Arhiva vesti 21.09.2016

Zaplena na batrovcima: U albanskom mercedesu pronađeno više od 10 kg marihuane

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su na graničnom prelazu Batrovci više od 10 kilograma marihuane i uhapsili dve osobe. Policija je 10.788 grama marihuane pronašla prilikom kontrole… »

Ni Putin ne može da promeni odluku o referendumu o Danu RS

Blic 21.09.2016
Predsednik RS Milorad Dodik, koji će se sutra sastati u Moskvi sa Vladimirom Putinom izjavio je da ni predsednik Ruske Federacije neće promeniti odluku o održavanju referenduma u Danu Republike u RS. - Ja tamo idem zbog ekonomskih pitanja, saradnje RS… »

S Hrvatskom seljačkom strankom, HDZ ne treba Most

Al Jazeera 21.09.2016
Odlukom HSS-a da pruži podršku Andreju Plenkoviću za sastavljanje vlade, došlo do preokreta u pregovaračkom procesu. Odlukom Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke (HSS) da podrži Andreja Plenkovića za mandatara i njegovu vladu. dogodio se… »

Rešeno više od polovine tužbi na osnovu prijave uzbunjivača

Dnevnik 21.09.2016
Otkako je pre 15 meseci počela primena Zakona o zaštiti uzbunjivača u višim sudovima u Srbiji formirano je 157 predmeta po tužbama u vezi sa uzbunjivanjem, od kojih je rešeno 89, rečeno je na današnjem skupu Zakon o zaštiti uzbunjivača - godinu… »

Murinjo spremio 50 miliona za Ramosa

Press 21.09.2016
Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo spremio je 42 miliona funti (skoro 50 miliona evra) za transfer kapitena Reala Serhija Ramosa u januaru. foto: tanjug.rs Menadžer Mančester Junajteda Žoze MUrinjo spremio je 42 miliona funti (skoro 50… »

DžEFRI Najs: BiH može da traži reviziju tužbe protiv Srbije!

Pravda 21.09.2016
Bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs tvrdi da postoje dokazi na osnovu kojih bi Bosna i Hercegovina mogla da traži reviziju tužbe protiv Srbije, izrečenu u Međunarodnom sudu pravde 2007. - BiH je izgubila tužbu zbog nedostatka dokaza, ali… »

Stigla nova generacija paklenih džihadista: Obučili ih teroristi koji su napali Pariz i Brisel

Kurir 21.09.2016
Postoje direktne veze između Al Kaidinih terorističkih mreža u poslednjih deset godina i terorističkih ćelija u Evropi povezanih sa takozvanom Islamskom državom, koje su poslednjih meseci izvele niz napada, navodi se u novom izveštaju britanske… »

Klintonova troši više, Tramp vodi

RTS 21.09.2016
Predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Klinton potrošila je znatno više novca od svog rivala Donalda Trampa, ali to nije bilo dovoljno sa stekne prednost u trci za Belu kuću. Hilari Klinton je potrošila za kampanju 50 miliona dolara… »

Savet Evrope o nestalim bebama u Srbiji

Blic 21.09.2016
Komitet ministara Saveta Evrope na sastanku od 20. do 22. septembra razmatra dokle je Srbija stigla u izvršenju presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju nestalih beba. Predstavnici 47 zemalja članica SE ponovo će raspravljati o kašnjenju… »

Vojna parada 20. oktobra, i Medvedev među gostima?

Pravda 21.09.2016
BEOGRAD- Dan oslobođenja Beograda 20. oktobar biće obeležen vojnom paradom - nezvanično se saznaje u Vladi Srbije. Tačan scenario proslave još nije utvrđen, ali je izvesno da će u svečanom defileu država predstaviti svoje oružane snage i novo… »