Arhiva vesti 28.01.2016

Predavanje o elektronskom potpisu u izdavanju građevinskih dozvola

Blic 28.01.2016
Inženjerska komora Srbije i Evropski savet inženjerskih komora (ECEC) organizuju danas u Beogradu predavanje o elektronskom potpisu u postupku elektronskog izdavanja građevinskih dozvola. Na skupu će stručnjaci iz raznih zemalja razgovarati o… »

Iran i Francuska - početak novih odnosa

Novi magazin 28.01.2016
Iran i Francuska proglasili su danas otvaranje novog poglavlja u odnosima dve zemlje i postigli više ekonomskih sporazuma vrednih više milijardi evra, prilikom zvanične posete iranskog predsednika Hasana Rohanija Parizu. Postignut je okvirni sporazum o… »

Island: Izbjeglice dočekao premijer, svi dobili kuće

Al Jazeera 28.01.2016
Ukupno 35 izbjeglica iz Sirije bilo iznenađeno dobrodošlicom na aerodromu, počinju novi život. Grupa izbjeglica iz Sirije, koje su stigle na Island, toplo je dočekana u toj evropskoj otočkoj zemlji, javlja Anadolija. Trideset i pet sirijskih… »

Platou Spensa ime „Vujadin Boškov”

Dnevnik 28.01.2016
Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi usvojila je na rašnjoj sednici predlog odborničke grupe DSS-a da plato između SPC „Vojvodina“ i stadiona „Karađorđe“. ponese naziv „Vujadin Boškov“. Predlog je usvojen… »

Srđan Aleksić dobio plato u Novom Pazaru

Radio sto plus 28.01.2016
Gradski plato “Kod pečurke” u centru Novog Pazara od danas se zove po Trebinjcu Srđanu Aleksiću, koji je pre 23 godine preminuo od poslednica premlaćivanja od pripadnika Vojske Republike Srpske, jer je štitio svog druga Bošnjaka. Ploču sa… »

CONMEBOL podržao Infantina u trci za predsednika Fifa

Sportske.net 28.01.2016
Južnoamerička fudbalska konfederacija podržala je danas kandidaturu Švajcarca za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa). CONMEBOL, u čijem sastavu je 10 članica, pružio je jednoglasnu podršku generalnom sekretaru Evropske fudbalske… »

Uvesti obaveznu analizu prehrambenih proizvoda iz Makedonije

Beta 28.01.2016
Preduzeće Žitovojvodina uputilo je danas zahtev da Srbija odmah uvede strožu kontrolu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze iz Makedonije. Predloženo je da se za svaki kamion ili hladnjaču uzimaju uzorci robe i šalju na analizu… »

Džihadisti preuzeli odgovornost za napad u Egiptu

Akter 28.01.2016
Egipatski ogranak Islamske države preuzeo je danas odgovornost za napad na severu poluostrva Sinaj, u kojem su poginuli pukovnik egipatske vojske i trojica vojnika. U tom napadu, u kojem je juče uništeno vojno oklopno vozilo, povređeno još 12… »

Poslednji Intervju Pavelićeve Ćerke: Otac nije imao ništa protiv pravoslavaca i Srba

Kurir 28.01.2016
Ćerka ustaškog poglavara Ante Pavelića, Višnja, pred smrt je dala intervju hrvatskom reditelju Jakovu Sedlaru, u kojem kaže da on protiv Srbije nije imao ništa. Kako piše Jutarnji list, njen uslov je bio da se taj snimak ne objavi pre njene smrti… »

SZO: Virus Zika se eksplozivno širi

Press 28.01.2016
Virus Zika, koji prenose komarci, eksplozivno se širi, izjavila je danas šefica Svetske zdravstvene organizacije Margaret Čan i za 1. februar sazvala hitan sastanak posvećen ovoj epidemiji. Na tom sastanku će biti odlučeno da li da bude proglašena… »