Arhiva vesti 20.07.2016

Hrvatska osnovala komisiju za praćenje pristupnih pregovora Srbije sa EU

Gde investirati 20.07.2016
Vlada Hrvatske osnovala je u utorak Komisiju za praćenje primene prelaznih merila u poglavljima 23 i 24 iz pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom, saopšteno je iz Banskih dvora. Ministar inostranih i evropskih poslova Miro Kovač ranije je… »

U Sredozemlju u utorak spaseno 3.200 migranata

RTS 20.07.2016
Više od 3.200 migranata spaseno je u 25 operacija u utorak u Sredozemnom moru, saopštila italijanska obalska straža. U saopštenju se navodi da je u tim operacijama jedna osoba pronađena mrtva. Obalska straža je koordinisala spasilačke misije koje… »

Identifikovane sve žrtve masakra u Nici

Novi magazin 20.07.2016
Francuski državni tužilac saopštio je da identifikovane su sve žrtve masakra u Nici. Kako prenosi AFP, od 84 žrtve nedavnog terorističkog napada, oko 30 su muslimani, a skoro polovina strani državljani. U bolnici se nalazi 70 povređenih, a 19 je u… »

Tramp: Mediji više o Melaniji nego FBI o Hilarinom mejlu

B92 20.07.2016
Klivlend -- Skoro 36 sati nakon što je Melanija Tramp u svom govoru “kopirala“ Mišel Obamu, Donald Tramp je odgovorio na navode medija. Republikanski kandidat za predsednika SAD je naveo na svom Tviter nalogu da je govor njegove supruge Melanije… »

Mejova: Broj migranata svesti na održivi nivo

Politika 20.07.2016
Britanska premijerka očekuje da će se sa evropskim političarima dogovoriti da London dobije kontrolu slobodnog kretanja iz pravca Evropske unije. Britanska premijerka Tereza Mej imala je buran radni dan koji je počeo za govornicom u parlamentu, a po… »

Koncert Stefana Milenkovića za podršku kandidaturi Novog Sada

RTV 20.07.2016
NOVI SAD - Proslavljeni srpski violinista Stefan Milenković održaće u četvrtak koncert u Katoličkoj porti u cilju predstavljanja i promovisanja koncepta kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture (EPK) 2021. godine. Milenković nastupa uz… »

Formirana komisija za utvrdjivanje nadoknade zbog ujeda pasa

Jug press 20.07.2016
VRANJE Na sednici Gradskog veća u Vranju doneta je odluka o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za drugu polovinu 2016. godine. Rezultati konkursa koji je bio raspisan još 14. aprila biće objavljen na… »

Francuski parlament produžio vanredno stanje

Al Jazeera 20.07.2016
Premijer Valls upozorio je kako se mogu očekivati novi napadi i da Francuska mora 'naučiti živjeti s tom prijetnjom'. Francuski parlament produžio je vanredno stanje u zemlji za još šest mjeseci nakon napada u Nici u kojem su ubijene 84 osobe… »

Sutra neformalno glasanje u Savetu bezbednosti o kandidatima za šefa UN

Novi magazin 20.07.2016
Savet bezbednosti UN sutra će imati prvo neformalno glasanje o novom šefu svetske organizacije koje treba da ukaže na održivost kandidatura 12 potencijalnih naslednika Ban Ki Muna, među kojima je i kandidat Srbije, nekadašnji šef diplomatije Vuk… »

Snimak užasa: "Umereni" sirijski pobunjenici odsecaju glavu dečaku

Blic 20.07.2016
Na društvenim mrežama kruži video snimak u kojem se vidi kako sirijski pobunjenici odsecaju glavu dečaku, nakon što su ga zarobili severno od drugog po veličini sirijskog grada Alepa, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava. Na… »