Архива вести 14.12.2017

Оштре реакције на брнабићкине изјаве: Премијерка показала елементарно незнање!

Правда 14.12.2017
Изјава премијерке Ане Брнабић да "такозвани истраживачки медији без икакве одговорности копају по имовини функционера" изазвала је буру негодовања у стручној јавности. Саговорници сматрају да сем што је премијерка показала… »

Спортисти о Косову и Метохији

РТС 14.12.2017
На шестом скупу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је покренут на иницијативу председника Србије Александра Вучића о могућим решењима тог питања, мишљења су изнели представници спортских организација… »

Ово су Срби највише тражили на Гоогле-у у 2017. години

Телеграф 14.12.2017
Гоогле је пред сам крај 2017. године објавио шта су људи у Србији највише тражили у протеклих 365 дана. Грађани Србије најчешће су се током 2017. године на Гоогле-у интересовали за временску прогнозу и Еуробаскет, а… »

Судар "југа" и БМВ-а у Нишу, повређена беба и двоје деце

Б92 14.12.2017
Ниш -- У судару два возила који се данас пре подне догодио на Булевару Немањића у Нишу лакше је повређено шест особа, речено је у Хитној помоћи у Ниш. Међу повређенима је и двомесечна беба и двоје деце старости 11 и… »

Полиција ради на идентификацији актера нереда на дербију

Политика 14.12.2017
Министарство унутрашњих послова, по налогу надлежног тужилаштва, ради на идентификацији особа које су учествовале у инцидентима током фудбалске утакмице између ФК Партизан и ФК Црвена звезда, саопштено је из МУП-а Србије… »

Ђорђевић: Најтежи део реформи иза нас

Вечерње новости 14.12.2017
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је данас да је најтежи део реформског пута Србије иза нас. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић… »

У Србији вежба НАТО-а у реаговању на ванредне ситуације

Политика 14.12.2017
Припремили смо нацрт Стратешких смерница за информисање јавности о процесу сарадње Србије и НАТО кроз програм Партнерство за мир, који ће ускоро бити упућен на усвајање Влади Србије, каже Бранимир Филиповић. Србија ће… »

Приштина одбацила захтев Турске за изручење њеног држављанина

Данас 14.12.2017
Суд у Приштини одбацио је захтев Турске за изручење турског држављанина Угура Токсоја који је оптужен за тероризам, јавио је АП. Тужилац Али Реџа је изјавио агенцији да је захтев за изручење одбачен јер турске власти… »

Споразум о авио-саобраћају између Србије и Марока

Б92 14.12.2017
Београд -- Влада Србије усвојила је на седници Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Србије и Владе Марока. Споразум о ваздушном саобраћају, потписан у септембру ове године, у целини… »

Свечано отворен 11. Фестивал науке

Данас 14.12.2017
Највећа научна забава у региону ове године попримила је сасвим нове димензије јер је само током првог дана Фестивала науке, данас на Београдском сајму, забележено више од 8000 посета. Уз експлозивне експерименте, спортске… »