Arhiva vesti 19.09.2018

Ustavni sud Makedonije odlučio: Referendum je ustavan

Večernje novosti 19.09.2018
Ustavni Sud Makedonije većinom glasova danas je odlučio da ne postoje ustavne prepreke za održavanje referenduma o imenu države zakazan za 30. septembar. SKOPLjE - Ustavni Sud Makedonije većinom glasova danas je odlučio da ne postoje ustavne… »

Vučić: Neće biti vojne parade, biće velika vojna vežba

B92 19.09.2018
Peking -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da verovatno neće biti održana vojna parada, koja je ranije bila planirana u Beogradu do kraja godine. Kako je rekao, po svemu sudeći biće organizovana velika vežba na kojoj će Vojska Srbije… »

Mas: Nemačka ‘skeptična’ oko ideje korekcije granica između Srbije i Kosova

Danas 19.09.2018
Nemački ministar spoljniih poslova Heiko Mas saopštio je danas da je Berlin skeptičan u vezi sa idejom o korekciji granica u pregovorima između Kosova i Srbije. Tokom posete Albaniji, Mas je rekao da „postoji strah od domino efekta“, prenosi AP… »

Krajinović za 56 minuta do drugog kola turnira u Mecu

Večernje novosti 19.09.2018
Srpski teniser na startu takmičenja u Francuskoj savladao domaćeg predstavnika Mutea sa 6:1, 6:1. Srpski teniser Filip Krajinović uspešno je startovao na turniru u francuskom Mecu, pošto je danas, za samo 56 minuta, savladao domaćeg tenisera… »

Dačić: Braćo Hrvati i sestre Hrvatice...

Mondo 19.09.2018
Beograd želi najbolje odnose sa Hrvatskom, ali ne pristaje na ucene koje dolaze iz Zagreba, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Foto: MSP/Ognjen Stevanović/mondo kolaž On je pozvao, kako je rekao, braću Hrvate i sestre… »

Željko mitrović žestoko o ministru kulture: On je glup i površan, nije nikakav ministar već inkvizitor savremenog doba!

Kurir 19.09.2018
Ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio je kako rijaliti programima nije mesto na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kao i da na ove programe treba uvesti pretplatu, a ubrzo je stigla i reakcija Željka Mitrovića, koji je osmislio… »

Avramopulos na skupu u Beogradu

Danas 19.09.2018
Komesar za migracije, unutrašnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopulos boraviće sutra u Beogradu gde će učestvovati na konferenciji o visokotehnološkom kriminalu i informatičkoj bezbednosti „Poveži se sigurno“. Događaj će okupiti… »

Broj nastradalih u naletu uragana Florens popeo se na 37

RTV 19.09.2018
VILMINGTON - Broj nastradalih u naletu uragana Florens popeo se danas na 37, dok se više od 15.000 ljudi nalazi u skloništima, a 200.000 je ostalo bez struje širom Severne Karoline. "Mi i dalje osećamo posledice velike oluje", izjavio je guverner… »

Mej: Blizu smo dogovora s EU o Bregzitu

Dnevnik 19.09.2018
LONDON, BERLIN: Velika Britanija i Evropska unija blizu su dogovora o uređenom Bregzitu, navela je u autorskom tekstu u nemačkom listu "Velt" britanska premijerka Tereza Mej i pozvala Evropsku komisiju da zarad postizanja sporazuma unapredi sopstvenu… »

Počela zajednička vežba avijacija Srbije i Rumunije

B92 19.09.2018
Beograd -- Počela međunarodna vazduhoplovna taktička vežba "Air Solution 2018" u kojoj učestvuju pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije i Rumunije. Minsitarstvo odbrane u saopštenju navodi da se trodnevna vežba realizuje uz učešće… »