Arhiva vesti 28.01.2016

Severna Koreja se sprema za lansiranje rakete

B92 28.01.2016
Analiza satelitskih snimaka pokazuje da postoji mogućnost da se Severna Koreja priprema za lansiranje balističke rakete, javila je japanska agencija Kjodo njuz. Snimci sakupljeni tokom proteklih nekoliko dana nagoveštavaju da bi raketa sa lokacije u… »

Udruživanje SPS-a sa DOS-om naučna fantastika

Beta 28.01.2016
Šef poslaničke grupe Socijallističke partije Srbije u Skupštini Srbije Djordje Milićević rekao je danas da je namera i cilj socijalista da budu i dalje u koaliciji sa PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom i da je mogućnosti udruživanja sa opozicijom… »

Džihadisti Napali Predsednika Jemena: Auto-bomba stavljena ispred predsedničke rezidencije

Kurir 28.01.2016
Islamska država preuzela je odgovornost za napad automobilom-bombom na vojni kontrolni punkt ispred rezidencije predsednika Jemena Abd-Rabua Mansura Rabu Hadija, u kojem je poginulo sedam vojnika. U saopštenju objavljenom na internetu, džihadisti su… »

Lavrov: Nemačka da objavi informacije o nestanku devojčice

RTV 28.01.2016
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tražio je danas od Nemačke da pruži podatke o istrazi o privremenom nestanku devojčice ruskog porekla u Berlinu i negirao navode da se Moskva meša u to pitanje. Ruski mediji opširno su… »

Jovičić: Svi se ujedinjuju protiv Vučića i SNS

Novi magazin 28.01.2016
Jasno je da se danas u Srbiji svi grupišu u nekoliko ili jednoj koloni, pa i SPS, kako bi na sve moguće načine pokušali da sruše SNS i Aleksandra Vučića, izjavio je danas poslanik te stranke Aleksandar Jovičić. Svi će se udružiti da pokušaju… »

Beč vodi statistiku o kriminalu izbjeglica

Al Jazeera 28.01.2016
MUP Austrije od ove godine vodi statistiku o krivičnim djelima počinjenim u izbjegličkim smještajima. Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije od ove godine uvelo je novu kategoriju u svojoj statistici o krivičnim djelima - krivična djela u… »

Smiljanić o polemici funkcionera SPS i SNS: To su predizborne igre bez granica

Blic 28.01.2016
Predsednik Opštine Apatin i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) od njenog osnivanja Živorad Smiljanić izjavio je danas da su kritike koje su razmenili funkcioneri te partije i Srpske napredne stranke (SNS) "predizborne igre bez granica". -… »

Kirbi: SAD ne utiču na vlast u Srbiji, ljudi vole glasine

Kurir 28.01.2016
Odlazeći ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da održavanje parlamentarnih izbora u Srbiji pre roka ima smisla, jer Vlada mora da bude jaka. "Ima smisla što su sada izbori, teško je predvideti za dve godine. Vlada mora da bude snažna… »

Orao belorepan se oporavio i vraćen je u prirodu

B92 28.01.2016
U rezervat prirode “Gornje Podunavlje”, u Apatinski rit, na slobodu je pušten orao belorepan koji je pet dana pre toga u vrlo teškom zdravstvenom stanju nađen u okolini ovog zaštićenog područja, saopštio je danas Pokrajinski zavod za… »

Urušio se tunel, poginulo sedam ljudi

Blic 28.01.2016
Islamska ekstremistička grupa Hamas saopštila je danas da je sedam njenih pripadnika poginulo kad se urušio tunel koji vodi do Izraela. U saopštenju se navodi da je 11 pripadnika Hamasa popravljalo tunel od oštećenja izazvanih jakom kišom, kad je… »