Arhiva vesti 05.10.2017

Orban: Srbi žele da budu deo uspešne priče centralne Evrope

Dnevnik 05.10.2017
BUDIMPEŠTA, BUKUREŠT: Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je očekivanje da sada počinju „velike decenije centralne Evrope“ i ocenio da je jasno da Srbi žele da se pridruže „uspešnoj priči centralne Evrope“. Orban je u intervjuu za… »

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" na maksimumu

B92 05.10.2017
Beograd -- Skromna investiciona aktivnost na tržištu akcija obeležila je i danas trgovanje na Beogradskoj berzi. Indeks BELEX15 je uspeo da zabeleži pozitivnu promenu od 0,2 procenta, zatvorivši trgovanje na 722,11 poena, a BELEXlajn je ojačao za… »

SAD "duboko zabrinute" zbog hapšenja službenika konzulata u Turskoj

Glas Amerike 05.10.2017
Sjedinjene Države saopštile su da su "duboko zabrinute" nakon što su vlasti u Turskoj uhapsile lokalnog službenika američkog konzulata u Istambulu. Turski mediji javili su da je zaposleni, identifikovan inicijalima M.T, optužen za "pokušaj rušenja… »

Ko će naslediti Dilana: Danas objavljivanje dobitnika Nobela za književnost

Blic 05.10.2017
Švedska akademija će danas u 13h objaviti ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade. Prema procenama kladioničara, Ngugi va Tiong'o (79) i Haruki Murakami (68) su vodeći kandidati. Godinu dana nakon što je Švedska akademija šokirala svet izborom… »

Belgija tužila Rajaner zbog otkazivanja letova

Blic 04.10.2017
Belgija je pokrenula pravnu akciju protiv niskobudžetne aviokompanije Rajaner (Ryanair), ocenjujući kao "neprihvatljivo" ukidanje letova kojim su pogođeni Belgijanci, izjavio je danas belgijski vicepremijer Kris Peters. Tužba zbog "nelojalne… »

Uhapšen još jedan diler droge u Zrenjaninu: Kod sebe imao oružje i eksploziv

Telegraf 05.10.2017
Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva njemu je određena mera zadržavanja. Policija u Zrenjaninu uhapsila je D.M. (49) iz okoline tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je proizvodio i prodavao drogu, kao i zbog držanja, nošenja i prodaje oružja… »

Poverenik traži otklanjanje kontradiktornih zakonskih rešenja

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić obratio se Ministarstvu pravde sa zahtevom da to ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima koja su izvor… »

Schneider Electric - Prvih 15 godina u Srbiji i Crnoj Gori

IT svet 05.10.2017
Kompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom i u automatizaciji, ove godine obeležava 15 godina poslovanja na tržištima Srbije i Crne Gore. Od samog osnivanja, biznis model Schneider Electrica građen je po principu partnerske… »

Linta: Ispravna odluka predsednika Vučića da ne ide u Zagreb

Blic 05.10.2017
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra ispravnom odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži posetu Hrvatskoj zbog, kako je naveo, niza laži i uvreda koje su upućene na račun Srbije i proteranih Srba od strane hratskih… »

Pristupanje EU prilika za jačanje saradanje Srbije i Albanije

EurActiv 05.10.2017
Evropske integracije kao zajednički cilj Beograda i Tirane mogu da doprinesu bilateralnoj saradnji, koja je napredovala u ekonomskom i civilnom sektoru, ali je nedovoljna na političkom i državnom nivou, ocenjeno je 5. oktobra na konferenciji o odnosima… »