Arhiva vesti 08.12.2018

Tržište nekretnina u Srbiji sve aktivnije

SEEbiz 08.12.2018
BEOGRAD – Tržište nekretnina u Srbiji je sve aktivnije, povećana je prodaja, a cene stanova su u prethodne tri godine skočile i do 40 odsto u pojedinim delovima Beograda i nešto su više u odnosu na druge velike gradove u regionu, kažu stručnjaci… »

Dveri: Vlast preduzela radikalne mere protiv nas i SzS

Novi magazin 08.12.2018
Dveri su saopštile danas da je u toku najveći udar vlasti na taj pokret do sada, ali da veruju da će i to izdržati i zajedno sa građanima na protestu u 18.00 u Beogradu uspešno reći ne nasilju u društvu. U saopštenju, Dveri su ocenile da je vlast… »

Formirani svi nacionalni saveti nacionalnih manjina

Večernje novosti 08.12.2018
Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski predviđenom roku, a očekuje se da će do početka januara oni usvojiti Statute. Svi nacionalni saveti nacionalnih manjina - ukupno 22 - konstituisani su u zakonski… »

"Crna lista" sumnjivih firmi sve duža

Nova ekonomija 08.12.2018
Ministarstvo za rad: Lista na sajtu Ministarstva rada na kojoj su firme u kojima su inspektori zabeležili različite nepravilnosti u poslovanju je sve duža. Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u… »

Tramp: Nema dokaza o dosluhu sa Rusijom

Blic 08.12.2018
Američki tužioci nisu pronašli dokaze o dosluhu sa Rusijom, uprkos dugoj i skupoj istrazi o umešanosti Moskve u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, izjavio je američki predsednik Donald Tramp. On je o ishodu istrage pisao na "Tviteru", dan nakon… »

Tramp najavio odlazak šefa kabineta do kraja godine

B92 08.12.2018
Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će šef kabineta Bele kuće Džon Keli otići s tog položaja do kraja ove godine. Tramp će vrlo brzo objaviti ime novog šefa kabineta, prenela je agencija AP. Neimenovani zvaničnik Bele… »

Novi načelnik Generalštaba vojske SAD Mark Mili

N1 Info 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da je za novog načelnika Generalštaba američke vojske izabrao iskusnog komandanta, generala Marka Milija (Milley). Mili je bio komandant u ratovima u Iraku i Avganistanu, a ako Senat potvrdi njegovo imenovanje, on… »

Javna rasprava o budžetu grada Leskovcca u ponedeljak

Jug press 08.12.2018
LESKOVAC U sali Skupštine grada Leskovca u ponedeljak, 10. decembra, sa početkom od 15 časova, biće održana javna rasprava o budžetu za 2019. godinu. Iz gradskih vlasti pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovoj raspravi i iznesu svoje predloge… »

Porošenko traži: "Da se ruskim brodovima zabrani ulazak u luke EU"

Blic 08.12.2018
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zatražio je od međunarodne zajednice da zabrani ruskim brodovima da uplovljavaju u luke na teritoriji SAD i zemalja Evropske unije. Kako je u intervjuu za televiziju "Foks njuz" rekao, Rusija blokira plovidbu u… »

Pit Šeli: Priča o panseksualnoj pank himni Bazkoksa "Ever Fallen in Love"

BBC News 08.12.2018
Pokojni Pit Šeli je napisao ovu himnu inspirisanu stihovima mjuzikla. Svako od nas se nekad zaljubio u nekog u kog nije trebalo da se zaljubi - zato svako od nas može da se prepozna u čuvenoj pesmi "Ever fallen in love" grupe Bazkoks. Ali ne znaju baš… »