Arhiva vesti 06.05.2016

Video: Napad nakon pobune u zatvoru u Hami

Al Jazeera 06.05.2016
Više od 800 zatvorenika početkom sedmice počelo je pobunu zbog premještanja u vojni zatvor pored Damaska. Sirijske snage sigurnosti započele su napad na zatvor u Hami, gradu u centralnom dijelu zemlje, gdje je početkom sedmice izbila pobuna više od… »

Uhapšen zbog šverca 24 migranta

Večernje novosti 06.05.2016
Posle višečasovne policijske potere u Zaječaru sprečeno krijumčarenja ljudi. A. R. (44) iz Bora prvo umakao patroli, ali je na kraju ipak uhvaćen. ZAJEČARSKA policija je nakon višečasovne potere uspela da razbije još jedan lanac krijumčarenja… »

Podgorica na nogama, intenzivna potraga za nestalim dečakom

RTS 06.05.2016
Jedanaestogodišnji Ognjen Rakočević nestao je pre dve noći u Podgorici. Više desetina građana u koordinaciji sa policijom traga za dečakom. Vijesti prenose da je Ognjen izašao iz kuće u Ulici Vaka Đurovića bos, bez majice i u donjem delu… »

Madrid: Prvi slučaj fetusa sa Zika virusom

Blic 06.05.2016
U Španiji je zabeležen prvi slučaj fetusa sa mikrocefalijom izazvanog virusom Zika, potvrdili su zvaničnici španskog ministarstva zdravlja. Ministarstvo je potvrdilo da je trudnica iz Katalonije putovala u južnu Ameriku pre par meseci i da je… »

Nekad deo Istočnog bloka, sada najbolji u EU

B92 06.05.2016
Prag -- U Češkoj prvi put od osamostaljenja 1993. godine posao i prihode ima pet milona ljudi u zemlji s više od 10 miliona stanovnika. Istovremeno, nezaposlenost je po metodama Evrostata upravo u Češkoj najmanja u celoj Evropskoj uniji, objavio je… »

"Zagreb će učiniti sve da kandidatima oteža put ka EU"

B92 06.05.2016
Beograd -- Zagreb će iskoristiti svoj ucenjivački kapacitet punopravnog člana EU u pokušaju da oteža kandidatima da se nesmetano kreću ka EU integracijama. To je za RTS rekla predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, navodeći… »

Trebinje, uhapšen zbog namere da se priključi ID

RTS 06.05.2016
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na području Trebinja Kenana Kršu iz Sarajeva, koji je nameravao da se priključi Islamskoj državi. Iz Sipe je saopšteno da su po naredbi Tužilaštva BiH Kršu, koji je vraćen iz Crne… »

Emeri: ''Uživamo u Ligi Evrope''

Sportske.net 06.05.2016
Trener Sevilje Unaj Emeri rekao je da njegovi fudbaleri uživaju u Ligi Evropa i dodao da teško španski tim može da se smatra favoritom u finalu protiv Liverpula. "Teško je u ovakvim situacijama biti realan... Igramo treći finale u nizu i stvarno… »

Rat je počeo na Đurđevdan

Politika 06.05.2016
Devetnaestogodišnji vojnik iz Kavadaraca ubijen je 6. maja 1991. ispred vojne komande u Splitu, koju je opsedalo više od 30.000 razularenih demonstranata, a nikada se nije saznalo ko je ispalio smrtonosni hitac. Krvavi raspad bivše Jugoslavije… »

U Budvi danas počinje tradicionalni sigurnosni forum 2BS

Slobodna Evropa 06.05.2016
Tradicionalni forum "To Be Secure" (2BS) posvećen izazovima po međunarodnu i regionalnu sigurnost u ovoj deceniji, biće danas otvoren u Budvi. Na šestom skupu takve vrste učesnici će raspravljati o budućnosti NATO, izbegličkoj krizi, odnosu Rusije… »