića polio zgradu alkoholom i zapalio je, saopštili su zvaničnici. Brazilski novinski portal G1 javlja, pozivajući se na policijske… »

Erdogan sprema odmazdu: Blokiraćemo irački Kurdistan

B92 05.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da Turska, Iran i Irak razmatraju mogućnost blokade vazdušnog prostora i granica iračkog Kurdistana. On je najavio tu mogućnost pošto su se građani te autonomne oblasti na prošlonedeljnom… »

Prvaci dobili školske uniforme KAKO VAM SE SVIĐAJU?

Jugmedia 05.10.2017
Učenici prvog razreda niške Osnovne škole „Ivo Andrić“ dobili su danas, prvi u Nišu, školske uniforme i to o trošku škole. Direktorka škole Milica Petković rekla je da uniforme predstavljaju poklon đacima za polazak u prvi razred Ona je… »