Arhiva vesti 29.09.2016

VOICE: NIS platio za 36 odsto manju rudnu rentu

Beta 29.09.2016
Naftna industrija Sbije (NIS) uplatila je prošle godine za 36 odsto manje na ime rudne rente, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE). NIS je za eksploataciju mineralnih sirovina u Srbiji u republički budžet uplatio za… »

Jedan uhvaćen, jedan upucan: Okončana drama s odbeglim lavovima u Lajpcigu

Blic 29.09.2016
Mužjaci lavova Madžo i Motšegetsi, stari oko godinu dana, pronađeni su nakon što su jutros pobegli iz kaveza u zoološkom vrtu u nemačkom gradu Lajpcigu, ali je jedan je morao biti upucan. These lion friends escaped their zoo enclosure in #Leipzig… »

Lavrov Štajnmajeru: Ne dižite tenzije u vezi sa RS

B92 29.09.2016
Moskva -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je šefu nemačke diplomatije Frank Valteru Štajnmajeru da nema potrebe za raspirivanjem tenzija u vezi sa RS. Lavrov je Štajnmajera da se fokusira na podsticanje strana u BiH na… »

Američki voditelj prozvao Ognjena Amidžića

Tračara 29.09.2016
Nije tajna da su mnogi voditelji tok šou emisija kod nas inspiraciju za svoj program potražili među američkim kolegama, ali jedan voditelj optužio je Ognjena Amidžića da je potpuno pokrao koncept njegove emisije. Andy Cohen, koji na Bravo kanalu… »

Naša zemlja šampion niske inflacije

Večernje novosti 29.09.2016
Narodna banka objavila da je Srbija napredovala za 22 masta u izveštaju o konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma. PREMA najnovijem Izveštaju o konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za 2016. godinu, Srbija je najveći napredak ostvarila u okviru… »

Dinar danas slabiji prema evru, kurs 123,2618

Kamatica 29.09.2016
Dinar je danas oslabio prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,2618 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru za 0,1 odsto jači nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou slabiji za 2,8 odsto. Indikativni kurs dinara… »

Čanak: Predlog o referendumu samo retorički

RTV 29.09.2016
BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas, komentarišući navode medija da bi i on poput Milorada Dodika u Republici Srpskoj raspisao referendum u Vojvodini, da je spominjanje referenduma bilo samo retoričko… »

Neutešna majka ubijenih tuzlanskih mališana: “Na prvom susretu koji je imao sa decom ubio ih je”

Blic 29.09.2016
Porodična tragedija u kojoj je otac, 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu sinoć usmrtio dvoje maloletne dece, a potom pokušao izvršiti samoubistvo, dobija novu dimenziju. Naime, majka tragično stradale dece Amra Djedović je za Klix.ba… »

Četiri predsednika opštine mlađa od 30 godina

Danas 29.09.2016
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života, a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje. Od 169 opština u Srbiji samo četiri imaju… »

Vulin: Unaprediti socijalni dijalog u Srbiji

Novi magazin 29.09.2016
Državi je veoma stalo da se poboljša socijalni dijalog u Srbiji, ali i da socijalno-ekonomski saveti počnu da funkcionišu na nivou lokalnih samouprava, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On… »