Arhiva vesti 05.10.2017

Uhapšen predsednik Olimpijskog komiteta Brazila

Beta 05.10.2017
Predsednik Olimpijskog komiteta Brazila Karlos Nuzman uhapšen je danas u sklopu istrage o medjunarodnoj korupcionaškoj šemi za kupovinu glasova prilikom izbora Rio de Žaneira za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine. Nuzman, koji je i počasni… »

Đilasu prete hapšenjem ako prihvati da bude kandidat opozicije

Novi magazin 05.10.2017
Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše u današnjem… »

Kanisteri benzina i detonator ispod kamiona u Parizu

B92 05.10.2017
Pariz -- Kanisteri benzina prikačeni na "prostu verziju detonatora" pronađeni su ispod kamiona u severoistočnom delu Pariza. To javlja AFP pozivajući se na izvore bliske istrazi, dok francuski list "20 minut" navodi, na osnovu policijskih izvora, da… »

Mudrinski: Odmah sam znao da je prelom

Večernje novosti 05.10.2017
U glavi sam spreman da izdržim sve napore i da se vratim na teren. Koristim priliku da se zahvalim lekarima i sestrama koji su bili oko mene ovih dana, kaže Ognjen Mudrinski. FudbalerČukaričkog Ognjen Mudrinski kaže da je spreman da izdrži sve… »

Jeremić: Pridružujemo se sutrašnjem skupu na Trgu Republike

Beta 05.10.2017
Inicijativni odbor Narodne stranke pozvao je danas gradjane da u petak, u 18 časova, dodju na beogradski Trg Republike na protest posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora. "Inicijativni odbor Narodne stranke je… »

Evroliga: Bajern i prvak Francuske dobijaju mesto

Dnevnik 05.10.2017
BARSELONA: Košarkaški klub Bajern iz Minhena, srpskog trenera Aleksandra Đorđevića, i šampion Francuske dobiće specijalne pozivnice za nastup u Evroligi naredne godine kada se proširi na 18 timova, prenosi danas Sportando. Na sutrašnjem sastanku… »

Direktor CIA: Šaljem više obaveštajaca u svet

RTS 05.10.2017
Majk Pompeo izneo je plan o pojačanom obaveštajnom radu američkih agenata širom sveta, rekavši da šalje više obaveštajaca i da donošenje odluka spušta na niže nivoe komandnog lanca – radi bolje zaštite nacionalne bezbednosti. "Opasnost od… »

Ljubavnica masovnog ubice iz Las Vegasa otkriva: Ni slutila nisam da planira pokolj, bio je tako tih i pažljiv čovek

Kurir 05.10.2017
LOS ANĐELES - Partnerka napadača iz Las Vegasa Stivena Pedoka, Merilu Denli, izjavila je da ni slutila nije da njen partner planira krvoproliće u kojem je ubio 58 osoba i ranio više od 500 ljudi. "Stivena Pedoka sam znala kao ljubaznog, pažljivog i… »

Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Politika 05.10.2017
Iako izgleda da se Nobelov komitet „vraća na pravi put”, i ova odluka čini se kao svojevrsno iznenađenje. Pisac istančane istočnjačke osećajnosti i britanske odmerenosti Kazuo Išiguro dobitnik je Nobelove nagrade za književnost, a Švedska… »

Izvršitelj i policajci iseljavaju majku sa dvoje dece

Radio 021 05.10.2017
U beogradskom naselju Vračar policajci pokušavaju da majku sa dvoje dece isele iz stana. Snežana Petrović je "zaštićeni stanar" u stanu koji se vodi na njenu svekrvu i koji je u postupku restitucije vraćen starim vlasnicima. Novi vlasnik stana je… »