Arhiva vesti 28.01.2016

Japan predstavio nevidljivi avion

Akter 28.01.2016
Japan je danas predstavio X-2, svoj prvi nevidljivi avion domaće proizvodnje, koji će, kako se očekuje, prvi probni let imati u februaru. Japanske vojne snage nastoje da osavremene tehnologiju i poboljšaju sposobnost izviđanja i prikupljanja… »

Radionica o racionalnoj upotrebi antibiotika

Press 28.01.2016
U okviru kampanje za racionalnu upotrebu antibiotika, Ministarstvo zdravlja sutra organizuje dvodnevnu radionicu o racionalnoj upotrebi antibiotika u Srbiji. Foto:B92.net Kako je najavljeno iz resornog ministarstva, radionicu će otvoriti državni… »

Fudbaleri Jagodine otišli na pripreme u Antaliju, imena protivnika se kriju

Blic sport 28.01.2016
Fudbaleri Jagodine otputovali su u Antaliju na centralni deo priprema za nastavak sezone. Na pripreme je otišlo 27 fudbalera, a u ekspediciji se nalazi ukupno 37 članova. Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je da… »

Gugl, Epl, Starbaks ostaju bez manjih poreza u EU

EurActiv 28.01.2016
Evropska komisija predstavila je 28. januara novi predlog za borbu protiv izbegavanja poreza od strane velikih kompanija kako bi stala na put poreskim aranžmanima članica Evropske unije i multinacionalnih kompanija. Predložene mere uključuju one… »

Produžen rok za predloge o određivanju broja zaposlenih

Dnevnik 28.01.2016
Rok da skupštinske službe i nezavisni državni organi dostave nadležnom skupštinskom odboru predloge za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih na nodređeno vreme danas je produžen. sa 45 na 55 dana od donošenja Zakona o budžetu. Skupštinski… »

"Teško da Srbija može da oponaša Rusiju"

B92 28.01.2016
Drago mi je što i Srbija i EU smatraju da je Srbija na putu ka EU. Što se mene tiče, Srbija je uvek bila evropska zemlja, u njenom središtu, kaže za Danas Majkl Kirbi, odlazeći ambasador SAD. "Jedna od stvari koje sam naučio o starom Rimu jeste da… »

Nemačka povlači svoje zlatne rezerve iz inostranstva

Gde investirati 28.01.2016
Nemačka centralna banka, Bundesbanka, objavila je danas da je prošle godine vratila u zemlju veće količine zlatnih rezervi iz sefova u inostranstvu. „Bundesbanka je u 2015. godini nastavila s uspešnim transferom zlata. Prošle godine je u Frankfurt… »

Obama: Ne može se poreći, antisemitizam je u porastu

Press 28.01.2016
Američki predsednik Barak Obama, izjavio je da se ne može poreći da je antisemitizam u porastu, ističući da je napad na jednu veru, napad na sve vere. Sve nacije, koje poštuju toleraniciju, moraju se oglasiti kada su Jevreji i drugi pripadnici… »

Pupovac: Aktuelni događaji utiču na odnose dve zemlje

Blic 28.01.2016
Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da bi odnosi hrvatske i srpske vlade možda mogli da budu dobri kada ne bilo dogadjaja uperenih protiv Srba. "Teško je zamisliti da bi Beograd mogao imati dobre odnose sa politikom u… »

Izdata prva izbeglička legitimacija u Nemačkoj

Novi magazin 28.01.2016
U Nemačkoj je danas izdata prva izbeglička legitimacija koju je dobio Jasim Ahmed, izbeglica iz Iraka. Ahmed (27) je dobio legitimaciju u registracionom centru u Hajdelbergu. Do sredine februara sistem izdavanja legitimacija biće uveden u celoj zemlji… »