Arhiva vesti 17.09.2016

Stvarnost izmeštena na polje umetnosti

Politika 17.09.2016
Otvaranjem 17. Bijenala umetnosti Pančevo, u ovom trenutku, postoje centar umetničke mape Srbije i regiona. Pančevo – Šta su teme umetnika Balkana i jugoistočne Evrope, koja je i kakva njegova pozicija sada i ovde, odgovori su koje traži 17… »

Amerika uslovljava Rusiju: Pritisnite Asada!

Vesti online 17.09.2016
SAD su upozorile Rusiju da nema vojne saradnje u Siriji dok se u opkoljena područja ne dostavi humanitarna pomoć, javljaju svetske agencije. Dogovoreno primirje u Siriji uglavnom se poštuje, ali dostava humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu još… »

Knežević: Srbiji potreban ubrzan rast

RTV 17.09.2016
ZRENJANIN - Ministar privrede Goran Knežević rekao je danas u Zrenjaninu, prilikom otvaranja pogona italijanske fabrike Tehostruture da je Srbiji, tom gradu, kao i svakoj drugoj lokalnoj samoupravi potreban ubrzan privredni rast. "Naši makroekonomski… »

Počeo Oktoberfest

Novi magazin 17.09.2016
U Minhenu je danas, uz stroge mere bezbednosti, tačno u podne otvoren Oktoberfest. Najpoznatiju pivsku svetkovinu na svetu otvorio je gradonačelnik Minhena Diter Rajter, zabijanjem slavine u veliko drveno pivsko bure, dok je prvu kriglu ispio bavarski… »

Turska policija uhapsila oko 20 pripadnika Islamske države

Večernje novosti 17.09.2016
Turska policija uhapsila je oko 20 osoba osumnjičenih da su pripadnici terorističke organizacije Islamska država i da su planirale napad u Istanbulu. Turska policija uhapsila je oko 20 osoba osumnjičenih da su pripadnici terorističke organizacije… »

Levica Srbije: Komunalci pokušali da prekinu izložbu

B92 17.09.2016
Beograd -- Izložbu Levice Srbije "Cenzurisane istine" u petak oko 17 časova u Kruševcu pokušala je da prekine komunalna policija, saopštila je ova stranka, a prenosi N1. Kako navode, u jednom trenutku se pojavila komunalna policija koja je zahtevala… »

Višegradska grupa šalje policijska pojačanja i novac na balkansku trasu

Večernje novosti 17.09.2016
Zemlje Višegradske četvorke u okviru svoje nove politike takozvane elastične solidarnosti u migracijskoj krizi izdvajaju nova sredstva i šalju dalje desetine policajaca na balkansku migracijsku trasu. Zemlje Višegradske četvorke u okviru svoje nove… »

Još dve žrtve zemljotresa u Italiji

Radio 021 17.09.2016
Broj poginulih u razornom zemljotresu koji je prošlog meseca pogodio sela u centralnom delu Italije porastao je na 297, pošto su još dve osobe podlegle povredama, saopšteno je iz Službe civilne zaštite. "Preminule su dve osobe koje su povređene u… »

Lideri Evrope složni: EU nije savršena, ali je najbolja

Blic 17.09.2016
Lideri Evropske unije usvojili su na samitu u Bratislavi deklaraciju u kojoj obećavaju da će do marta sledeće godine izraditi "viziju" atraktivne i uspešne Unije posle odluke Velike Britanije da izađe iz EU. "Obavezali smo se danas u Bratislavi da… »

Pentagon: Ubijen ministar za informisanje IS

Blic 17.09.2016
Koalicione snage na čelu sa SAD ubile su u Siriji visokog zvaničnika Islamske države koji je obavljao funkciju ministra informisanja IS, saopštio je Pentagon. On je ubijen u vazdušnom udaru izvedenom 7. septembra, dodaje se u saopštenju u petak… »