Arhiva vesti 18.01.2018

Haradinaj: Ništa Euleks i Unmik, samo mi dajemo odobrenje

B92 18.01.2018
Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je stigao zahtev Srbije za, kako kaže, "razmenu informacija", u istrazi o ubistvu Olivera Ivanovića. Međutim, kako kaže, Unmik i Euleks nisu nadležni da odobre srpskim organima učešće u… »

HRW: Provladini mediji protiv nezavisnih novinara vode kampanje blaćenja (VIDEO)

Beta 18.01.2018
U Srbiji je tokom 2017. godine ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije izmedju obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je medjunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human rights watch – HRW) u… »

Pucnjava u Pensilvaniji: Ubijen zamenik federalnog maršala

Politika 18.01.2018
HARISBURG - U pucnjavi koja se dogodila jutros po lokalnom vremenu u Harisburgu, glavnom gradu američke savezne države Pensilvanije, ubijen je zamenik federalnog maršala, a ranjen je federalni policajac, javio je lokalni portal penlajv.kom. Povrede… »

Vlada usvojila Predlog zakona o elektronskoj upravi

RTS 18.01.2018
Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o elektronskoj upravi, koji bi trebalo da omogući jednostavnije, transparentnije i efikasnije funkcionisanje elektronskih javnih servisa. Jedan od ključnih ciljeva ovog zakona je da se olakša… »

HRW: Borba protiv autoritarnih populista

Danas 18.01.2018
Nevladina organizacija sa sedištem u SAD, Hjuman rajts voč (HRW), u godišnjem izveštaju za 2018. u kome predstavlja rezultate posmatranja stanja ljudskih prava u više od 90 zemalja sveta, pozvala je lidere na borbu protiv "autoritarnih populista"… »

Sangren eliminisao Vavrinku u Melburnu

Dnevnik 18.01.2018
MELBURN: Amerikanac Tenis Sangren napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem toku Australijan opena, pošto je u 2. kolu eliminisao osmog tenisera sveta Stanislasa Vavrinku 6:2, 6:1, 6:4. Sangren, 97. na ATP listi, zabeležio je najveći uspeh u… »

Mrtav tri godine ali i dalje zaštitnik prava pacijenata

B92 18.01.2018
Smederevo -- Dom zdravlja u Velikoj Plani pacijente koji nisu zadovoljni uslugom u toj ustanovi upućuje da se obrate zaštitniku prava pacijenata Radoslavu Timotijeviću. Reč je međutim o diplomiranom pravniku koji je mrtav već tri godine, prenosi… »

Galaxy A8: Kao S8, ali jeftiniji (opis, cena)

Mondo 18.01.2018
U Srbiju je stigao Galaxy A8, telefon na korak do premijum serije, poput Galaxy S8, koji u srednju klasu donosi opcije koje su dosad bile rezervisane za višu klasu. Samsung Galaxy A8 je nov pristup srednjoj klasi i u Srbiji će biti jedinstven… »

Predsednik Evropske federacije novinara zabrinut za medije u Srbiji

Novi magazin 18.01.2018
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti… »

Britanski poslanik tužio Mariniku Tepić: Ekstremni desničar tvrdi da mu je povredila ugled

Kurir 18.01.2018
Džim Douson (Jim Downson), koga je svetska štampa označila kao ekstremnog desničara, tužio je narodnu poslanicu Nove stranke u Skupštini Srbije Mariniku Tepić zbog povrede časti i ugleda. Narodna poslanica Nove stranke Marinika Tepić je u… »