Arhiva vesti 17.09.2016

Gimnazijalac optužen za planiranje napada u Francuskoj

Radio 021 17.09.2016
Petnaestogodišnjak, koji je uhapšen u Parizu pod sumnjom da je nameravao da sprovede ekstremistički napad, optužen je i određen mu je pritvor, rekao je izvor iz suda. Taj slučaj se nadovezuje na slučaj najmanje još dvojice 15-ogodišnjaka koji su… »

Žestok okršaj: Filadelfija: U pucnjavi dvoje mrtvih i petoro ranjenih

Blic 17.09.2016
Muškarac napadač i jedna žena su poginuli, a dvoje policajaca i tri civila su ranjena u pucnjavi na ulicama Filadelfije, saopštile su danas vlasti. Komesar policije Filadelfije Ričard Ros rekao je da su policajci počeli poteru za muškarcem nakon… »

Masovni protesti u Nemačkoj protiv trgovinskog sporazuma EU-SAD

Beta 17.09.2016
Izmedju 163.000 i 320.000 ljudi okupilo se danas u sedam nemačkih gradova na protestima zbog sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Evropske unije i SAD (TTIP) o kojem su pregovori u toku. Organizatori skupova, oko 30 nevladinih organizacija, sindikati i… »

Rusi sutra glasaju na parlamentarnim izborima

Dnevnik 17.09.2016
MOSKVA: U Rusiji će sutra biti održani parlamentarni izbori za 450 poslanika donjeg doma (Državne dume), a očekuje se pobeda Jedinstvene Rusije. koja okuplja pristalice predsednika Vladmira Putina. Istovremeno, biće održani izbori za regionalne… »

Povratak: Iguain ponovo u reprezentaciji Argentine

Blic sport 17.09.2016
Fudbaler Juventusa Gonzalo Iguain pozvan je u reprezentaciju Argentine za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Foto: Reuters Gonzalo Iguain Selektor Argentine Edgardo Bausa vratio je Iguaina u tim posle… »

U dva udesa kod Niša osmoro povređenih među kojima i dvoje dece

Večernje novosti 17.09.2016
U dva udesa koji su se u razmaku od nekoliko sati dogodili u Nišu povređeno je osam osoba, među kojima su i dva deteta uzrasta 11 i devet godina, rekli su danas u policiji. U dva udesa koji su se u razmaku od nekoliko sati dogodili u Nišu povređeno… »

PR: Protest studenata protiv Hrama, koškanje sa policijom

B92 17.09.2016
Priština -- Nekoliko desetina studenata Univeziteta u Prištini protestovalo je protiv rada Hrama Hrista spasa u centru tog grada. Došlo je i do koškanja sa policijom. Nekoliko studenata je privedeno pa pušteno, a jedan policajac je nakon koškanja… »

Server i Engdal za "Blic": Ne živite u zabludi, moraćete da priznate Kosovo i prekinete sve veze sa Rusijom

Blic 17.09.2016
Danijel Server i Vilijam Engdal, dvojica uticajnih svetskih političkih stručnjaka koji zastupaju potpuno suprotne stavove, u intervjuu za "Blic" pričali su o putu Srbije u EU, statusu Kosova i Metohije, i zašto će naša zemlja morati da se odrekne… »

Tanja Fajon: Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo

Kurir 17.09.2016
BEOGRAD - Prajd je preduslov za tolerantno drušštvo i drago mi je što ću biti u prilici da Beograđane podržžim na Paradu, izjavila je poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon koja je potpredsednica međugrupe u EP za podrššku LGBT pravima. Ona… »

Miletić: Nema policijske procene ali Parada će biti održana

Novi magazin 17.09.2016
Jedan od organizatora Parade ponosa Goran Miletić izrazio je danas uverenje da će ta manifestacija sasvim sigurno biti održana, uprkos tome što organizacioni odbor od MUP-a Srbije još nije dobio bezbednosnu procenu tog skupa. Na jednom od panela u… »