Arhiva vesti 06.05.2016

Papa: Srušite zidove, izgradite socijalnu ekonomiju

RTS 06.05.2016
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja pozvao je Evropu da sruši zidove koje je izgradila kako bi zadržala migrante i da izgradi novu "socijalnu ekonomiju" koja će služiti interesima mnogih, a ne samo malobrojnih. Papa Franja je rekao da su… »

Rašković Ivić: Ovaj Đurđevdan mi je naročito mio

B92 06.05.2016
Beograd -- DSS je obeležila krsnu slavu Sveti Đorđe, a predsednica stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da ovaj Đurđevdan slave radosnije nego inače. Navela je da DSS slavi i ulazak u parlament i "trijumf istine nad lažima i nad krađom". "Ovaj… »

Do kraja godine lista 100 najboljih srpskih filmova

Press 06.05.2016
Jugoslovenska kinoteka će u ovoj godini, kada se proslavlja 120 godina od prve bioskopske projekcije u našoj zemlji, sprovesti projekat - izbor 100 najboljih srpskih filmova svih vremena, od "Karađorđa", pa do onih ostvarenja koja su trenutno na… »

Linta: Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji

Blic 06.05.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je, nakon što je Hrvatska ponovo blokirala otvraranje poglavlja 23 u pregovorima EU sa Srbijom, jasno da zvanični Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji. - Hrvatska nastoji po svaku… »

Javne službe u Grčkoj započele trodnevni štrajk

RTS 06.05.2016
Zaposleni u javnim službama u Grčkoj obustavili su rad i započeli trodnevni generalni štrajk zbog novih mera štednje koje najavljuje vlada. Sindikati su proglasili 48-časovni štrajk koji počinje danas, kao dodatak štrajku koji je prethodno… »

Beograd će od EU tražiti ukidanje šengenskih viza za sve građane KiM

Politika 06.05.2016
Beograd će od Evropske unije zahtevati da se šengenske vize ukinu i za imaoce pasoša Republike Srbije izdatih u Kooordinacionoj upravi, preneo je sajt Kos sev. „Beograd će zahtevati od EU da vizna liberalizacija važi i za srpski narod koji živi na… »

Kraljevska podrška i: Kros gledao Novaka /foto/

Blic sport 06.05.2016
Igranje Novaka Đokovića na mastersu u Madridu privuklo je brojne poznate ličnosti iz sveta sporta, a u loži kompleksa "Kahi Mahiko" u četvrtak se našao i fudbaler Reala Toni Kros. Foto: Reuters Novak Đoković Nemački reprezentativac je bodrio… »

Novi HTC 10 predstavljen u Srbiji

PC Press 06.05.2016
Jedan od najboljih pametnih telefona ove godine, HTC 10, danas je predstavljen u Srbiji i biće dostupan kupcima tokom maja HTC je danas u Srbiji zvanično predstavio svoj najnoviji model pametnog telefona, HTC 10. Novi „flegšip“ model HTC 10… »

Sve spremno za otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci

Slobodna Evropa 06.05.2016
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je kako će otvaranje Ferhat-pašine džamije u Banjoj Luci, 7. maja, osiguravati hiljadu policajaca. Na otvorenju se očekuje oko deset hiljada gostiju. Lukač je naglasio da će… »

Lalatović: Hrabro protiv Zvezde

Beta 06.05.2016
Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da budu hrabri protiv Crvene zvezde ako žele da zabeleže još jedan povoljan rezultat. "Za nas je svaka utakmica jako bitna, pošto želimo da izadjemo u Evropu, a da bismo to… »