Arhiva vesti 05.10.2017

Orban: Srbi žžele da budu deo uspeššne priče centralne Evrope

Blic 05.10.2017
Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je očekivanje da sada počinju "velike decenije centralne Evrope" i ocenio da je jasno da Srbi žele da se pridruže "uspešnoj priči centralne Evrope". Orban je u intervjuu za više listova mađarske manjine u… »

Belex blago pao, Jedinstvo najprometnije

Kamatica 05.10.2017
Juče je zabeležen veliki promet na domaćem tržištu, pre svega zahvaljujući državnim obveznicama. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 437,5 miliona RSD (3,7 miliona EUR), dok se indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, blago spustio na 720,7 poena… »

Uhapšen radnik američkog konzulata u Istanbulu

Novi magazin 05.10.2017
Turska policija je danas uhapsila jednog zaposlenog u konzulatu SAD u Istanbulu zbog navodne veze sa bivšim imamom Fetulahom Gulenom kojeg turske vlasti smatraju glavnim organizatorom prošlogodišnjeg neuspelog vojnog udara. Turski državljanin… »

Neočekivani nobelovac: Išiguro van liste favorita kod kladioničara

B92 05.10.2017
Prema prognozama kladioničara, dobitnik Nobelove nagrade za književnost Kazuo Išiguro nije se nalazio ni na spisku širih favorita. Kenijac Ngugi va Tiong'o (79) i Japanac Haruki Murakami (68) bili su vodeći kandidati sve do nekoliko sati pred dodelu… »

Belgija tužila Rajaner zbog otkazivanja letova

Radio 021 05.10.2017
Belgija je pokrenula pravnu akciju protiv niskobudžetne aviokompanije Rajaner, ocenjujući kao "neprihvatljivo" ukidanje letova kojim su pogođeni Belgijanci, izjavio je belgijski vicepremijer Kris Peters. Tužba zbog "nelojalne komercijalne prakse"… »

Zaplenjen duvan na naplatnoj rampi kod Niša

Niške vesti 05.10.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u dve odvojene akcije, zaplenili su oko 440 kilograma rezanog duvana, uhapsili jednu osobu, a protiv jedne podneli krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo… »

Poverenik: Otkloniti kontradikcije

Danas 05.10.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u pismu ministarki pravde zatražio je da ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima. Ona su izvor… »

Schneider Electric obeležava 15 godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori

PC Press 05.10.2017
Kompanija Schneider Electric ove godine obeležava 15 godina poslovanja na tržištima Srbije i Crne Gore. Od samog osnivanja, biznis model Schneider Electric-a građen je po principu partnerske mreže i angažovanja lokalnih kompanija. Ova mreža danas… »

Linta: Ispravna odluka predsednika Vučića da ne ide u Zagreb

Blic 05.10.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra ispravnom odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži posetu Hrvatskoj zbog, kako je naveo, niza laži i uvreda koje su upućene na račun Srbije i proteranih Srba od strane hratskih… »

Konferencija: Pristupanje EU prilika za jačanje saradanje Srbije i Albanije

Beta 05.10.2017
Evropske integracije kao zajednički cilj Beograda i Tirane mogu da doprinesu bilateralnoj saradnji, koja je napredovala u ekonomskom i civilnom sektoru, ali je nedovoljna na političkom i državnom nivou, ocenjeno je danas na konferenciji o odnosima… »