Arhiva vesti 28.01.2016

Tamara Skroza dobitnica nagrade "Jug Grizelj"

Radio 021 28.01.2016
Novinarki "Vremena" Tamari Skroza svečano je uručena prestižna novinarska nagrada "Jug Grizelj". Nagrada se dodeljuje za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, za istraživačko novinarstvo u službi razvijanja prijateljstva među ljudima… »

"Od 1. septembra lakše školske torbe"

Blic 28.01.2016
Još nekoliko dana otvoren je javni poziv izdavačima za već objavljene udžbenike za osnovnu školu, a očekuje se da će školske torbe biti rasterećenije i lakše od 1. septembra, izjavila je danas pomoćnik ministra prosvete Zorana Lužanin… »

SVE OPTUŽBE ‘NEOSNOVANE’: Zvanično nema nameštanja u srpskom fudbalu!

Hot sport 28.01.2016
Regularne su i utakmice OFK Beograd-Crvena zvezda i Crvena zvezda-Voždovac za koju je optužbe Zvezdanu Terziću iznosio i Nikola Mijailović. Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da nema dokaza da su namešteni rezultati nekoliko… »

Kazahstan: Pao helikopter, među stradalima i beba

B92 28.01.2016
Pet osoba, među kojima i beba, poginulo u padu helikoptera u Kazahstanu, javili su danas lokalni mediji. Kazahstanski portal Tengrinews.kz je, pozivajući se na zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova, naveo da je helikopter "MD-600N" nestao u… »

Određen pritvor Fahrudinu Radončiću

B92 28.01.2016
Sarajevo -- Sud BiH doneo je odluku od određivanju jednomesečnog pritvora lideru Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću. On je uhapšen pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa. Pritvor prema ovom rešenju može da traje do 25. februara… »

U 2015. poverenik imao 2.500 predmeta

EurActiv 28.01.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da je 2015. godine ta institucija imala 2.500 predmeta, od kojih su većinu inicirali građani, što ukazuje da je počela da se budi svest o potrebi… »

Vulin: Najhumaniji prema migrantima

RTV 28.01.2016
BEOGRAD - Sa dužnom pažnjom se prihvataju kritike Hjuman rajts voča (HRW), ali od Evropske komisije do vlade SAD Srbiji je priznato da je bez svake sumnje najorganizovanija i najhumanija zemlja kada su migranti u pitanju, izjavio je danas ministar za… »

ŠOK! Ovako Vesna Zmijanac izgleda kada se probudi

Blic 28.01.2016
Pevačica Vesna Zmijanac na sceni izgleda besprekorno. Nikada se u emisiji nije pojavila bez šminke i toalete. Ipak, kada se kamere ugase, teško da bi je neko prepoznao. Kako izgleda, pogledajte u novoj emisiji "Daily Superstar". blictv_rs/main 0 0… »

Parlamentarna skupština SE usvojila rezoluciju o Kosovu

Novi magazin 28.01.2016
Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PS SE) danas je jednoglasno rezoluciju o stanju ljudskih prava na Kosovu koju je pripremio španski poslanik Augustin Konde. U rezoluciji se navodi da SE nastavlja da se odnosi prema Kosovu u skladu sa statusnom… »

Oni su prvi glasali za izlazak BRITANIJE IZ EU

Blic 28.01.2016
Uprava londonskog okruga Havering prva je u Britaniji glasala za izlazak zemlje iz Evropske unije, na predlog člana Saveta lokalne uprave Najdžela Feridža iz redova evroskeptične Partije za nezavisnost Britanije (UKIP). Savet Haveringa u istočnom… »