Arhiva vesti 18.01.2018

Preminuo Jonuz Musliu

N1 Info 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i… »

Sirija upozorava Tursku: Oborićemo svaki vaš avion koji nas napadne!

Kurir 18.01.2018
Tenzije između dve zemlje ubrzano rastu zbog očiglednih priprema turskih snaga za napad na kurdsku enklavu Afrin na severu Sirije. Zamenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fajsal Mekdad rekao je danas novinarima da će Sirija smatrati kopnene… »

Švajnštajger ostaje u Čikago Fajeru

Večernje novosti 18.01.2018
Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger ostaće u Čikago Fajeru jer je potpisao novi ugovor, objavio je klub koji sa klupe vodi srpski trener Veljko Paunović. Legendarni nemački fudbaler Bastijan Švajnštajger ostaće u Čikago Fajeru jer… »

Tilerson: Amerika do daljnjeg ostaje vojno prisutna u Siriji

Kurir 18.01.2018
Tilerson je juče, u govoru održanom na Univerzitetu Stenford istakao da će SAD diplomatski raditi na odlasku sirijskog predsednika Bašara al-Asada s vlasti, ali je pozvao na "strpljenje", priznavši da Asad uživa podršku Rusije i Irana i da će se… »

U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola

Nova ekonomija 18.01.2018
U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola, što je najveći broj dozvola izdatih u jednom mesecu u poslednjih 10 godina Takođe, to je i prvi put da je taj broj premašio 2.000, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja… »

Ub: Zaplenjene cigarete

Danas 18.01.2018
Poreska policija, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, je u dve odvojene akcije na teritoriji opštine Ub pronašla i oduzeli ukupno 5.971 boks cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas Poreska uprava. U selu Trlić pronađen je… »

"Srbija i Hrvatska slobodne zemlje, ostatak regiona - delimično"

Vesti online 18.01.2018
Nevladina organizacija "Fridom haus" (Freedom House) ocenila je u svom najnovijem izveštaju Srbiju i Hrvatsku kao slobodne zemlje. Ostale države regiona, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora, kao i Kosovo, predstavljeno odvojeno od Srbije… »

Vlasti Kosova nisu digle ruke od ukidanja Specijalnog suda

B92 18.01.2018
Kosovska vlast još uvek nije "digla ruke" od inicijative za ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine, piše "Koha ditore". Međunarodni predstavnici na Kosovu ukazivali su na teške posledice koje bi ukidanje tog suda moglo da ima. Izvori "Koha… »

Portret Olivera Ivanovića: Nikome na trusnom Kosovu nije odgovarao čovek koji misli svojom glavom

Blic 18.01.2018
Mladalački san trebalo je da ga odvede u pilote, strast za karateom u vrhunske sportiste, tolerantan stav u političara od opšteg poverenja, a Oliver Ivanović je tragično izgubio život, i to tek što je ponovo počeo da ga živi nakon trogodišnje… »

DRI: Nezakonito povećanje plata u Novom Pazaru

N1 Info 18.01.2018
Predškolska ustanova "Mladost", Kulturni centar i Narodna biblioteka "Dositej Obradović" u Novom Pazaru tokom 2016. godine nepravilno su obračunavali koeficijente za obračun zarada, zbog čega je rukovodstvu i delu radnika tih ustanova nezakonito… »