Arhiva vesti 08.01.2016

Vojni sindikat podržava Nikolića, kritikuje Gašića

Akter 08.01.2016
Vojni sindikat Srbije podržava odluku predsednika Srbije Tomislava Nikolića o pokretanju postupka postavljenja pojedinih oficira na upražnjena formacijska mesta, uključujući i mesto načelnika VMA, dok istovremeno kritikuje ministra odbrane zato što… »

Zlostavljan 231 Dečak Katoličkog Hora: Raspon zločina od batina do silovanja

Kurir 08.01.2016
Advokat zadužen za sprovođenje istrage o fizičkom i seksualnom zlostavljanju dečaka iz katoličkog hora u Regensburgu dokumentovao je do sada 231 prijavu o zlostavljanju dece, u rasponu od batina do silovanja. Ulrik Veber naglašava da se među… »

Islamska država planirala napad u Austriji

Dnevnik 08.01.2016
BEČ: Islamska država planirala je izvojdnje napada, tokom novogodišnje noći i u Austiji, prenose danas bečki mediji pisanje turske štampe.Navodne pripreme za teroristički napad u Minhenu u novogodišnjoj noći. deo su plana Islamske države za… »

Forbesova lista: Najbolja za poslovanje Slovenija, Srbija na dnu regije

SEEbiz 08.01.2016
ZAGREB - Na listi zemalja najboljih za poslovanje američkog biznis magazina Forbes od zemalja regije najbolje su plasirane Slovenija i Makedonija, a najslabije Srbija. Slovenija je na 20. a Makedonija na 39. mjestu na listi zemalja najboljih za… »

Kanadski ministar odbrane kune se u Srbe

Mondo 08.01.2016
Kanadski ministar odbrane Hardžit Sing Sadžan kaže da su mu iskustva iz bivše Jugoslavije, gde je bio u NATO mirovnoj misiji, pomogla u karijeri, a naročito ističe druženje sa Srbima. Foto: screenshot/youtube Prijatelj Srba: Hardžit Sing Sadžan … »

Prosvetari traže povećanje koeficijenta

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Predstavnici reprezentativnih sindikata obrazovanja razgovarali su danas sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđanom Verbićem o Zakonu o platama u javnom sektoru, a predloženo je povećanje koeficijenata ili cene rada u… »

ON SAM KAO POLA ZVEZDINOG DUGA: A po svemu sudeći, cena će samo da raste…

Hot sport 08.01.2016
Cena nekadašnjeg Zvezdinog štopera samo raste. Nakon odbijenih početnih ponuda od 13, pa 18 miliona, Napoli je Torinu uputio treću ponudu za Nikolu Maksimovića – 21 milion evra. Ukoliko to ne upali, Napoli če pokušati da Maksimovića pozajmi do… »

Ledena Smrt: Dve osobe pronađene mrtve u snegu kod Rekovca

Blic 08.01.2016
Dve osobe, Jelica Stevanović (87) iz Lomnice i Milorad Živanović (68) iz Siljevice, sela u opštini Rekovac, pronađene su mrtve u snegu, potvrdio je jutros Tanjugu predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević. "Nije reč o beskućnicima i ne znamo… »

Zagrljaj velikana: Divac poklonom oduševio Kobija

B92 08.01.2016
Kobi Brajant u četvrtak se oprostio od Sakramenta, u duelu sa Kingsima protiv kojih je početkom 21. veka vodio mnogo velikih bitaka. Tu je bio i njegov tadašnji rival Vlade Divac, sada u ulozi generalnog menadžera, ali njihovi putevi ukrstili su se… »

Ban: Poziv na sprečavanje širenja nasilnog ekstremizma

Politika 08.01.2016
NjUJORK – Generalni sekretar UN Ban Kimun pozvao je sve države članice te svetske organizacije, njih 193, da razviju nacionalni akcioni plan za sprečavanje širenja nasilnog ekstremizma. Ban je u izveštaju za Generalnu skupštinu UN istakao da je… »