Arhiva vesti 24.05.2016

"Boemi" za početak kulturne saradnje

Danas 24.05.2016
Aleksandara Vučić primio čuvenu albansku opersku pevačicu Invu Mulu. Beograd - Mandatar nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čuvenu albansku opersku pevačicu Invu Mulu, čijim će nastupom u Pučinijevoj operi "Boemi" sutra uveče na… »

Ugradnja platforme za usporavanje vozila

RT Kragujevac 24.05.2016
Zbog izvođenja radova na postavljanju platforme za usporavanje vozila, sutra će doći do privremenog režima saobraćaja u ulici Kralja Milana IV, kod Gerontološkog centra. Ugradnja platforme će se obaviti na osnovu Rešenja Ministarstva… »

Aleksandar Opsenica: Mračni predmet želja – svoj krov nad glavom (1)

Gde investirati 24.05.2016
Aleksandar Opsenica: Mračni predmet želja-svoj krov nad glavom (2). Autor: dipl. ing. građ. Aleksandar P. Opsenica Rebec Proces tranzicije podrazumeva promene u svim porama života i poslovanja, razmišljanja, ponašanja i očekivanja. On je nepovratan… »

Obrušila se zemlja na Avalskom putu, spaseni radnici

Večernje novosti 24.05.2016
Oslobođena su dva radnika koja su bila zatrpana na gradilištu na Avalskom putu u Jajincima. U selu Jajincima, kod Beograda, zemlja je zatrpala dva radnika dok su kopali kanal, ali su brzo izvučeni i u svesnom stanju odvedeni u Urgentni centar… »

Najveći proizvođači gmo semena odbili nemce: Američkom Monsantu malo 62 milijarde dolara od Bajera

Kurir 24.05.2016
Američka agrobiznis kompanija "Monsanto" odbila je danas ponudu nemačkog farmaceutskog giganta "Bajera" za preuzimanje, vrednu 62 milijarde dolara, ocenjujući da je "finansijski neadekvatna". "Monsanto" je, međutim, poručio da je spreman da… »

Svet neće fašistu u Hrvatskoj vladi: Svetski intelektualci traže smenu Hasanbegovića!

Kurir 24.05.2016
ZAGREB - Francuski dnevnik Liberasion objavio je otvoreno pismo u kojem je pokrenuta peticija za smenu hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a potpisnici su brojni intelektualci koji poručuju da u Evropi nema mesta ideologiji koju on… »

Blair: Pješadiju velesila poslati na ISIL

Al Jazeera 24.05.2016
Bivši britanski premijer tvrdi da se isključivo zračnim napadima ne mogu poraziti pripadnici ISIL-a. Grupa Islamska država Irak i Levant će biti poražena samo ako se u kopneni rat uključe i vojske zapadnih sila, izjavio je bivši britanski premijer… »

Dveri na desetom Svetskom kongresu porodica u Tbilisiju

Beta 24.05.2016
Deseti Svetski kongres porodica održan je u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, u periodu od 15. - 18. maja. Srpski pokret Dveri je punopravni član Svetskog kongresa porodica i jedina pro-porodična politička organizacija članica ove globalne koalicije… »

Palestina odbila predlog Izraela za direktnim pregovorima

Blic 24.05.2016
Palestinski premijer Rami Hamdalah odbacio je danas izraelski predlog o direktnim pregovorima, umesto multilateralne francuske mirovne incicijative, ocenivši da je reč o pokušaju "kupovine vremena". - Malo je vremena. Izraelski premijer Benjamin… »

Stefanović: Povratak džihadista iz Sirije opasnost za bezbednost Srbije

Politika 24.05.2016
Potencijalni rizik po bezbednost Srbije predstavlja opasnost od povratka srpskih državljana sa stranih ratišta, naročito od povratka džihadista iz Sirije i Iraka, koji su se borili u okviru neke od terorističkih organizacija koje deluju na tom… »