Arhiva vesti 06.05.2016

Vlada će pomoći, ali da Petnica unapredi rad

RTV 06.05.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije će biti spremna da obezbedi i dodatna sredstva za naučno usavršavanje, s obzirom na to da je jedan od njenih prioriteta upravo ulaganje u nauku i obrazovanje, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa direktorom… »

Nova stranka: Objekti u Savamali rušeni u korist Beograda na vodi

Insajder 06.05.2016
Nova stranka optužila je gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da prikriva osobe koje su rušile objekte u Savamali i dodala da iza rušenja u Hercegovačkoj ulici stoje ljudi bliski gradonačelniku. Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić… »

Dostaviti izveštaje o troškovima izbornih kampanja

Radio 021 06.05.2016
Politički subjekti koji su učestvovali u izbornoj kampanji, dužni su da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu izveštaje o troškovima izbornih kampanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora. Agencija na sajtu podseća… »

Kamaraš i ambasador Kine razgovarali o preuzimanju Železare

Nova ekonomija 06.05.2016
Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika, kompanije Hestil, saopštila je… »

Nastavak polemike Nove stranke i funkcionera SNS

RTS 06.05.2016
Lider Nove stranke Zoran Živković, "u godini najtežoj za Srbiju, kada je brutalno ubijen premijer Zoran Đinđić, sproveo je najuspešniju policijsku akciju 'Sablja' tokom koje je nivo kriminala u Srbiji sveden na minimum", saopštila je ta partija… »

Lider Severne Koreje ocenio kao istorijsku nuklearnu probu u januaru

Novi magazin 06.05.2016
Lider Severne Koreje Kim Džong-un ocenio je danas nuklearnu probu njegove zemlje u januaru kao "istorijsku". "Naši vojnici su ove godine uspešno sproveli prvu probu hidrogenske bombe. To je istorijski događaj u poslednjih 5.000 godina istorije našeg… »

Evo šta su doneli izbori: Radulović novi lider opozicije, Dačić najveći tragičar

Kurir 06.05.2016
Što se Socijalističke partije Srbije tiče, svi su izgledi da će Ivica Dačić, nakon dugog niza godina, završiti u opoziciji. Dačić više nije interesantan Vučiću, te da bi lider socijalista mogao da bude najveći tragičar proteklih izbora… »

Ipak će biti proslave na stadionu ''Rajko Mitić''!

Sportske.net 06.05.2016
Komisija za žalbe FSS ublažila je kaznu FK Crvena zvezda. Iako je prvobitno FS Srbije kaznio crveno-bele sa tri utakmice pred praznim tribinama, danas je odlučeno da će Delije ipak moći da prisustvuju meču sa Radničkim iz Niša. Stoga, fudbaleri… »

Ovo je novi parlament: RIK objavio konačne rezultate!

Pravda 06.05.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, prema kojima je lista okupljena oko SNS osvojila najviše - 1.823.147 (48,25 odsto) glasova, odnosno 131 mandat. U novi saziv… »

Uhapšen čovek koji je pokušao kolima da pregazi urednika portala "E-Vršac"

Blic 06.05.2016
Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je danas policija iz tog grada. On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte… »