Arhiva vesti 28.01.2016

Skup o elektronskom potpisu

Akter 28.01.2016
Srbija je dobro startovala sa uvođenjem elektronskog potpisa u postupku izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, ali će od 1. jula morati da ga uvede u sve oblasti građevinarstva, rečeno je danas na međunarodnom skupu inženjera u Beogradu… »

Iran i Francuska - početak novih odnosa

Novi magazin 28.01.2016
Iran i Francuska proglasili su danas otvaranje novog poglavlja u odnosima dve zemlje i postigli više ekonomskih sporazuma vrednih više milijardi evra, prilikom zvanične posete iranskog predsednika Hasana Rohanija Parizu. Postignut je okvirni sporazum o… »

Island: Izbjeglice dočekao premijer, svi dobili kuće

Al Jazeera 28.01.2016
Ukupno 35 izbjeglica iz Sirije bilo iznenađeno dobrodošlicom na aerodromu, počinju novi život. Grupa izbjeglica iz Sirije, koje su stigle na Island, toplo je dočekana u toj evropskoj otočkoj zemlji, javlja Anadolija. Trideset i pet sirijskih… »

Mariji Jovanović ime ulice u Ledincima

RTV 28.01.2016
NOVI SAD - Jedna ulica u Ledincima nosiće ubuduće ime tragično stradale devojčice iz tog mesta Marije Jovanović, a plato između SPENSA i Stadiona "Karađorđe" dobio je ime po čuvenom fudbaleru i fudbalskom treneru Vujadinu Boškovu. To su samo… »

Srđan Aleksić dobio plato u Novom Pazaru

Radio sto plus 28.01.2016
Gradski plato “Kod pečurke” u centru Novog Pazara od danas se zove po Trebinjcu Srđanu Aleksiću, koji je pre 23 godine preminuo od poslednica premlaćivanja od pripadnika Vojske Republike Srpske, jer je štitio svog druga Bošnjaka. Ploču sa… »

CONMEBOL podržao Infantina u trci za predsednika Fifa

Beta 28.01.2016
Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) podržala je danas kandidaturu Švajcarca Djanija Infantina za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa). CONMEBOL, u čijem sastavu je 10 članica, pružio je jednoglasnu podršku generalnom… »

Uvesti obaveznu analizu prehrambenih proizvoda iz Makedonije

Beta 28.01.2016
Preduzeće Žitovojvodina uputilo je danas zahtev da Srbija odmah uvede strožu kontrolu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji se uvoze iz Makedonije. Predloženo je da se za svaki kamion ili hladnjaču uzimaju uzorci robe i šalju na analizu… »

Džihadisti preuzeli odgovornost za napad u Egiptu

Akter 28.01.2016
Egipatski ogranak Islamske države preuzeo je danas odgovornost za napad na severu poluostrva Sinaj, u kojem su poginuli pukovnik egipatske vojske i trojica vojnika. U tom napadu, u kojem je juče uništeno vojno oklopno vozilo, povređeno još 12… »

Tata protiv Srbije nije imao ništa: Pavelićeva ćerka pred smrt otkrila mnoge tajne bivše Jugoslavije

Newsweek 28.01.2016
"Titovi komunisti nisu hteli napraviti atentat na mog oca Antu Pavelića. Oni su hteli da bude izručen. Ali tu je bilo svega, s Maksom Luburićem, koji je bio ludak, umno bolestan čovek", rekla je ćerka ustaškog poglavara. Ćerka ustaškog poglavara… »

SZO: Virus Zika se eksplozivno širi

Kurir 28.01.2016
Virus Zika, koji prenose komarci, eksplozivno se širi, izjavila je danas šefica Svetske zdravstvene organizacije Margaret Čan i za 1. februar sazvala hitan sastanak posvećen ovoj epidemiji. Na tom sastanku će biti odlučeno da li da bude proglašena… »