Arhiva vesti 18.01.2018

Preminuo Jonuz Musliu

N1 Info 18.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Bujanovac i Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu preminuo je u bolnici u Turskoj, gde se nalazio na lečenju. Musliu je bio nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i… »

Sirija preti: Oborićemo svaki avion koji pređe granicu

B92 18.01.2018
Damask -- Sirija je saopštila da su njene vazduhoplovne snage spremne da brane teritoriju od napada Turske i upozorile Ankaru da će oboriti svaki avion koji pređe granicu. "Upozoravamo tursko rukovodstvo da ako pokrene borbene operacije u oblasti… »

Švajni doneo odluku gde nastavlja karijeru

Sportske.net 18.01.2018
Bastijan Švajnštajger je doneo odluku o nastavku karijere. Srpski zet Bastijan Švajnštajger, doneo je odluku o nastavku svoje karijere. On će i naredne sezone igrati za Čikago u MLS ligi, ekipu u kojoj je bio i prethodne godine. Produžio je ugovor… »

Tilerson: Vojska SAD će ostati u Siriji, protiv IDIL-a, Irana i Asada

Slobodna Evropa 18.01.2018
Državni sekretar SAD Reks Tilerson izjavio je da će američka vojska ostati u Siriji ne samo do potpunog uništenja Islamske države Iraka i Levanta (IDIL), već i da bi se suprotstavila iranskom uticaju, kao i da bi pomogla svrgavanju predsednika… »

U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola

Nova ekonomija 18.01.2018
U Srbiji je u novembru 2017. izdato 2.007 građevinskih dozvola, što je najveći broj dozvola izdatih u jednom mesecu u poslednjih 10 godina Takođe, to je i prvi put da je taj broj premašio 2.000, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja… »

Oduzet 5.971 boks cigareta bez akciznih markica

RTV 18.01.2018
BEOGRAD - Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova su u dve odvojene akcije na teritoriji opštine Ub pronašli i oduzeli ukupno 5.971 boks cigareta bez akciznih markica, saopštila je Poreska uprava. Kako se navodi… »

"Srbija i HR slobodne zemlje, ostatak regiona - delimično"

B92 18.01.2018
Vašington -- Nevladina organizacija "Fridom haus" (Freedom House) ocenila je u svom najnovijem izveštaju Srbiju i Hrvatsku kao slobodne zemlje. Ostale države regiona, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora, kao i Kosovo, predstavljeno odvojeno od… »

Neuspeli pokušaj ukidanja zakona o specijalnom sudu

Danas 18.01.2018
Novi pokušaj Predsedništva Skupštine Kosova da stavi na dnevni red inicijativu za ukidanje zakona o specijalnom sudu za ratne zločine počinjene na Kosovu nije uspeo zbog nedostatka kvoruma, piše danas Koha Ditore. Pozivajući se na neimenovane… »

Portret Olivera Ivanovića: Nikome na trusnom Kosovu nije odgovarao čovek koji misli svojom glavom

Blic 18.01.2018
Mladalački san trebalo je da ga odvede u pilote, strast za karateom u vrhunske sportiste, tolerantan stav u političara od opšteg poverenja, a Oliver Ivanović je tragično izgubio život, i to tek što je ponovo počeo da ga živi nakon trogodišnje… »

DRI: Nezakonito povećanje plata u Novom Pazaru

N1 Info 18.01.2018
Predškolska ustanova "Mladost", Kulturni centar i Narodna biblioteka "Dositej Obradović" u Novom Pazaru tokom 2016. godine nepravilno su obračunavali koeficijente za obračun zarada, zbog čega je rukovodstvu i delu radnika tih ustanova nezakonito… »