Arhiva vesti 08.01.2016

N.Pazar:Pet kilograma marihuane zakopano na imanju

B92 08.01.2016
Beograd -- Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su R.Č. (33) iz Novog Pazara zbog posedovanja i prodaje droge, saopšteno je iz tog ministarstva. U saopštenju se navodi da su policajci zaplenili pet kilograma marihuane. Policija je marihuanu pronašla… »

„Sputnjik”: Srbija želi ruske „nevidljive” snajpere

Politika 08.01.2016
Razvijaju se daljinomeri koji će raditi na takvoj frekvenciji da će poziciju snajperiste biti nemoguće otkriti. Kompanija „Argus NV“ uveliko radi na nišanima koji će, kako tvrde i obećavaju, snajperske puške učiniti nevidljivim. Rusija… »

Bugarski: Vlada Srbije Vojvođane tretira kao građane drugog reda

RTV 08.01.2016
NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuregionlanu saradnju saopštio je danas da je Vlaad Srbije odbila zahtev Pokrajinske vlade da u budžet APV uplati nedostajućih 4,4 milijarde dinara kako bi mogle da se finansiraju nadležnosti… »

Ponavlja se suđenje odgovornima za nesreću u Kalvariji

RTS 08.01.2016
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su vlasnik firme "Tehnomenadžer" Mile Svetozarević i direktora firme "Grading S S" Stevan Stevanović bili osuđeni na zatvorske kazne zbog nesreće na gradilištu u kojoj su 2011. godine život izgubila… »

Ilić: Moguća epidemija gripa

RTV 08.01.2016
BEOGRAD - Direktor Instituta "Batut" Dragan Ilić izjavio je danas da su u Srbiji registrovana još tri slučaja obolelih od gripa, što ukazuje na moguću epidemiju i treba biti oprezan. U Srbiji je, prema saopštenju tog instituta, pre dva dana… »

Dvojica uhapšena u SAD zbog povezanosti sa ID

B92 08.01.2016
Vašington -- Dvojica muškaraca sa Bliskog istoka uhapšena su u Kaliforniji i Teksasu zbog optužbi vezanih za međunarodni terorizam, saopštile su američke vlasti. Osumnjičeni su uhapšeni odvojeno u Sakramentu i Hjustonu i nisu bili uključeni u… »

Obama: Neću glasati za onog ko ne podržava kontrolu oružja

Blic 08.01.2016
Američki predsednik Barak Obama izjavio je da neće da podrži kampanju, niti da glasa za demokratu koji ne bude podržao jačanje kontrole nad vatrenim oružjem. "Neću podržati kampanju, glasati, niti podržati kandidata, pa makar i iz moje stranke… »

Ankara: Pogubljenje u S. Arabiji nema veze sa Erdoganovom posetom

Dnevnik 08.01.2016
ANKARA: Turska je u četvrtak pozvala iranskog ambasadora od kog je zahtevala da se obustave medijska izveštavanja u Iranu koja dovode u vezu pogubljenje istaknutog šiitskog sveštenika u Saudijskoj Arabiji. sa prošlonedeljnom posetom turskog… »

Hjuman rajts voč: Na Jemen bačene stare kasetne bombe

RTS 08.01.2016
Međunarodna koalicija, predvođena Saudijskom Arabijom, u Jemenu je prilikom bombardovanja koristila više decenija stare kasetne bombe američke proizvodnje koje su pale na civilne oblasti, saopštio je Hjuman rajts voč, nazivajući to ratnim… »

Najgori dan Vol strita u poslednja tri meseca

Beta 08.01.2016
Vol strit danas je imao najgori dan u poslednja tri meseca usled bojazni o zdravlju kineske privrede. Cena američke sirove nafte pala je najniži nivo od februara 2004, pošto se s gubitkom od 2,1 odsto vrednosti prodavala za 33,26 dolara po barelu… »