Arhiva vesti 19.09.2018

Otvoren stečaj Zastava kamiona iz Kragujevca

Beta 19.09.2018
Privredni sud u Kragujevcu otvorio je danas stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 miliarde dinara. Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, a… »

Brnabić s Dankanom o odnosima na Balkanu i evrointegracijama Srbije

Blic 19.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je s britanskim ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu Alanom Dankanom razgovarala o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i napretku Srbije u procesu evrointegracija. Brnabić je zahvalila… »

Fijat ostaje u Srbiji

Vesti online 19.09.2018
Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da kompanija Fijat ostaje u Srbiji. - Fijat ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u - rekla je Brnabić novinarima u gimnaziji "Patrijarh Pavle", upitana ima li novih… »

Srbiju na putu ka EU ne koči Hrvatska već druge dve države

Danas 19.09.2018
Iako se u Srbiji misli da će joj glavna prepreka na putu ka EU biti Hrvatska, prava „opasnost“ dolazi iz jednog pravila koje EU neće da menja, piše Euraktiv. U tekstu novinara Augustina Palokaja, koji je preneo „Jutarnji list“, navodi se da su… »

Auto udario pešake pred džamijom, potraga za vozačem

B92 19.09.2018
London -- Britanska policija objavila je da je pozvana u vezi s incidentom u kojem je dvoje ljudi prevezeno u bolnicu. Policija je pozvana nakon izveštaja da je automobil udario pešake ispred džamije i severozapadnom delu Londona, prenosi Rojters… »

Upotreba aspirina opasna za zdrave osobe starije od 70

BBC News 19.09.2018
Istraživanje pokazalo da stariji ne bi trebalo da koriste svakodnevno aspirin. Starije zdrave osobe ne bi trebalo da uzimaju aspirin svakodnevno, pokazuje studija urađena u Americi i u Australiji. Koristi upotrebe aspirina dokazane su u slučajevima… »

Kazne za BMV, Dajmler i Folksvagen ako su sabotirali smanjenje štetnih emisija

BBC News 19.09.2018
Evropska komisija će istražiti da li BMV, Dajmler i Folksvagen varaju kada je o ograničenju emisija gasova reč. Nemački proizvođači automobila BMV, Dajmler i Folksvagen će se suočiti sa istragom EU zbog navodnog sklapanja ugovora o ograničavanju… »

Veće penzije kad vlada odluči? "Samo u afričkim zemljama"

B92 19.09.2018
Beograd -- Predložena izmena Zakona o PIO koja predviđa da Vlada Srbije, bez unapred jasno definisanih pravila povećava primanja najstarijih, u zavisnosti od mogućnosti zemlje je neuobičajeno rešenje, koje se primenjuje uglavnom u najnerazvijenijim… »

Vučić odbrusio izetbegoviću: Ne pada mi na pamet da mu se pravdam zbog nabavke oružja za Srbiju

Kurir 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom stavova bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, da niko nema razloga da se plaši naoružavanja Srbije ali da mu ne pada na pamet da se bilo kome pravda jer je to… »

Službenica opštine Kladovo uhapšena zbog prevare i falsifikovanja

Politika 19.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su radnicu opštine S. D. (1972) iz Kladova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave. Sumnja se da je ona… »