Arhiva vesti 19.09.2018

Vukosavljević i Mitrović nastavili polemiku, ministar najavio kraj prepiske

Beta 19.09.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović nastavili su danas polemiku o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj… »

Brnabićeva na javnom času IT odeljenja

B92 19.09.2018
U beogradskoj gimnaziji „Patrijarh Pavle“ održan je javni čas u specijalizovanom IT odeljenju. Javnom času su prisustvovali predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, član… »

Evro sutra 118,29 dinara

Beta 19.09.2018
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,2967 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je u sredu bio 118,3269 dinara. U odnosu na evro, dinar… »

Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi

Nova ekonomija 19.09.2018
Organizacija Save the Children upozorila: Milioni dece gladuju u Jemenu, a još milion dece je u opasnosti od gladi, upozorava organizacija Save the Children. Cene hrane rastu, a vrednost jemenske valute opada zbog konflikta, pa je veliki broj porodica… »

Vukosavljević: Stavljam tačku na prepisku sa Mitrovićem

Danas 19.09.2018
Prestali su da postoje svi razumni razlozi za nastavak iznuđene polemike sa pustoglavim Željkom Mitrovićem, saopštio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. On je dodao u saopštenju da je preduslov za bilo kakvu civilizovanu debatu… »

Vulin: Vojska Srbije nije okupatorska

Novi magazin 19.09.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Novom Pazaru da Vojska Srbije nije okupatorska i pozvao Bošnjake da se prijave za vojsku u kojoj su im, kako je istakao, verska i druga prava zagarantovana. Vulin je obišao pripadnike Druge brigade u… »

Pokušao da iznudi novac od advokata

Politika 19.09.2018
Jedan muškarac uhapšen je u Novom Sadu zbog sumnje da je od svog advokata pokušao da iznudi 500 evra, saopštila je novosadska policija. Sumnja se da je B. Lj. (27) od svog advokata tražio 500 evra, a kada je ovaj odbio da mu da novac, pokušao je da… »

Gužve na granicama: Kamioni na Batrovcima čekaju 9, na Horgošu 5 sati

Večernje novosti 19.09.2018
Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju večeras na Batrovcima oko devet sati, a na Horgošu pet sati. Teretna vozila na izlazu iz Srbije čekaju večeras na Batrovcima oko devet sati, a na Horgošu pet sati, saopštio je AMSS. Kamioni na Šidu… »

Na zapadu Ukrajine zabrana knjiga, filmova, pesama na ruskom

RTV 19.09.2018
MINSK - Regionalni savet na zapadu Ukrajine usvojio je danas predlog o zabrani svih knjiga, filmova i pesama na ruskom jeziku u tom regionu. Poslanici u regionu Lavova glasali su danas za "uvođenje moratorijuma na objavljivanje i korišćenje sadržine… »

Šivaće igle u jagodama: Uhapšen dečak!

Mondo 19.09.2018
Panika se širi Australijom zbog toga što su u voću - jagodama, bananama i jabukama nađene igle za šivenje. Uhapšen jedan dečak. U Australiji je danas uhapšen dečak osumnjičen za stavljanje šivaćih igala u jagode. Igle su pronađene i jabukama… »