Arhiva vesti 17.09.2016

Na Adi održan "UEFA dan fudbala"

B92 17.09.2016
Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji održana je manifestacija "UEFA dan fudbala" u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj dogadjaj, u kojem je učestvovalo više od 200 mališana, posvećen je deci u želji da se na najbolji… »

Sud dozvolio bivšem zatvoreniku Gvantanama štrajk glađu

B92 17.09.2016
Montevideo -- Urugvajski sud doneo je odluku da je bivši sirijski zatvorenik američkog zatvora Gvantanamo sposoban da bez hospitalizacije nastavi štrajk glađu. Inače, on štrajkuje glađu tražeći da bude prebačen u neku arapsku državu zajedno sa… »

Prioritet da svi migranti budu smešteni u prihvatne centre

RTS 17.09.2016
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je u Šidu da je potrebno ojačati granice i doći do odgovarajućih zakonskih rešenja kojima bi se moglo odgovoriti na migrantsku krizu. Aleksandar Vulin je rekao da su tokom boravka u… »

Brutalna tuča u žitorađi: Muškarac komšinicu pretukao lopatom!

Blic 17.09.2016
U tuči koja se desila u žitorađskom selu Rečica, teške telesne povrede zadobila je S. I . (60), dok je jedna osoba zadobile lake telesne povrede. Prema nezvaničnim informacijama, sukobu je predhodila verbalna svađa komšija, koja se završila… »

Preminuo američki dramski pisac Edvard Olbi autor "Ko se boji Virdžinije Vulf"

Blic 17.09.2016
Američki dramski pisac Edvard Olbi, trostruki dobitnik Pulicerove nagrade, poznat po delu "Ko se boji Virdžinije Vulf", preminuo je sinoć u 88. godini. Edvard Olbi je najveću popularnost stekao 1962. godine predstavom "Ko se boji Virdžinije Vulf?"… »

Izraelski vojnik izboden na Zapadnoj obali, napadač ubijen

Novi magazin 17.09.2016
Izraelski vojnik izboden je danas nožem u Hebronu, na Zapadnoj obali, a napadača Palestinca ubile su izraelske snage, saopštila je izraelska vojska. Vojnik je ranjen u napadu tokom rutinske operacije izraelske vojske u četvrti Tel Rumeida, a… »

Debata kandidata za predsednika DS danas u Novom Sadu

Blic 17.09.2016
Treće javno sučeljavanje kandidata za predsednika Demokratske stranke biće održano danas u Novom Sadu, a planirano je da naredna bude organizovana u Kragujevcu, dok su prethodne dve održane u Beogradu i Nišu. Četvorica kandidata za predsednika… »

Hodžaj: Paralelne strukture u privatnim kućama

Politika 17.09.2016
Sve dok Beograd ne ukine „sve vladine paralelne institucije”, neće biti odgovarajućeg procesa normalizacije između Kosova i Srbije, izneo je pre nekoliko dana u intervjuu za austrijsku agenciju APA kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj… »

Kupači na Adi Ciganliji ne daju letu još da ode!

Večernje novosti 17.09.2016
Kraj sezone na Adi Ciganliji, ali najuporniji ne odustaju. Kupači i šetači i dalje prisutni, ali u manjem broju. Uprkos tome što je sezona kupanja na Adi Ciganliji završena 11. septembra i većina Beograđana odložila svoje kupaće kostime za… »

Istaknuti egzorcista preminuo u Rimu

RTS 17.09.2016
Velečasni Gabrijele Amort, istaknuti rimokatolički egzorcista, preminuo je nakon duge bolesti, saopštio je jedan italijanski dom za brigu o starima. Fondacija Santa Lucije u Rimu, objavila je danas da je 91-godišnji sveštenik umro dan ranije u… »