Arhiva vesti 18.11.2017

Po Tužilaštvu siledžije davljenjem spasile život novinara

Danas 18.11.2017
Prvo osnovno javno tužilaštvo odbacilo je juče krivične prijave novinara i novinarki koji su tvrdili da su napadnuti ispred Doma Narodne skupštine tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića 31. maja i naložilo policiji da pokrene… »

Novine u gimnazijama: Obavezne vežbe i više izbornih programa

Blic 17.11.2017
Vežbe iz pojedinih obaveznih predmeta, kao što je strani jezik, biologija i hemija, kao i novi izborni programi, novine su koje se predviđaju gimnazijama. Radna grupa Ministarstva prosvete uradila je nastavni plan za sva tri tipa gimnazija - opšti… »

Okrugli sto u Hrvatskoj: Specijal o Tesli uz pesmu i pitanje: "Da li je Srbin?"

Blic 17.11.2017
Specijal "Nikola Tesla - Čovek koji je izumeo 20. vek" u izdanju hrvatskog "Večernjeg lista", predstavljen je danas u Tehničkom muzeju u Zagrebu koji nosi Teslino ime, a održan je i okrugli sto na kome je moderator gostu iz Beograda postavio pitanje… »

„Gleda s nelagodnošću": Reakcija Rusije na zajedničke vežbe Srbije i SAD

Večernje novosti 17.11.2017
U izveštaju o zajedničkim vežbama američkih i srpskih padobranaca, britanska agencija Rojters i američka AP ukazuju na reakciju Moskve, za koju navode da je zabrinuta zbog mogućeg širenja NATO na Balkanu. U izveštaju o zajedničkim vežbama… »

Srpkinje i Hrvatice igrale za Nastasju

Dnevnik 18.11.2017
U humanitarnoj vaterpolo utakmici između ženskih reprezentacija Srbije i Hrvatske slavile su gošće, ali je rezultat ostao u drugom planu. Naime, ovaj susret koju su organizovali vaterpolo klub Vojvodina i vaterpolo Savez Srbije upriličin je kao deo… »

Novi ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović

Politika 18.11.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaz o postavljenju na dužnost ambasadora Srbije u Egiptu Jugoslava Vukadinovića, objavljeno je u poslednjem broju Službenog glasnika. Ukaz stupa na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku… »

Libanski premijer doputovao u Pariz iz Saudijske Arabije

RTS 18.11.2017
Saad el Hariri, premijer Libana, koji je pre dve nedelje podneo ostavku na tu funkciju prilikom posete Saudijskoj Arabiji, doputovao je jutros u Pariz iz Rijada. Libanske televizijske stanice objavile su snimke na kojima se vidi kako Hariri izlazi iz… »

Najlepša žena sveta: Indijka odnela pobedu, šesta titula za njenu zemlju

Blic 18.11.2017
Na 67. po redu izboru za Mis sveta pobedu je odnela Indijka Manuši Čilar i to je šesta titula najljepše za njenu zemlju. Isti broj pobeda na izborima za Mis sveta ima i Venecuela. - Hvala svima na neprestanoj ljubavi, podršci i molitvama - navela je… »

Ekonomac pregazio i Piroćance

Ritam grada Kg 18.11.2017
Da je daleko najkvalitetniji sastav u Prvoj ligi, Ekonomac je pokazao i u 8. kolu, deklasiravši ekipu Pirota, na parketu hale „Jezero“, rezultatom 11:1 (5:1). Domaćin je poveo već u trećem minutu preko Ivankovića, ali je ubrzo zatim izjednačio… »

Menhengladbah se gostio u Berlinu

Sportske.net 18.11.2017
Ekipa Borusije iz Menhengladbaha je slavila u Berlinu protiv Herte sa 2:4. Odlični Menhenhgladbah u prvom poluvremenu, ali je malo falilo da izgubi meč protiv Herte iako je imao tri gola prednosti. Poveli su gosti sa 3:0, golove su postizali redom… »