Arhiva vesti 29.09.2016

Dostavili smo podatke Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd

Beta 29.09.2016
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je Inicijativi "Ne da(vi)mo Beograd" dostavilo tražene informacije o broju predmeta i imenu tužioca zaduženog za slučaj rušenja objekata u Savamali u izbornoj noći. Kako se navodi u… »

Lalatović kažnjen sa 300.000 dinara zbog komentarisanja suđenja

Radio 021 29.09.2016
Trener Vojvodine Nenad Lalatović kažnjen je sa jednom utakmicom pauze koju neće moći da vodi sa klupe i novčanim iznosom od 300.000 dinara. Disciplinska komisija FSS je stavila tačku na "slučaj Lalatović", posle učestalih i ponovljenih prekršaja… »

OPEK šokirao tržišta dogovorom da smanji proizvodnju nafte

RTS 29.09.2016
Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) iznenadila je tržišta postizanjem dogovora za smanjenje proizvodnje nafte nakon što se Saudijska Arabija saglasila da njen ljuti rival, Iran, bude izuzet iz sporazuma. Analitičari upozoravaju da taj potez… »

Novi Pazar: Uhapšeno pet muškaraca zbog obljube

Dnevnik 29.09.2016
Policija u Novom Pazaru odredila je zadržavanje do 48 sati za pet muškaraca zbog sumnje da su izvršili krivično delo obljube nad nemoćnim licem. Devojka P. S. (27) je u sredu prijavila policiji da je prethodne noći silovana u jednoj kući u… »

Vraća se obavezan vojni rok? Iz Ministarstva odbrane potvrdili: Spremni smo na taj korak

Kurir 29.09.2016
Ako Skupština odluči, bićemo spremni da vratimo obavezu služenja vojnog roka, kažu u Ministarstvu odbrane. Broj dobrovoljaca nije dovoljan da bi održao kvalitet vojne spreme. Zbog toga, Švedska od 2018. godine ponovo uvodi obavezno služenje vojnog… »

Erdogan: Vanredno stanje u Turskoj možda i godinu dana

B92 29.09.2016
Ankara -- Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da će možda biti neophodno da se vanredno stanje produži na najmanje godinu dana. Vanredno stanje u Turskoj uvedeno je nakon pokušaja vojnog puča sredinom jula. Erdogan je to izjavio dan… »

Rjabkov: Izjave SAD - politika pretnji i ucena

Blic 29.09.2016
Izjave SAD o prekidu saradnje sa Rusijom o Siriji predstavljaju politiku pretnji i ucena usmerenu na nametanje rešenja povoljnih za SAD i njihove klijente, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov. - „Nemoguće je postići… »

Radonjić: Zvezda hoće da bude deo evropske elite, ABA jača nego prošle sezone, Partizan ima tim za vrh

Blic sport 29.09.2016
Čekanju se bliži kraj. Košarkaši Crvene zvezde u petak (19) dočekuju skopski MZT u prvom kolu ABA lige i tako počinju novu sezonu sa starim ambicijama. Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija Dejan Radonjić Crveno-beli brane regionalnu i… »

Katalonski parlament podržao referendum o nezavisnosti

Dnevnik 29.09.2016
BARSELONA :Poslanici katalonskog parlamenta danas su odobrili plan predsednika te španske pokrajine Karlesa Pudždemona da naredne godine raspiše referendum. o nezavisnosti Katalonije od Španije.U obraćanju katalonskim poslanicima dan ranije… »

Izmene Zakona o visokom obrazovanju

RTV 29.09.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu… »