Arhiva vesti 08.12.2018

Nova presuda Darku Šariću u ponedeljak

B92 08.12.2018
Beograd -- Specijalni sud u Beogradu izreći će u ponedeljak, 10. decembra, drugu prvostepenu presudu Darku Šariću i ostalim optuženim. Oni su optuženi za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu. Prvu prvostepenu presudu, kojom je… »

Ambasador SAD na Kosovu: Došlo je vreme za polaganje računa, nisu dovoljni dobri zakoni

Beta 08.12.2018
Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu, Filip Kosnet je večeras izjavio kako dobri zakoni nisu dovoljni ako se u celosti na sprovode. U izjavi povodom Nedelje borbe protiv korupcije, američki ambasador je rekao da su "sobri zakoni i… »

Hiljade Mađara na ulicama zbog "ropskog zakona" o radu

Vesti online 08.12.2018
Na hiljade Mađara protestovalo je danas u Budimpešti protiv novog predloga zakona o radu koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže do 400 sati prekovremenog rada godišnje. Kritičari ovog predloga taj zakon nazivaju "ropskim", prenosi… »

Serija a: Napoli ‘sa pola gasa’ do trijumfa nad Frozinoneom

Hot sport 08.12.2018
Napoli je rutinski odradio posao protiv Frozinonea i bez puno muka slavio trijumf od 4:0 (2:0). Izabranici Karla Anćelotija sigurno su mislima već u ključnoj utakmici protiv Liverpula u poslednjem kolu grupe C Lige šampiona, pa im je dobro došao meč… »

Danilo Bašić novi predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke

Beta 08.12.2018
Za novog predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) danas je izabran Danilo Bašić, bivši predsednik opštine Palilula. Bašić je u govoru na Izbornoj skupštini kazao da su dva velika problema apatija i pasivizacija članstva. Bašić je… »

Putevi Srbije će sanirati tri klizišta u Vranju

Jugmedia 08.12.2018
U Vranju će „Putevi Srbije“ raditi presvlačenje asfalta na dve petlje, trotoar na alternativnom putu ka Vranjskoj Banji, kao i sanaciju tri klizišta u Vranju, rekla je u petak potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Zbog curenja gasa stanari u NS i bez grejanja i bez struje

B92 08.12.2018
Novi Sad -- Stanari jedne nove zgrade u Novom Sadu su uzalud protestovali pošto su najpre ostali bez gasa, zatim i bez grejanja i struje. Tako će, kako im je rečeno, biti bar do ponedeljka, odnosno dok se ne obezbedi "atest za kotao" kojim se greju… »

Radičević: Imamo program i ljude koji ga mogu sprovesti

Glas Zapadne Srbije 08.12.2018
Lučani - Milan Radičević, nosilac liste Savez za Srbiju - Savez za Dragačevo i master ekonomista istakao je da se njihova lista razlikuje od ostalih po tome što ima svoj program i ljude koji taj program mogu sprovesti u Dragačevu. "Program smo… »

Šoštar: Partizan nije protiv države, samo nas ne dirajte do konačne odluke suda

N1 Info 08.12.2018
Aleksandar Šoštar, predsednik Upravnog odbora Vaterpolo kluba Partizan, izjavio je u Novom danu TV N1 da su zahvaljujući donacijama dobrih ljudi uspeli da obezbede mazut za grejanje bazena na Banjici. Zatražio je i da se Partizanu omogući upravljanje… »

Osam doktora nauka ostalo bez vozačke dozvole

Politika 08.12.2018
Oko 400 vozača koji su „zaradili” 18 kaznenih poena nije prošlo proces rehabilitacije. Među vozačima kojima je zbog nepoštovanja propisa oduzeta vozačka dozvola nalazi se osam doktora nauka, a čak 98 odsto onih koji neko vreme iz pomenutih… »