Arhiva vesti 06.05.2016

Grabar Kitarović: Pitanje Prevlake rešiti u duhu prijateljstva

RTS 06.05.2016
Crna Gora i Hrvatska treba još jednom da pokušaju da dogovorom reše spor u vezi sa Prevlakom, pre nego što se to pitanje iznese pred međunarodni sud, izjavila hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Hrvatska predsednica je u intervjuu… »

Hrvati baš nisu ustaše: Pupovac je četnik bez brade, a Tito je zločinac

Vesti online 06.05.2016
Anto Kovačević iz desno orijentisane HSP dr. Ante Starčević kaže da je predsednik SNV-a Milorad Pupovac četnik bez brade, a za bivšeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita da je najveći zločinac 20. veka. - Pupovcu sam rekao da je… »

Niz pucnjava u Vašingtonu, troje mrtvih

B92 06.05.2016
Vašington -- Tri osobe su ubijene, a tri ranjene vatrenim oružjem u tri povezana incidenta u predgrađima Vašingtona, koji su se dogodili u poslednja dva dana. Policija je uhapsila glavnog osumnjičenog za te napade, Eulalija Tordila, pripadnika… »

Pad gledanosti ili pad političkog rejtinga

Politika 06.05.2016
Prema nezvaničnim podacima do kojih je naš list došao, ukupan auditorijum prvog programa Televizije Vojvodine u aprilu je bio najmanji u poslednjih pet godina. Novi Sad – Kolika je gledanost Radio-televizije Vojvodine ostala je misterija i posle… »

Obama upozorio Trampa: Predsednički izbori nisu rijaliti

RTS 06.05.2016
Američki predsednik Barak Obama pozvao je medije i javnost da ispitaju "dugu istoriju" republikanskog kandidata Dondalda Trampa, upozorivši ih da ne budu rastrojeni "spektaklom i cirkusom" u ovogodišnjoj kampanji. "Vrlo je važno da uzmemo za ozbiljno… »

„Noćni vukovi“ položili venac u Beču

Blic 06.05.2016
Bajkerska grupacija iz Rusije „Noćni vukovi“ položili su danas venac na spomenik sovjetskim borcima u Beču, a u okviru turneje organizovane povodom Dana pobede. Ispred spomenika, na trgu Ssvarcenberg, „Noćne vukove“ dočekalo je više građana sa… »

Porodice gardista traže saslušanje Jeremića i Tadića

Novi magazin 06.05.2016
Punomoćnici porodica dvojice ubijenih gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović dostavili su nove dokazne predloge Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje vodi istragu protiv NN izvršioca, kako bi se proverilo svedočenje nekadašnjeg… »

(Video) Put kroz pakao: Ovako izgleda bekstvo iz grada koji je u potpunosti progutala vatra

Kurir 06.05.2016
Kamere su zabeležile stravične posledice nezapamćenog požara koji je zahvatio Albertu, kanadsku provinciju. Stanovnici Fort Mekmareja spasavali su gole živote pred stravičnim požarom koji je progutao cela naselja. Oko 88.000 ljudi moralo je da… »

Udar na kamp u Idlibu, stradali deseci izbjeglica

Al Jazeera 06.05.2016
Zamjenik glavnog sekretara UN-a za humanitarne poslove Stephen O'Brien rekao je kako bi se udari na izbjeglički kamp u sirijskoj pokrajini Idlib mogli okarakterizirati kao ratni zločin i zatražio hitnu istragu o tom slučaju. U zračnim udarima na… »

Prodata knjiga s potpisom Ane Frank za 62.500 dolara

Radio 021 06.05.2016
Zbirka bajki na kojoj je potpis poznate nemačka devojčice jevrejskog porekla Ane Frank prodata je za 62.500 dolara na aukciji u Njujorku, odnosno dvostruko više od početne cene, saopštila je danas galerija Svon Oukšen koja je organizovala prodaju. U… »