Arhiva vesti 06.05.2016

Papa Franja pozvao lidere EU da izgrade pravednije društvo

Blic 06.05.2016
Papa Franja izjavio je danas da je sanjao o Evropi u kojoj "biti migrant nije krivično delo", pa je pozvao lidere EU da "sruše zidove" i izgrade pravednije društvo. Podsetivši okupljene na težnje osnivača EU koji su stremili ka integraciji nakon… »

Rašković Ivić: Ovaj Đurđevdan mi je naročito mio

B92 06.05.2016
Beograd -- DSS je obeležila krsnu slavu Sveti Đorđe, a predsednica stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da ovaj Đurđevdan slave radosnije nego inače. Navela je da DSS slavi i ulazak u parlament i "trijumf istine nad lažima i nad krađom". "Ovaj… »

Do kraja godine lista 100 najboljih srpskih filmova

Press 06.05.2016
Jugoslovenska kinoteka će u ovoj godini, kada se proslavlja 120 godina od prve bioskopske projekcije u našoj zemlji, sprovesti projekat - izbor 100 najboljih srpskih filmova svih vremena, od "Karađorđa", pa do onih ostvarenja koja su trenutno na… »

Linta o hrvatskim blokadama: Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji

Pravda 06.05.2016
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je, nakon što je Hrvatska ponovo blokirala otvaranje poglavlja 23 u pregovorima EU sa Srbijom, jasno da zvanični Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji. "Hrvatska nastoji… »

U Grčkoj počeo trodnevni štrajk

Radio 021 06.05.2016
Javne službe u Grčkoj obustavile su danas rad, pošto su zaposleni započeli trodnevni generalni štrajk zbog novih mera štednje koje najavljuje vlada. Sindikati su proglasili 48-časovni štrajk koji počinje danas, kao dodatak štrajku koji je… »

Beograd će tražiti viznu liberalizaciju za sve

Mondo 06.05.2016
Mediji prenose da će Beograd od Evropske unije zahtevati da se šengenske vize ukinu i za imaoce pasoša Republike Srbije izdatih u Kooordinacionoj upravi. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock "Beograd će zahtevati od EU da vizna liberalizacija važi i… »

Kraljevska podrška i: Kros gledao Novaka /foto/

Blic sport 06.05.2016
Igranje Novaka Đokovića na mastersu u Madridu privuklo je brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, a u loži kompleksa "Kahi Mahiko" u četvrtak se našao i fudbaler Reala Toni Kros. Foto: Reuters Novak Đoković Nemački reprezentativac je bodrio… »

Novi HTC 10 predstavljen u Srbiji

Benchmark 06.05.2016
HTC je danas u Srbiji zvanično predstavio svoj najnoviji model pametnog telefona, HTC 10. Novi "flegšip" model HTC 10 odlikuju superioran dizajn, izuzetne performanse i izdržljivost, a kupcima u Srbiji biće dostupan tokom maja. "Tokom razvoja modela… »

Sve spremno za otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci

Slobodna Evropa 06.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je kako će otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci, 7. maja, osiguravati hiljadu policajaca. Na otvorenju se očekuje oko deset hiljada gostiju. Lukač je naglasio da će… »

Lalatović pred zvezdu: Moram da pazim šta pričam, na praznom stadionu sve se čuje

Hot sport 06.05.2016
Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da njegovi fudbaleri moraju da budu hrabri protiv Crvene zvezde ako žele da zabeleže još jedan povoljan rezultat. – Za nas je svaka utakmica jako bitna, pošto želimo da izadjemo u Evropu, a da bismo to… »