Arhiva vesti 08.12.2018

Broj obroka, pa novac iz kase

Večernje novosti 08.12.2018
Posle vanredne kontrole, strože mere za privatne vrtiće koje subvencioniše grad. Refundacija troškova samo ako dostave tačne podatke. SVI privatni vrtići koji su u sistemu subvencija Grada, ubuduće će, uz prijavljenu dolaznost dece morati da… »

Voće umanjuje kognitivne probleme kod muškaraca

B92 08.12.2018
Sredovečni muškarci koji jedu mnogo voća i povrća mogu da smanje šanse za kognitivne probleme u kasnijim godinama života u poređenju s vršnjacima koji ne konzumiraju te namirnice često, pokazuje američko istraživanje. Naučnici su pratili… »

Vesić: Sa zadovoljstvom ćemo kupovati "Simens" tramvaje proizvedene u Kragujevcu

Nova ekonomija 08.12.2018
Beograd će sa zadovoljstvom kupovati tramvaje proizvedene u Srbiji, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a povodom molbe Predsednika Republike Aleksandra Vučića Gradu da kupuje "Simensove" tramvaje koji će se proizvoditi u Kragujevcu. "Za… »

Tribunal zataškao dokaze o „žutoj kući”

Politika 08.12.2018
Milovan Drecun predstavio izveštaj o svedočenju osam pripadnika OVK koji su priznali da su učestvovali u trgovini ljudskim organima na KiM. Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju predstavio je juče do sada nepoznati izveštaj iz 2003… »

Le Pen: Sporazum o migracijama je - pakt s đavolom

N1 Info 08.12.2018
Predsednica francuske ekstremne desnice Marin Le Pen uporedila je Globalni sporazum o bezbednim, uređenim i regularnim migracijama, koji treba da bude usvojen naredne nedelje, sa "paktom sa đavolom, koji je pretvoriti svet u ogromni prihvatni centar"… »

Brnabić u ponedeljak u Pragu sa premijerom i predsednikom Češke

Novi magazin 08.12.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovaraće u ponedeljak 10. decembra u Pragu sa češkim premijerom Andrejom Babišom o evrointegraciji Srbije, koju Češka kao svoj interes snažno podržava, i o odnosima zemalja u regionu Zapadnog Balkana. Kako… »

Sjednica BNV – Medijski mrak i napad na vijećnika

Sandžak press 08.12.2018
.fb-comments,.fb-comments span,.fb-comments span iframe[style]{min-width:100%!important;width:100%!important} Održano još jedno zasjedanje BNV-a. I ovog puta konfuzija. Oprečne informacije iz dvije najjače liste. Iako je 23. novembra održana i… »

Crna Gora: Cilj protesta Demokratskog fronta 9. decembra je pad Vlade

Danas 07.12.2018
Član Predsedništva Demokratskog fronta Predrag Bulatović izjavio je večeras da je cilj protesta koji ta stranka organizuje u nedelju u Podgorici pad vlade. Nije nam cilj da izvršimo državni udar, nego da politički nateramo vladu da podnese… »

Najpoznatija ruska aktivistkinja za zaštitu ljudskih prava umrla u 92. godini

Danas 08.12.2018
Pionirka u zaštiti ljudskih prava LJudmila Aleksejeva, višedecenijska disidentkinja u SSSR i Rusiji, preminula je danas u Moskvi u 92. godini. Postala je poznata 60-ih i 70-ih godina prošlog veka kada je protestovala zbog tretmana sovjetskih… »

Mediji: Ceca ipak peva na protestu u KM, ušla na Jarinju

IndeksOnline 08.12.2018
KOSOVSKA MITROVICA – Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović je na prelazu Jarinje bez problema ušla na teritoriju Kosova i Metohije. Sajt b92.net objavio je tu informaciju Prve televizije. Prethodno je kosovski ministar kulture tražio zabranu ulaska… »