Arhiva vesti 24.05.2016

U novoj turskoj vladi novi samo premijer i ministar za EU

B92 24.05.2016
Ankara -- Novoimenovani turski premijer Binali Jildirim objavio je novi sastav vlade dva dana nakon što mu je predsednik Redžep Erdogan poverio mandat za formiranje vlade. U novom Kabinetu zadržana je većina ključnih ministara, osim ministra za… »

NUNS pozvao novinare da sutra dođu na protest inicijative "Ne davimo Beograd"

Nova ekonomija 24.05.2016
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozivalo je novinare i medijska radnike da se pridruže protestu Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sutra u 18.00 ispred Skupštine Beograda, koja će nakon protesta organizovati šetnju u znak podrške… »

Nevreme: Tornado pogodio Jagodinu (VIDEO)

Vesti online 24.05.2016
Jak pljusak sa gradom i grmljavina zahvatili su Jagodinu i taj deo Pomoravlja. Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se nad gradom, sa zapadne strane, pojavio crni oblak u vidu pijavice. Ovaj vrtlog, sličan tornadu, kakvi… »

Sve osim lepog ponašanja: Evo kako su se verbalno sukobili Vazura i Đurić, a Savo nasrnuo na člana uprave (video)

Hot sport 24.05.2016
Skupština Partizana je prekinuta zbog opšteg haosa koji je nastao na samom početku posle spora oko punomoćija koja su vladajućoj strukturi dali Vlade Divac, Dragan Bjelogrlić i Tomislav Karadžić. U jednom trenutku došlo je do verbalnog sukoba… »

Lavrov:Rusija spremna da učestvuje u operacijama protiv džihadista u Raki

Novi magazin 24.05.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da je Rusija spremna da se pridruži Demokratskim snagama Sirije i koaliciji pod vođstvom SAD u operacijama proterivanja džihadista Islamske države iz njihovog uporišta u Raki. "Sa sigurnošću… »

Trgovcima dojadio Bregzit, berze u plusu

B92 24.05.2016
Akcije na evropskim i američkim berzama su porasle, jer su trgovci ignorisali nova upozorenja vezano za ishod britanskog referenduma o članstvu u EU. Istovremeno su azijske berze u minusu usled zabrinutosti zbog potencijalnog podizanja kamatnih stopa u… »

Clinton: Trump će Ameriku odvesti u bankrot

Al Jazeera 24.05.2016
Hillary Clinton tvrdi da će ekonomska politika Donalda Trumpa dovesti do smanjenja plata, radnih mjesta i većeg duga. Pretendentica za nominaciju za kandidatkinju Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Hillary… »

Koha: Stanovnici Dečana neće poštovati odluku suda

RTS 24.05.2016
Vlasti i stanovnici opštine Dečani neće poštovati prošlonedeljnu odluku kosovskog Ustavnog suda kojim se imovina dva preduzeća u društvenom vlasništvu, "Apiko" i "Ilirija", ustupa manastiru u Dečanima, piše prištinski list "Koha ditore"… »

"Tornado" u Jagodini: Snažno nevreme pogodilo Pomoravlje

Blic 24.05.2016
Jagodinu i deo Pomoravlja zadesio je jak pljusak sa gradom i grmljavinom, ali i pojavljivanje neobičnog oblika na nebu koje podseća na "tornado". Nevreme je počelo oko 13:30 i trajalo je oko pola sata, a zatim se nad gradom, sa zapadne strane, pojavio… »

Pariz: Velika racija u Guglu, 100 inspektora češlja papire

B92 24.05.2016
Pariz -- Francuska policija i poreznici upali su u sedište internet-giganta Gugla u Parizu, u istrazi o velikoj utaji poreza. Kako prenosi BBC, oko 100 inspektora je jutros ušlo u kancelarije američke kompanije u centru glavnog grada Francuske… »