Arhiva vesti 17.03.2018

Nikad zaboraviti albanske zločine: Gračanica obeležila godišnjicu martovskog pogroma nad Srbima

Srbija danas 17.03.2018
Okupio se veliki broj ljudi. Srbi iz Gračanice i okolnih mesta danas su obeležili godišnjicu stradanja srpskog naroda u martovskom pogromu na Kosovu i Metohiji. Počast žrtvama odata je parastosom u manastiru Gračanica, koji je služio vladika… »

Miroslav Đukić: Da naučimo na Zvezdinom primeru!

Mondo 17.03.2018
"Prebrodili smo krizu koju sve ekipe imaju, vidimo da su i drugi s ove zemaljske kugle i da oni prolaze kroz krize, nije to ništa neobično...", poručio je trener Partizana. Fudbaleri Partizana prvi put ovog proleća u Superligi pred svojim navijačima… »

"Planira se ponovno formiranje vojnih sportskih saveza"

RTS 17.03.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin navodi da se planira ponovno formiranje vojnih sportskih saveza kako bi se ojačao vrhunski sport i omogućilo pripadnicima VS da se takmiče sa pripadnicma drugih vojski. Aleksandar Vulin je na Kopaoniku obišao… »

Otvorena biračka mesta u regionima Kamčatka i Čukotka

RTS 17.03.2018
Na ruskom dalekom istoku otvorena su biračka mesta za izbor predsednika Rusije na kojima se očekuje da će pobedu odneti aktuelni šef države Vladimir Putin. U trci za predsednika je osam kandidata. Glasanje je počelo u regionima Čukotka i Kamčatka… »

"Dželati još nisu kažnjeni": Obeleženo 14 godina od pogroma Srba na Kosovu

Blic 17.03.2018
Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji danas je, u svojim prostorijama u Beogradu, obeležilo 14. godišnjicu pogroma nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini. Obeležavanju godišnjice u spomen sobi "Kosmetske žrtve"… »

Brnabićeva za HRT: Nisam Vučićeva produžena ruka!

Pravda 17.03.2018
Prvi put otkako je postala premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju hrvatskom mediju. Za HRT ona je govorila o problemima nestalih i pitanju granice. Na sajtu intervju je, kao najvažnija vest, prenet pod naslovom "Premijerka Srbije Ana Brnabić… »

Angela Merkel: EU u odlučujućoj fazi

Vesti online 17.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da se EU nalazi u odlučujućoj fazi i najavljuje da će na idućem Savetu unije po prvi put biti razgovarano o budućim odnosima sa Velikom Britanijom. Merkelova je, u video-poruci, podsetila da Velika Britanija… »

Ljajić: Bolje rekonstrukcija vlade, nego izbori

RTV 17.03.2018
BEOGRAD - Ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da nema informacije da li će biti rekonstrukcije vlade i da se o tome nije razgovaralo, ali da je njegov stav da je bolje da bude rekonstrukcije, nego da se ide na nove izbore. "Uvek sam… »

Zukorlić apeluje na spas porodica terorista ID: Spasiti 11 državljana Srbije iz kurdskog logora

Pravda 17.03.2018
Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i… »

VB: Otkazano oko 120 letova zbog snežne oluje

B92 17.03.2018
London -- Oko 120 letova sa britanskih aerodroma Hitrou i Getvik otkazano je danas zbog snežne oluje, a izdato je i upozorenje vozačima da budu oprezni na putevima. Letovi su otkazani još u petak uveče zbog snežne oluje nazvane "mini zver sa istoka"… »