Arhiva vesti 28.01.2016

(Uznemirujući Video) Zakucao Genitalije U Asfalt Pred KREMLjOM: Ruski umetnik završio na psihijatriji

Pravda 28.01.2016
Pjotr Pavlenski se u oktobru 2014. skinuo go i odrezao deo svog uveta na krovu Srpskog instituta u Moskvi, ali uhapšen je jer je zapalio i ulazna vrata zgrade Federalne službe bezbednosti (FSB) na Lubjanki, pa je prebačen na posmatranje. Pavlenski… »

On je ubio ruskog pilota (VIDEO)

Mondo 28.01.2016
Turski državljanin čije izručenje traži Rusija, jer je navodno odgovoran za ubistvo jednog od dva pilota oborenog ruskog vojnog aviona se pojavio na jednoj sahrani u Istanbulu. Foto: screenshot/youtube Turski lovac je 24. novembra prošle godine… »

EU podržava Svilajnac u prevenciji poplava

B92 28.01.2016
Svilajnac -- Most u selu Subotica u opštini Svilajnac, čiju je izgradnju finansirala Evropska unija, danas je svečano otvoren. Most su otvorili zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt, direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim… »

Tužilaštvo BiH bez komentara na mogući pretres Dodikovih prostorija

Slobodna Evropa 28.01.2016
Tužilaštvo BiH nije 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik. To nije naša informacija i nije tačna. Nemam komentare na takve informacije, rekao je… »

Vučić: Politika Angele Merkel nema alternativu

Mondo 28.01.2016
Aleksandar Vučić istakao je da Srbija neće graditi nikakve ograde na svojim granicama, jer one mogu samo da uspore, ali ne i da zaustave migraciju. Situacija je zastrašujuća, kaže srpski premijer. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Vučić je u dve… »

Boeing i Apple nastavljaju da šire pesimizam

Kamatica 28.01.2016
Na Wall Streetu su u sredu, nakon vrlo nestabilnog trgovanja, cene akcija oštro pale zbog slabih poslovnih rezultata nekoliko vodećih kompanija i nedovoljno jasne poruke Feda o daljim planovima u vezi kamatnih stopa. Dow Jones oslabio je 222 boda, ili… »

Kosovski haker optužen za slanje podataka ID

B92 28.01.2016
Vašington -- Albanac sa Kosova Ardit Ferizi (20), optužen je za hakovanje ličnih podataka više od 1.000 američkih funkcionera i slanje tih podataka ID u Siriji. On se pojavio pred američkim saveznim sudom u Virdžiniji. Ovo je njegovo prvo zvanično… »

Makedonija ponovo otvorila granicu za izbjeglice

Slobodna Evropa 28.01.2016
Makedonija je za izbjeglice ponovo otvorila južnu granicu, sa Grčkom, nakon zastoja koji je trajao nekoliko sati, prenose danas makedonski mediji. Podsjeća se da je razlog za privremeno zatvaranje granice Makedonije sa Grčkom za prihvat izbjeglica… »

"Srpska sinonim slobode, ne može da bude ukinuta"

B92 28.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da RS jeste i sve više će biti sinonim za slobodu, ističući da nema načina da bude ukinuta. "Evropski procesi danas ne izgledaju kao pre desetak godina u Republici Srpskoj i BiH. Mi želimo samo… »

Francuska usvojila zakon o dubokoj sedaciji pacijenata

Novi magazin 28.01.2016
Francuski parlament usvojio je zakon koji predviđa pravo na "duboku i kontinuiranu sedaciju" za neizlečive bolesnike koji to zatraže, što bi im omogućilo da budu uspavani sve do trenutka smrti, preneli su danas francuski mediji. Te mere, međutim, ne… »