Arhiva vesti 06.05.2016

Sirija: Napad da se okonča pobuna u zatvoru

Dnevnik 06.05.2016
DAMASK: Sirijske snage bezbednosti započele su danas napad na zatvor u Hami, gradu u centralnom delu zemlje, gde je početkom nedelje izbila pobuna oko 800 zatvorenika. Pobuna je započela u ponedeljak i neki čuvari su uzeti za taoce. Sve krenulo kada… »

Uhapšen zbog krijumčarenja 24 ilegalna migranta

Blic 06.05.2016
Zaječarska policija uhapsila je A.R. (44) iz Bora zbog krijumčarenja ilegalnih migranata iz Sirije, Iraka i Šri Lanke, saopšteno je danas. U saopštenju policija navodi da je taj krijumčarski kanal presečan na putu Zaječar - Negotin, kada je… »

(Video) Objavljen Snimak potrage za ognjenom: Dečaka (11) sada traže i pomoću drona!

Kurir 06.05.2016
Pogledajte HD snimak iz vazduha koji je snimljen pre dva sata. "Snimak obale Morače iz drona, potez od Ambasadora do Milenijuma i stara kasarna Morača i okolni tereni. Što nas više gleda veća je šansa da primetimo nešto što do sad nismo! Ako… »

Madrid: Prvi slučaj fetusa sa Zika virusom

RTV 06.05.2016
MADRID - U Španiji je zabeležen prvi slučaj fetusa sa mikrocefalijom izazvanog virusom Zika, potvrdili su zvaničnici španskog ministarstva zdravlja. Ministarstvo je potvrdilo da je trudnica iz Katalonije putovala u južnu Ameriku pre par meseci i da… »

Nekad deo Istočnog bloka, sada najbolji u EU

B92 06.05.2016
Prag -- U Češkoj prvi put od osamostaljenja 1993. godine posao i prihode ima pet milona ljudi u zemlji s više od 10 miliona stanovnika. Istovremeno, nezaposlenost je po metodama Evrostata upravo u Češkoj najmanja u celoj Evropskoj uniji, objavio je… »

Otvaranje poglavlja: Joksimovićeva: Hrvatska koristi svoj ucenjivački kapacitet

Blic 06.05.2016
Iako se Zagreb formalno pravno obavezao da neće usporavati put čitavog regiona ka članstvu u EU evidentno je da će na tom putu koristiti svoj ucenjivački kapacitet punopravog člana EU u pokušava da oteža kandidatima da se nesmetano kreću ka… »

Incident u trebinju! Krenuo u džihad u Siriju, pa pao u ruke policiji

Srbija danas 06.05.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, po naredbi tužilaštva BiH, na području Trebinja lišili slobode osobu inicijala K.K. (1976) iz Sarajeva. Njega su na graničnom prelazu zadržali policijski službenici… »

Emeri: Nikada nam neće dosaditi Liga Evrope

Vesti online 06.05.2016
Trener fudbalera Sevilje Unaji Emeri rekao je da je zadovoljan trećim uzastopnim plasmanom u finale Lige Evrope, ali da na tome ne želi da se zaustavi. Branilac trofeja, posle 2:2 u Ukrajini, pobedio je Šahtjor 3:1 u revanšu i izborio finale sa… »

Kako je sve: Počelo... Na Đurđevdan 91. godine u Splitu su ubijeni vojnici JNA

Blic 06.05.2016
Vojnik Jugoslovenske narodne armije (JNA) Saško Gešovski ubijen je na današnji dan pre 25 godina u Splitu kada je izvršen prvi oružani napad na pripadnike JNA. Gešovski, koji je tada imao 19 godina, ubijen je na Đurđevdan 1991. godine dok je… »

Milo Đukanović: Balkan je još nedovršen posao

Novi magazin 06.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope. "Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma… »