Arhiva vesti 08.01.2016

Pronađena zakopana marihuana kod Novog Pazara

RTS 08.01.2016
Policija je zaplenila pet kilograma marihuane u selu Brđani kod Novog Pazara i uhapsila R. Č. (33), saopštio je MUP Srbije. Sumnja se da je R. Č. iz Novog Pazara počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. … »

„Sputnjik”: Srbija želi ruske „nevidljive” snajpere

Politika 08.01.2016
Razvijaju se daljinomeri koji će raditi na takvoj frekvenciji da će poziciju snajperiste biti nemoguće otkriti. Kompanija „Argus NV“ uveliko radi na nišanima koji će, kako tvrde i obećavaju, snajperske puške učiniti nevidljivim. Rusija… »

Bugarski: Građani Vojvodine nisu građani drugog reda

Novi magazin 08.01.2016
Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski saopštio je danas da je Vlada Srbije krajem 2015. godine uplatila više od milijardu dinara na račune 49 lokalnih samouprava po istom pravnom osnovu za koji su… »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

RTS 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme "Tehnomenadžer" Mile Svetozarević i direktora firme "Grading S S" Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život izgubila… »

Grip stigao u Srbiju

RTS 08.01.2016
U Srbiji je pre nekoliko dana, sa niskim temperaturama, potvrđen prvi ovosezonski slučaj gripa. Direktor Instituta "Batut" dr Dragan Ilić kaže za RTS da su u međuvremenu zabeležena još tri slučaja. "To govori o tome da virus definitivno cirkuliše… »

SAD, uhapšeno dvoje osumnjičenih za terorizam

RTS 08.01.2016
Američke vlasti uhapsile u Kaliforniji i u Teksasu dve osobe povezane sa Islamskom državom. Muškaraci su uhapšeni u Sakramentu i Hjustonu pod sumnjom za terorizam. Obojica su Palestinci rođeni u Iraku. Prema sudskim dokumentima, uhapšen je Avs… »

Obama: Neću glasati za onog ko ne podržava kontrolu oružja

Blic 08.01.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da neće da podrži kampanju, niti da glasa za demokratu koji ne bude podržao jačanje kontrole nad vatrenim oružjem. "Neću podržati kampanju, glasati, niti podržati kandidata, pa makar i iz moje stranke… »

"Pogubljenje šiitskog imama nema veze s Erdoganom"

B92 08.01.2016
Ankara -- Turska je pozvala iranskog ambasadora od kog zahteva da se prekinu medijska izveštavanja koja pogubljenje šiitskog sveštenika dovode u vezu sa Erdoganom. "Oštro osuđujemo dovođenje u vezu nedavne posete našeg predsednika Saudijskoj… »

SAD "valjaju" zabranjeno oružje Saudijcima, ovi gađaju civile

Vesti online 08.01.2016
Međunarodna koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom, u Jemenu je prilikom bombardovanja koristila više decenija stare kasetne bombe američke proizvodnje koje su pale na civilne oblasti, saopštio je Hjuman rajts voč (HRW), nazivajući to ratnim… »

Najgori dan Vol strita u poslednja tri meseca

Novi magazin 08.01.2016
Vol strit danas je imao najgori dan u poslednja tri meseca usled bojazni o zdravlju kineske privrede. Cena američke sirove nafte pala je najniži nivo od februara 2004, pošto se s gubitkom od 2,1 odsto vrednosti prodavala za 33,26 dolara po barelu… »