Arhiva vesti 28.01.2016

VW u problemu: Otvoriš vrata, auto sam krene

Al Jazeera 28.01.2016
Volkswagen napravio još jedan promašaj pa sada povlači desetke hiljada automobila, pišu njemački mediji. Volkswagen je povukao više hiljada automobila zbog toga što je moguće da se daljinskim upravljačem za otvaranje vrata pokrene i motor vozila… »

Fener morao dva puta da pobedi!

Mondo 28.01.2016
Turci su i dalje bez poraza, ali da bi tako ostalo morao je da "radi fen" Željka Obradovića pred četvrtu četvrtinu. Foto: Euroleague.net Fenerbahče je morao dva puta da pobedi Cedevitu večeras! I zbog toga je "radio fen" Željka Obradovića pred… »

"Tupoljevi" u novoj misiji iznad Sirije

RTS 28.01.2016
Ruski bombarderi dugog dometa ponovo su uključeni u akcije u Siriji posle pauze od oko dva meseca. Cilj je da se džihadisti spreče da zauzmu gradove na istoku zemlje koje kontrolišu Asadove snage. Rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su… »

Qatar Airways uvodi najduži let na svijetu

SEEbiz 28.01.2016
DOHA - Qatar Airways planira se upisati u povijest avijacije uvođenjem nove najduže direktne avio-linije na relaciji od Dohe do Oaklanda (SAD) koje neprekidno traje duže od 18 sati, prenosi britanski Guardian. Ruta od jednog do drugog kraja svijeta… »

Mihajlović: Drago mi je što se Dačić konačno oglasio i demantovao Mrkonjića

Blic 27.01.2016
Potpredsednica vlade i SNS Zorana Mihajlović izrazila je zadovoljstvo što je lider socijalista Ivica Dačić demantovao Milutina Mrkonjića, ali i istakla da, za razliku od Dačića, ne misli da je polemika koja je potom usledila bila nepotrebna. "Drago… »

Crnogorci, sami se snađite

Alo 28.01.2016
Nakon što je vlada Mila Đukanovića dobila poverenje u parlamentu, zvaničnoj Podgorici je iz Brisela poručeno da Crna Gora sama nadje rešenje za aktuenu političku situciju, kako bi nastavila sa sprovodjenjem reformi na putu pristupanja EU. To je za… »

Klačar: OEBS će verovatno ponovo organizovati izbore na KiM

Blic 28.01.2016
Za organizovanje izbora za Skupštinu Srbije na teritoriji Kosova i Metohije potreban je dogovor Beograda i Prištine, uz posredovanje EU i Vašingtona, izjavio je Bojan Klačar iz CESID-a koji očekuje da će i ove, kao i 2014. godine, OEBS organizovati… »

Staniši Pešić oduzimaju kuću zbog duga od 4.600 evra

Jugmedia 28.01.2016
LESKOVAC – Vučiću, pomozi, pisalo je na jednom od transparenata meštana sela Nakrivanj, koji su se danas okupili da spreče plenidbu kuće i druge objekte s okućnicom svog komšije Staniše Pešića zbog duga od 4.600 evra, koga su zatezne kamate… »

SDP: Euleks nastavlja da maltretira Ivanovića

Akter 28.01.2016
Građanska inicijativa SDP saopštila je danas da se nastavlja brutalno maltretiranje njihovog lidera Olivera Ivanovića, od strane, kako su ocenili, “političke inkvizicije pod nazivom Euleks”. Najnovijom odlukom da se kućni pritvor zameni sudskim… »

AMG O PRETNJAMA MINISTRA POLICIJE: Zaustaviti Stefanovićevu diskriminaciju Kurira i ometanje pravde

Kurir 28.01.2016
BEOGRAD - Kompanija Adrija medija grupa, koja je izdavač dnevnog lista Kurir oglasila se saopštenjem povodom nedopustivih pretnji ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića novinarima dnevnog lista Kurir i zaposlenima u Adrija medija grupi… »