Arhiva vesti 05.10.2017

Zahtev Srbije da Brisel preispita odluku o KiM: Male šanse da EU prizna grešku

Večernje novosti 05.10.2017
U državnom vrhu Srbije ne veruju da će članice Evropske unije, koje su priznale lažnu državu Kosovo, preispitati tu odluku. U DRŽAVNOM vrhu Srbije ne veruju da će članice Evropske unije, koje su priznale lažnu državu Kosovo, preispitati tu… »

Ministarstvo pravde Zoran Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru

Večernje novosti 05.10.2017
U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da "neistine koje su se pojavile, ne samo da ometaju tok istrage, nego i unose nemir među građane, koji imaju pravo da budu istinito obavešteni" Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde… »

Simić sa Danijelsonom o važnosti uspostavljanja ZSO

RTS 05.10.2017
Potpredsednik kosovske skupštine Slavko Simić i šef poslaničkog kluba Srpske liste Saša Milosavljević razgovarali su sa generalnim direktorom za proširenje i susedsku politiku u EK Kristijanom Danijelsonom i tom prilikom naglasili važnost… »

Američkoj obali preti novi uragan

RTS 05.10.2017
Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) upozorio je da bi ovog vikenda zalivsku obalu SAD mogao da pogodi novi uragan, a da će ako do toga dođe, na meti biti Alabama i prestonica Floride Talalahasi. Nekoliko nedelja nakon što su smrtonosni uragani… »

Da li će dinar ostati stabilan: Evo koliko će evro vredeti do kraja 2018. godine

Blic 05.10.2017
Prosečna vrednost evra sledeće godine ne bi trebalo da bude veća od 123 dinara, koliko je iznosio prosečan kurs u 2016. godini, procenuju srpski bankari. Pojedini analitičari, međutim, naglašavaju da će dinar biti toliko stabilan da do kraja 2018… »

Pentagon traži još 440 miliona dolara za raketnu odbranu

RTS 05.10.2017
Kako bi se suprostavio ubrzanim naporima Severne Koreje da izradi nuklearno naoružanu raketu koja može da pogodi SAD, Pentagon je hitno zatražio od američkog Kongresa da iz sadašnjeg budžeta izdvoji dodatnih 440 miliona dolara za raketnu odbranu. O… »

Ministarstvo pravde podržalo puštanje Mladića

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Ministarstvo pravde je podržalo inicijativu porodice generala Ratka Mladića da se on pusti iz pritvora na privremeno lečenje u Srbiji, uz garancije koje je dala vlada, rekla je danas Tanjugu Ministarka pravde Nela Kuburović. S tim u vezi je… »

Brazil: Čuvar zapalio vrtić, poginulo četvoro dece

RTV 05.10.2017
SAO PAULO - Četvoro male dece danas je poginulo, a više je povređeno u vrtiću u gradu Žanaubi, na istoku Brazila, nakon što je čuvar vrtića polio zgradu alkoholom i zapalio je, saopštili su zvaničnici. Brazilski novinski portal G1 javlja… »

Erdogan izoluje kurde: Uskoro zatvaranje granice sa severnim Irakom

Kurir 05.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas da će ta država uskoro zatvoriti svoju granicu sa severnim Irakom i blokirati ulazak u svoj vazdušni prostor, kao odgovor na prošlonedeljni referendum o nezavisnosti iračkih Kurda. "Letovi za… »

Prvaci iz škole “Ivo Andrić” prvi u Nišu dobili uniforme

Južne vesti 05.10.2017
Mališani koji su nedavno krenuli u prvi razred Osnovne škole “Ivo Andrić”, prvi su đaci u Nišu koji će nositi uniforme. Dobili su ih besplatno, kaže direktorka Milica Petković, a nada se da će i deca i roditelji biti zadovoljni ovim gestom… »