Arhiva vesti 28.01.2016

(Uznemirujući Video) Zakucao Genitalije U Asfalt Pred KREMLjOM: Ruski umetnik završio na psihijatriji

Pravda 28.01.2016
Pjotr Pavlenski se u oktobru 2014. skinuo go i odrezao deo svog uveta na krovu Srpskog instituta u Moskvi, ali uhapšen je jer je zapalio i ulazna vrata zgrade Federalne službe bezbednosti (FSB) na Lubjanki, pa je prebačen na posmatranje. Pavlenski… »

OKO ZA OKO… Ubica ruskog pilota viđen na sahrani Turkmena kog su ubili Rusi, a ovo je poručio

Pravda 28.01.2016
ISTANBUL – Turski državljanin čije izručenje traži Rusija, jer je navodno odgovoran za ubistvo jednog od dva pilota oborenog ruskog vojnog aviona se pojavio na jednoj sahrani u Istanbulu i rekao da će se vratiti u Siriju. Turski lovac je 24.… »

Zaštita Od Poplava: Blagojević: Srbija od EU dobija pomoć kao da je članica

Blic 28.01.2016
Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je danas u Svilajncu da je Evropska unija Srbiji za saniranje posledica od poplava iz 2014. godine, izgradnju i unapređenje sistema za zaštitu od poplava dala 162 miliona… »

Tužilaštvo: Nismo dali nalog za pretres Dodikove imovine

Novi magazin 28.01.2016
Tužilaštvo BiH negiralo je danas da je 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. "To nije naša informacija i nije tačna. Nemam komentare na takve… »

Vučić: Greše oni koji kritikuju Merkelovu

Blic 27.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija neće graditi nikakve ograde na svojim granicama, jer one mogu samo da uspore, ali ne i da zaustave migraciju. On je, u intervjuu nemačkom dnevniku "Cajt" (Zeit), kazao da podržava u potpunosti… »

Wall Street: Boeing i Apple nastavljaju da šire pesimizam

Gde investirati 28.01.2016
Na Wall Streetu su u sredu, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, cene akcija oštro pale zbog slabih poslovnih rezultata nekoliko vodećih kompanija i nedovoljno jasne poruke Feda o daljim planovima u vezi kamatnih stopa. Dow Jones oslabio je 222 boda, ili… »

Kosovski haker optužen za slanje podataka ID

B92 28.01.2016
Vašington -- Albanac sa Kosova Ardit Ferizi (20), optužen je za hakovanje ličnih podataka više od 1.000 američkih funkcionera i slanje tih podataka ID u Siriji. On se pojavio pred američkim saveznim sudom u Virdžiniji. Ovo je njegovo prvo zvanično… »

Makedonija otvorila granicu za izbeglice

Akter 28.01.2016
Makedonsko - grčka granica je ponovo otvorena za izbeglice posle višečasovne blokade zbog, kako su preneli makedonski mediji, zastoja protoka na severu. Iz MUP-a kažu da je granica bila zatvorena juče od 15 do 18 časova zbog toga što se na granici… »

Dodik: Nikad neće ukinuti Republiku Srpsku!

Vesti online 28.01.2016
Milorad Dodik poručio je da Republika Srpska ne sme da bude zaobiđena u evropskim procesima. "Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo jedno - da u tim procesima RS bude faktor, da bude… »

Francuska: Usvojen zakon o sedaciji smrtno bolesnih

RTV 28.01.2016
PARIZ - Poslanici francuskog parlamenta usvojili su u sredu predlog zakona koji će dopustiti lekarima da smrtno bolesne pacijente drže pod sedacijom sve do smrti, ali ipak zabranjuje eutanaziju ili asistirano samoubistvo. Posle više godina napete… »