Arhiva vesti 19.09.2018

Licence za pastuve, u Srbiji 16.000 konja

Dnevnik 19.09.2018
JAGODINA: Šef ambulatorne službe Veterinarskog fakulteta u Beogradu Petar Milosavljević, izjavio je da će, po uzoru na zakone Evropske unije o konjarstvu, dogodine u Srbiji početi odabir pastuva, koji će imati licencu, dozvolu za parenje. Licencu… »

Anzulović locirao problem - Evo zašto je Hrvatska doživela dva poraza

Sportske.net 19.09.2018
Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović objasnio je danas u čemu leži uzrok poraza koje su "Vatreni" doživeli u duelima sa Litvanijom i Poljskom. Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović rekao je danas… »

Comtrade je predstavio Tesla Smartphone 9.2

PC Press 19.09.2018
Kompanija Comtrade je predstavila najnoviji model Tesla pametnog telefona, Tesla Smartphone 9.2 koji prati novitete koji su protekle godine obeležili industriju mobilnih telefona. Smartphone 9.2 ima ekran sa odnosom stranica 19:9 i poseduje izrez, čime… »

"Ovo sablažnjavanje samo daje vetar u leđa rijalitijima"

B92 19.09.2018
Beograd -- Mehanizam društvenog sablažnjavanja daje vetar u leđa i vidiljivost rijalitijima, kaže bivši ministar kulture Ivan Tasovac. Direktor Beogradske filharmonije je zajedno sa bivšom ministarkom, koja se sada dekan Fakulteta za medije i… »

Svaka šesta agencija varala putnike

Radio 021 19.09.2018
Do kraja godine pred poslanicima će se naći novi predlog Zakona o turizmu koji bi trebalo da donese veću sigurnost turista. Ministarstvo turizma mesecima priprema zakonske izmene, a kako objašnjavaju, novi zakon rangiraće organizatore putovanja prema… »

Mladić krio drogu u tri stana, zapljenjeni marihuana i ekstazi

Blic 19.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su, prilikom pretresa stanova na tri lokacije koje je koristio N. V. (22) iz Sremske Mitrovice, zaplenili kilogram i 172 grama marihuane, 101 tabletu ekstazija, 754 grama amfetamina i dve… »

Uhapšena dva muškarca zbog paljenja automobila u Vranju

N1 Info 19.09.2018
Policija je uhapsila je muškarca (23) iz Vranja i muškarca (35) iz okoline Trgovišta za koje se sumnja da su zapalili automobil u Vranju, saopštila je vranjanska policija. Za uhapšene se sumnja da su u utorak, 18. septembra u Bulevaru AVNOJ-a u… »

Nekoliko stotina protestovalo u Prištini tražeći oslobađanje Sulejmana Seljimija

Novi magazin 19.09.2018
Nekoliko stotina građana protestovalo je danas ispred Palate pravde u Prištini zahtevajući oslobađanje bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg ambasadora Kosova Sulejmana Seljimija. Učesnici protesta su isticali da se Seljimi… »

SNS: Netačno je da je Vučić najavio proizvodnju letećih automobila

Beta 19.09.2018
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov izjavio je danas da je potpuno netačna tvrdnja Narodne stranke da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će Srbija proizvoditi leteće automobile. "Istina je da je… »

Niska inflacija ima dobrih, ali i jednu lošu stranu

Kamatica 19.09.2018
Privrednici i bankari očekuju da će inflacija ostati na istom, niskom, nivou i sledeće godine, pokazuje najnovija anketa Narodne banke Srbije. Tako finansijski sektor očekuje da će inflacija u avgustu naredne godine iznositi 2,9 odsto, a u istom… »