Политика архива вести 21.09.2016

Успели смо да придобијемо део америчке јавности

Бета 21.09.2016
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је на скупу о Сребреници у организацији Фондације Клинтон озбиљношчу и одговорношћу, упркос тешкој атмосфери, успео да придобије добар део америчке публике. "У сали и… »

Владајућа коалиција: Извештај заштитника грађана паушалан

Бета 21.09.2016
Посланици опозиције су данас на седници Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права подржали редован извештај заштитника градјана за 2015. годину и дали подршку раду те институције, док су представници владајуће… »

У Грачаници онемогућен пролаз литије свим улицама

Политика 21.09.2016
ГРАЧАНИЦА - Празнична литија данас није могла да прође свим улицама Грачанице, јер како су објаснили представници ове општине, Косовска полиција није зауставила саобраћај на магистралном путу Приштина – Гњилане који… »

ДСС: Важнија подршка референдуму од похвале Клинтона

РТВ 21.09.2016
БЕОГРАД - Демократска странка Србије позвала је данас грађане да изађу на референдум у Републици Српској, а премијера Србије Александра Вучића да референдум подржи. Они сматрају да је премијеру важнија подршка грађанима од… »

Делегација ЕУ у Србији и ИОМ дају милион евра за контролу миграција

Нова економија 21.09.2016
Делегација ЕУ у Србији и Међународна организација за миграције (ИОМ) потписале су уговор од милион евра за обезбеђивање специјализоване опреме у вредности од око 350.000 ЕУР и обуке власти у Србији. Тиме ће се ојачати… »

Поповић: Србија да све потенцијале стави у функцију одбране РС

Блиц 21.09.2016
Србија мора да све своје потенцијале хитно стави у функцију одбране Републике Српске и стави до знања да ће, као гарант Дејтонског мировног споразума, по сваку цену заштитити интересе свог народа западно од Дрине, рекао је… »

Бошњаци против кандидатуре Јеремића због „Марша на Дрину”

Политика 21.09.2016
Представници Саветодавног одбора за БиХ оцењују да бивши шеф дипломатије Србије „није дорастао да води УН у 21. веку” и да је као председник ГС УН свој мандат користио да „шири српски национализам”. Представници… »

Холандски лист: Тачи могући оптуженик Специјалног суда

РТС 21.09.2016
Према информацијама које наводи холандски лист "Волкскрант", косовски председник Хашим Тачи могао би да буде један од чланова бивше Ослободилачке војске Косова оптужених пред Специјалним судом за злочине ОВК на Косову, који… »

Додик: Референдум ће протећи мирно

РТВ 21.09.2016
БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик путује у Москву, где ће се сутра састати са руским председником Владимиром Путином. Додик је рекао да је посета Москви раније договорена и да ће са руским председником… »

"Халиловићева изјава - стварање лажне панике"

Б92 21.09.2016
Београд -- Потпредседница СНС и председница скупштинског Одбора за одбрану Марија Обрадовић реаговала је поводом претњи ратног команданта Армије БиХ Сефера Халиловића. Она је навела да не верује да ситуација у региону измиче… »