Arhiva vesti 20.07.2016

Zaraza kod goveda proglašena u 22 opštine

Beta 20.07.2016
Na teritoriji Srbije do sada su 22 opštine proglašene za zaražena područja od bolesti kvrgave kože, dok je devet upravnih okruga proglašeno ugroženim od te bolesti koja napada isključivo goveda, saopštila je Uprava za veterinu Srbije. Kako se… »

Pozadina atentata Naručilac ubistva naredio: Likvidirajte napadača na Beka!

Kurir 20.07.2016
Aleksandar Zdravković (38), atentator na Milana Beka, uhapšen u trenutku kad se pripremao da napusti Srbiju. Aleksandar Zdravković (38), nekadašnji pripadnik zloglasnog „zemunskog klana“ koji je prekjuče uhapšen zbog sumnje da je pre godinu i po… »

Kompanija Microsoft ostvarila neočekivani profit

Gde investirati 20.07.2016
Tehnološki div Microsoft je, u upravo završenom kvartalu ostvario dobit od 3,1 milijardi dolara, čime je ponovo ušao u pozitivnu zonu. Dobit tehnološkog giganta u četvrtom kvartalu njegove fiskalne godine gotovo je identična gubitku iz prethodne… »

I u 'Geoksu' u Vranju radnicima savetuju da nose pelene

Nova ekonomija 20.07.2016
Nakon što su lokalni mediji objavili ispovest Gordane Krstić, koja je zbog "nenormalnih uslova za rad" napustila posao u Fabrici obuće Geoks u Vranju, počelo je da se odmotava još jedno klupko mobinga stranih poslodavaca u Srbiji. Kao najdrastičniji… »

Ministar prebacio lopticu, guverner na potezu

B92 20.07.2016
London -- Novi britanski ministar finansija Filip Hamond izjavio je da Banka Engleske (BoJ) mora da odgovori na ekonomski "udar" koji proizlazi od izlaska zemlje iz EU. "Prvi odgovor na ovu vrstu šoka mora da bude monetarni odgovor Banke Engleske", rekao… »

Turska prvi put od pokušaja puča gađala PKK u Iraku

Politika 20.07.2016
ANKARA - Turska vojska ponovo je pokrenula vazdušne udare po položajima kurdskih militanata na severu Iraka, po prvi put od prošlonedeljnog neuspelog pokušaja puča u Turskoj, objavili su turski državni mediji. Lovci F-16 su kasno sinoć gađali… »

Tači: Nemoguć beskonačni dijalog o tehničkim pitanjima

B92 20.07.2016
Prag -- Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je za Radio Slobodna Evropa, da je nemoguće da Priština i Beograd beskonačno vode dijalog samo o tehničkim pitanjima. Tači je istakao važnost implementacije svih postignutih sprazuma, ali i postizanja… »

Okupiti poslanike srpskog porkla iz cele Evrope u jedno interparlamentarno telo

Blic 20.07.2016
U cilju poboljšanja položaja srpske zajednice u zemljama u kojima žive bilo bi korisno osnovati interparlamentarno telo koje bi okupilo poslanike srpskog porekla iz cele Evrope, ocenjeno je na današnjem sastanku za dijasporu i Srbe u regionu… »

Orešković: Hrvatska vlada nije ništa popustila Srbiji

B92 20.07.2016
Zagreb -- Hrvatski premijer Tihomir Orešković rekao je da hrvatska vlada u vezi s otvaranjem poglavlja 23 i 24 nije ništa popustila Srbiji. Kako je naveo, vrlo su transparentni uslovi koje ta zemlja treba da ispuni u pregovorima s Evropskom unijom… »

Teška nesreća na putu Beograd-Novi Sad: Poginuo vozač BMW beogradskih registracija

Kurir 20.07.2016
STARA PAZOVA - Vozač BMW beogradske registracije, koji još nije identifikovan poginuo je jutros u 9 i 25 sati u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd - Novi Sad. Do nesreće je došlo na području Stare Pazove, kada je vozač "audija" nemačke… »