Arhiva vesti 13.04.2016

Dačić: Spustiti tenzije i sa Hrvatskom racionalno sarađivati

Kurir 13.04.2016
Nije dobro da Hrvatska blokira Srbiju i to ne nailazi na dobar odjek u EU, upozorio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, poručivši da ne bi trebalo podizati atmosferu, već naći razlog za racionalnu saradnju. Dačić je, govoreći o… »

Egipatski otmičar aviona traži azil na Kipru

Blic 13.04.2016
Kiparski ministar unutrašnjih poslova Sokrates Hasikos izjavio je danas da je muškarac koji je prošlog meseca oteo avion kompanije "Idžipt Er" i preusmerio ga na Kipar zatražio politički azil u toj zemlji. Zahtev otmičara, 59-godišnjeg Seifa Edina… »

Baka carica!

Mondo 13.04.2016
Žena stara 72 godine, koja se izgubila u divljini američke savezne države Arizone pošto je ostala bez benzina na putu do unuka, spasena je posle devet dana. 72 yr. old Ann Rodgers is home safe & sound in #Tucson after surviving 9 days lost in the #AZ… »

Amsterdam: Nije pronađen opasan materijal

B92 13.04.2016
Amsterdam -- U prtljagu muškaraca, koji je uhapšen na amsterdamskom aerodromu Shiphol nakon "sumnjive situacije", nije pronadjen opasan materijal. Pojačane bezbednosne mere su ukinute na aerodromu, rekao je jutros portparol vojne policije Alfred… »

Kupovina preko interneta jeftinija 10 puta

Gde investirati 13.04.2016
Garderoba, aparati za domaćinstvo i tehnički uređaji su najčešće internet kupovine Srba. Kupovina odeće i obuće, uređaja za domaćinstvo, igračaka, mobilnih telefona i druge tehničke robe u inostranstvu preko interneta može biti i do 10 puta… »

MUP predstavio novi sajt

RTV 13.04.2016
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova predstavilo je danas svoj novi sajt, izrađen na osnovu smernica vlade Srbije, koji je sada pregledniji i kompatibilan je i sa svim mobilnim uređajima. 188. Kako je rečeno na prezentaciji novog portala MUP u… »

Guvernerka sa delegacijom na zasedanju MMF-a i SB u Vašingtonu

Nova ekonomija 13.04.2016
Guverner NBS Jorgovankom Tabaković i predstavnici Ministarstva finansija i NBS prisustvuju u Vašingtonu prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke. Delegacija Srbije koju predvodi guverner Jorgovanka Tabaković prisustvuje… »

Lukač: Izveštaj protiv ššest osoba zbog napada na Vučića

RTS 13.04.2016
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je MUP RS podneo Specijalnom tužžilaštvu izvešštaj protiv četiri poznate i dve nepoznate osobe u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima u julu proššle… »

RIK: Odbijena lista Građani i građanke Srbije

B92 13.04.2016
Beograd -- Republička izborna komisija odbila je večeras da proglasi izbornu listu Građani i građanke Srbije, jer su i na toj izbornoj listi uočene nepravilnosti. Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je da među izjavama birača koji podržavaju… »

Hobotnica pobegla iz akvarijuma u okean

Press 13.04.2016
Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda "Napijer" i vrati se natrag u okean na slobodu, objavili su danas lokalni mediji. foto: tanjug.rs Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je… »