Arhiva vesti 17.09.2016

Na Adi održan "UEFA dan fudbala"

Sportski žurnal 17.09.2016
Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji održana je manifestacija "UEFA dan fudbala" u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj događaj, u kojem je ucestvovalo više od 200 mališana, posvećen je deci u želji da se na najbolji… »

Sud dozvolio bivšem zatvoreniku Gvantanama štrajk glađu

B92 17.09.2016
Montevideo -- Urugvajski sud doneo je odluku da je bivši sirijski zatvorenik američkog zatvora Gvantanamo sposoban da bez hospitalizacije nastavi štrajk glađu. Inače, on štrajkuje glađu tražeći da bude prebačen u neku arapsku državu zajedno sa… »

Vulin: Ojačati granice i promeniti zakonodavstvo

B92 17.09.2016
Šid -- Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da je potrebno ojačati granice i doći do odgovarajućih zakonskih rešenja kao odgovor na migrantsku krizu. Vulin je rekao novinarima u Šidu da su tokom boravka u Parizu on i potpredsednik vlade… »

Uhapšen zbog sumnje da je komšinicu pretukao lopatom

Večernje novosti 17.09.2016
U tuči koja se desila u selu Rečica u opštini Žitorađa, teške telesne povrede zadobila je S. I . (60), dok je jedna osoba zadobile lake telesne povrede. U tuči koja se desila u selu Rečica u opštini Žitorađa, teške telesne povrede zadobila je… »

Preminuo pisac "Ko se boji Virdžinije Vulf" Edvard Olbi

B92 17.09.2016
Američki dramski pisac Edvard Olbi, trostruki dobitnik Pulicerove nagrade, poznat po delu "Ko se boji Virdžinije Vulf", preminuo je sinoć u 88. godini. Edvard Olbi je najveću popularnost stekao 1962. godine predstavom "Ko se boji Virdžinije Vulf?"… »

Izraelski vojnik izboden na Zapadnoj obali, napadač ubijen

Novi magazin 17.09.2016
Izraelski vojnik izboden je danas nožem u Hebronu, na Zapadnoj obali, a napadača Palestinca ubile su izraelske snage, saopštila je izraelska vojska. Vojnik je ranjen u napadu tokom rutinske operacije izraelske vojske u četvrti Tel Rumeida, a… »

Debata kandidata za predsednika DS danas u Novom Sadu

Blic 17.09.2016
Treće javno sučeljavanje kandidata za predsednika Demokratske stranke biće održano danas u Novom Sadu, a planirano je da naredna bude organizovana u Kragujevcu, dok su prethodne dve održane u Beogradu i Nišu. Četvorica kandidata za predsednika… »

Hodžaj: Paralelne strukture u privatnim kućama

Politika 17.09.2016
Sve dok Beograd ne ukine „sve vladine paralelne institucije”, neće biti odgovarajućeg procesa normalizacije između Kosova i Srbije, izneo je pre nekoliko dana u intervjuu za austrijsku agenciju APA kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj… »

Beograđani ne haju za kraj sezone: Đubre u rukavcu, a na Adi - kupači!

Blic 17.09.2016
Iako je kupališna sezona zvanično gotova i više nema spasilaca oko jezera, stotinak Beograđana se i danas odmaralo na Adi Ciganliji. Većina se sunčala i odmarala, dok se nekolicina njih, uprkos sivom nebu, i okupala u beogradskom moru. Osim… »

Rim: Umro sveštenik poznat po isterivanju đavola

Novi magazin 17.09.2016
Italijanski rimokatolički sveštenik poznat po ritualima isterivanja đavola, Gabrijele Amort, preminuo je u 91. godini nakon duge bolesti, saopštila je danas rimska fondacija Santa Lučija. U saopštenju se navodi da je Amort preminuo dan ranije u… »