Arhiva vesti 19.09.2018

Toyota na Sajmu automobila u Parizu u znaku inovacije

Auto magazin 19.09.2018
Na Sajmu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast... Novi štand Automobilska industrija ulazi u prelazno razdoblje kakvo se događa jednom u veku, a Toyota se za to priprema prelazeći… »

Jadni Tod: Kako je Stormi Denijels uništila Mario Kart

BBC News 19.09.2018
Kada su otkriveni novi detalji njene knjige, jedan detalj se posebno istakao. Tod je voljeni lik sa glavom u obliku pečurke iz Super Mario video igara. Ali zahvaljujući isečcima iz knjige pornografske zvezde Stormi Denijels, Toda povezuju sa američkim… »

Indija: Muslimanima zabranjen 'momentalni razvod' - talak

RTV 19.09.2018
NJU DELHI - Vlada Indije danas je odobrila mere kojima će biti sprovedena odluka indijskog suda o zabrani "momentalnog razvoda" muslimanskim muškarcima. "Momentalni razvod" vrši se tako što muškarac tri puta kaže reč "talak", što na arapskom… »

Bivši Makronov telohranitelj pred istražnom komisijom

Vesti online 19.09.2018
Bivši telohranitelj francuskog predsenika Emanuela Makrona Aleksandar Benala koji je optužen za prebijanje demonstranta, pojavio se danas pred istražnom komisijom Senata čije članove je uvredio nazvavši ih "malim ljudima" koje ne poštuje. Komitet… »

Jurić: Ako bilbordi ne budu dovoljni, krećemo u kampanju za referendum

Radio 021 19.09.2018
"Ćutanje nije rešenje. Zaštitimo decu", "160.000 nije dovoljno?" i "Koliko još dece treba da izgubimo da bi se promenio jedan zakon?" - poruke su i pitanja Fondacije "Tijane Jurić" na bilbordima u 20 gradova Srbije koja su, kaže osnivač Fondacije… »

Joksimović sa Dankanom o pristupanju Srbije EU

Danas 19.09.2018
Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa ministrom Velike Britanije za Evropu i Ameriku Alenom Dankanom o pristupanju Srbije EU, efektima reformi koje se sprovode, situaciji u regionu, bilateralnim i drugim pitanjima, navodi… »

Drugog dana štrajka glađu radnici padaju u nesvest

Jugmedia 19.09.2018
Drugog dana štrajka glađu u pogonu bujanovačke „Gumoplastike“ u selu Klenike, hitna pomoć je morala da interveniše u desetak slučajeva, saznaje OK Radio sa lica mesta. Već drugog dana štrajka zbog, kako je reklo 45 radnika, nespremnosti… »

Izvršitelj samohranoj majci blokirao alimentaciju zbog već plaćenog duga

Radio 021 19.09.2018
Zbog nepostojećeg duga za komunalije izvršitelj u Beogradu protivzakonito je onemogućio korišćenje namenskog računa za izdržavanje dece. Samohrana majka čiji je račun blokiran, tri meseca nije mogla da podiže alimentaciju, jer je njen račun… »

Žena preminula od posledica groznice Zapadnog Nila

Telegraf 19.09.2018
Na području Srbije registrovano je 286 slučajeva oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, a 29 osoba je preminulo. Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu nalaze se dva pacijenta koja boluju od groznice Zapadnog Nila, a jedna žena je preminula od… »

Epl platio čak 14,3 milijardi evra poreza irskoj vladi zbog nezakonitih poreskih olakšica

Blic 19.09.2018
Kompanija Epl je uplatila irskoj vladi 14,3 milijarde evra poreza, koliko je Evropska komisija presudila da američki tehnološki gigant duguje na ime nezakonitih poreskih olakšica. Irsko Ministarstvo finansija ocenilo je ovu isplatu kao "značajnu… »