Arhiva vesti 29.09.2016

Rodoljub Šabić uputio pismo javnom tužiocu Zagorki Dolovac zbog Savamale

Nova ekonomija 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac, pismo u kojem upozorava da ta institucija ne poštuje zakon i vrši kažnjiv prekršaj ne postupajući po rešenju… »

Lalatović kažnjen sa 300.000 dinara zbog komentarisanja suđenja

Radio 021 29.09.2016
Trener Vojvodine Nenad Lalatović kažnjen je sa jednom utakmicom pauze koju neće moći da vodi sa klupe i novčanim iznosom od 300.000 dinara. Disciplinska komisija FSS je stavila tačku na "slučaj Lalatović", posle učestalih i ponovljenih prekršaja… »

Opek-a postigla dogovor o smanjenju proizvodnje nafte

Kamatica 29.09.2016
Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) iznenadila je tržišta postizanjem dogovora za smanjenje proizvodnje nafte nakon što se Saudijska Arabija saglasila da njen ljuti rival, Iran, bude izuzet iz sporazuma, ali analitičari upozoravaju danas da… »

Užas u Novom Pazaru: Petorica muškaraca namamili devojku ometenu u razvoju na rođendan, napili, pa silovali

Blic 29.09.2016
Novopazarska policija uhapsila je Hasiba M. (45), Ediba M. (43), Asmira I. (20), Nuhiju B. (28) i Edisa D. (29) iz ovog grada zbog sumnje da su u utorak veče obljubili devojku S.P. (27) sa smetnjama u razvoju. Kako saznajemo, seksualno zlostavljanje se… »

Strah od Rusa? U ovoj zemlji ponovo obavezan vojni rok!

Vesti online 29.09.2016
Švedska je objavila da od 2018. ponovo uvodi obavezno služenje vojnog roka, osam godina posle njegovog ukidanja. Ta skandinavska zemlja, koja nije iskusila nikakav oružani sukob na svojoj teritoriji unazad dva veka, vojnu obavezu je ukinula 2010… »

Erdogan: Vanredno stanje u Turskoj možda i godinu dana

B92 29.09.2016
Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da će možda biti neophodno da se vanredno stanje produži na najmanje godinu dana. Vanredno stanje u Turskoj uvedeno je nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula. Erdogan je to izjavio dan… »

Zaharova: Vašington na granici histerije

B92 29.09.2016
Moskva -- Potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je očekivala rekaciju Vašingtona na izjave nekih američkih zvaničnika. „Dobili smo izjave Vašingtona i nadali smo se da cĚ�e ove izjave naicĚ�i na… »

Bićemo jači kako sezona bude odmicala

Beta 29.09.2016
Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje da će ekipa biti jača kako sezona bude odmicala i da je uveren da će postojeći tim biti sposoban da iznese njen početak. "Očekujem da ćemo biti jači tokom sezone. Tek… »

Katalonski parlament podržao referendum o nezavisnosti 2017.

Politika 29.09.2016
BARSELONA – Poslanici katalonskog parlamenta danas su odobrili plan predsednika te španske pokrajine Karlesa Pudždemona da naredne godine raspiše referendum o nezavisnosti Katalonije od Španije. U obraćanju katalonskim poslanicima dan ranije… »

Izmene Zakona o visokom obrazovanju

RTV 29.09.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu… »