Arhiva vesti 19.09.2018

Ustavni sud Makedonije: Referendum je ustavan

Radio 021 19.09.2018
Ustavni Sud Makedonije većinom glasova danas je odlučio da ne postoje ustavne prepreke za održavanje referenduma o imenu države zakazan za 30. septembar. Sedam od devet sudija glasalo je protiv predloga sudije izvestioca Elene Goševe da se stopiraju… »

Vučić: Neće biti vojne parade ali ćemo organizovati veliku vežbu

Beta 19.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da verovatno neće biti održana vojna parada, koja je ranije bila planirana u Beogradu do kraja godine, već će po svemu sudeći biti organizovana velika vežba na kojoj će Vojska Srbije prikazati… »

Skeptični smo prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije

Nova ekonomija 19.09.2018
Hajko Mas, nemački ministar spoljnih poslova: Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je Berlin skeptičan prema ideji promene granice u pregovorima Kosova i Srbije. Mas je u Tirani rekao da postoji strah od domino efekta, preneo je… »

Krajinović za 56 minuta do drugog kola turnira u Mecu

Politika 19.09.2018
MEC – Srpski teniser Filip Krajinović uspešno je startovao na turniru u francuskom Mecu, pošto je danas, za samo 56 minuta, savladao domaćeg tenisera Korantana Mutea 6:1, 6:1, prenosi Tanjug. Krajinović će se u narednoj rundi sastati sa boljim iz… »

Dačić odgovorio plenkoviću: "Dajte braćo Hrvati i sestre Hrvatice da se usresredimo na budućnost"

Blic 19.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd želi najbolje moguće odnose sa Zagrebom, ali da zbog toga neće da menja svoja osnovna opredeljenja i interese. - Mislim da zajedno možemo da budemo mnogo jači. Mi hoćemo sa… »

Ministar Vukosavljević odgovara mitroviću: Zaslužujemo da budemo pošteđeni rijalitija, nije im mesto na nacionalnim…

Kurir 19.09.2018
Žestoko! Ministar kulture zalaže se za proterivanje rijalitija s nacionalnih kanala! Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na tribini „Je li stvarno lepše sa kulturom“ založio se da rijaliti programi budu skinuti s kanala s… »

Saradnja Srbije u Turske u oblasti bezbednosti

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu potpisali su večeras u Beogradu Pismo o namerama između ministarstva unutrašnjih poslova dve zemlje u… »

Broj žrtava se povećava: U naletu uragana Florens nastradalo 37 osoba

Večernje novosti 19.09.2018
Broj nastradalih u naletu uragana Florens popeo se na 37, dok se više od 15.000 ljudi nalazi u skloništima, a 200.000 je ostalo bez struje širom Severne Karoline. Broj nastradalih u naletu uragana Florens popeo se na 37, dok se više od 15.000 ljudi… »

"Blizu smo dogovora sa EU o Bregzitu"

Vesti online 19.09.2018
Velika Britanija i Evropska unija blizu su dogovora o uređenom Bregzitu, navela je u autorskom tekstu u nemačkom listu "Velt" britanska premijerka Tereza Mej i pozvala Evropsku komisiju da zarad postizanja sporazuma unapredi sopstvenu poziciju uoči… »

Počela zajednička vežba avijacija Srbije i Rumunije

B92 19.09.2018
Beograd -- Počela međunarodna vazduhoplovna taktička vežba "Air Solution 2018" u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunije. Minsitarstvo odbrane u saopštenju navodi da se trodnevna vežba realizuje uz učešće… »