Arhiva vesti 13.04.2016

Dačić se nada stišavanju baražne vatre u odnosima sa Hrvatskom

Beta 13.04.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas nadu da će u odnosima Srbije i Hrvatske doći do "stišavanja baražne vatre" i da će dve zemlje "pronaći način za racionalnu saradnju". Dačić je za televiziju N1 ocenio da nije dobro… »

Otmičar egipatskog aviona traži azil na Kipru

Večernje novosti 13.04.2016
Egipćanin koji je oteo avion kompanije "Edžipt er" i primorao pilota da sleti na Kipar tražio je politički azil u toj zemlji. NIKOZIJA - Egipćanin koji je oteo avion kompanije "Edžipt er" i primorao pilota da sleti na Kipar tražio je politički… »

Jela travu i pila vodu iz bare: Baka od 72 godine preživela devet dana u divljini Arizone

Blic 13.04.2016
Žena stara 72 godine, koja se izgubila u divljini američke savezne države Arizone pošto je ostala bez benzina na putu do unuka, spasena je posle devet dana koje je uspela da preživi jedući divlje bilje i pijući vodu iz bare, saopštile su danas… »

Višesatna blokada amsterdamskog aerodroma

Al Jazeera 13.04.2016
Vojna policija uhapsila jednog muškarca 'zbog sigurnosne prijetnje', ali nije pronašla 'opasni materijal' kod njega. Teško naoružana holandska vojna policija uhapsila je u noći sa utorka na srijedu na amsterdamskom aerodromu Schiphol neimenovanog… »

Onlajn Kupovina: Roba preko neta jeftinija 10 puta!

Kurir 13.04.2016
Srbi najčešće na internetu kupuju garderobu, tehničke uređaje i aparate za domaćinstvo, i to iz Kine, Hongkonga, Singapura i Sjedinjenih Američkih Država. BEOGRAD - Kupovina odeće i obuće, uređaja za domaćinstvo, igračaka, mobilnih telefona i… »

Dostupan nov, unapređen portal MUP-a Srbije

RTS 13.04.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je novu internet prezentaciju na adresi www.mup.gov.rs, a cilj je da uz nove usavršene mogućnosti građani imaju što bolju komunikaciju sa policijom. Kako je rečeno na današnjem predstavljanju novog… »

Guvernerka sa delegacijom na zasedanju MMF-a i SB u Vašingtonu

Nova ekonomija 13.04.2016
Guverner NBS Jorgovankom Tabaković i predstavnici Ministarstva finansija i NBS prisustvuju u Vašingtonu prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke. Delegacija Srbije koju predvodi guverner Jorgovanka Tabaković prisustvuje… »

Krivične prijave zbog napada na Vučića!

Alo 13.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da je MUP RS podneo krivične prijave Specijalnom tužilaštvu RS protiv šest osoba koje su učestvovale u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića, tokom komemoracije… »

Još jedna lista na proveri u tužilaštvu i policiji

Politika 13.04.2016
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas je dalo nalog policiji za prikupljanje obaveštenja povodom još jedne, do sada već treće izborne liste, za koju Republička izborna komisija (RIK) sumnja da sadrži određeni broj neautentičnih izjava… »

Hobotnica iz akvarijuma pobegla u okean

B92 13.04.2016
Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda "Napijer" i vrati se natrag u okean na slobodu, objavili su danas lokalni mediji. Hobotnica muškog pola, nazvana Inki, poklonjena je… »