Arhiva vesti 02.11.2016

Janković: Opozicija sam svakome ko sebe pomeša sa državom

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da posao ombudsmana radi na način utvrđen Ustavom Srbije i da je opozicija svakome ko sebe pomeša sa državom, a vlast sa neograničenom moći. "Ustavom utvrđen posao Zaštitinika građana jeste… »

Slavni holivudski umetnik: Amerika je izazvala rat u Srbiji i Bosni da bi učvrstila NATO kao globalnu silu!

Pravda 02.11.2016
Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavile i učvrstile NATO kao globalnu ofanzivnu silu, rekao je Dejvid Rasel, storibord umetnik mnogih holivudskih hitova, u ekskluzivnom intervjuu koji prenosi portal… »

EXIT među najboljim festivalima kontinentalne Evrope

24 Sata 02.11.2016
EXIT festival je i zvanično ušao u finalni, najuži izbor za Najbolji festival izvan Velike Britanije, nagrade koja se svake godine dodeljuje u okviru prestižnih Britanskih festivalskih nagrada (UK Festival Awards). Ove nagrade se dodeljuju od 2004… »

Hapšenje u Orašju: Sarajevo ćuti, Zagreb zabrinut

Dnevnik 02.11.2016
ZAGREB/SARAJEVO: Dan nakon što je predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da je "ugroženost Hrvata" u toj državi "mantra" i neposredno nakon prve. državne posete premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Sarajevu i Mostaru, u… »

Sastanak Kuburović-Bitići, Srbija za punu istinu o slučaju

B92 02.11.2016
Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići. Na sastanku je istaknuta spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju pune istine u vezi sa slučajem ubistva braće Bitići, koje… »

Mosul: Iračke snage drže pozicije, operaciju ometa smanjena vidljivost

Blic 02.11.2016
General iračkih specijalnih snaga izjavio je danas da njegovi vojnici "drže pozicije" duž istočnog predgrađa Mosula, ali da slaba vidljivost ometa operaciju oslobađanja tog drugog grada po veličini u Iraku od Islamske države. General Hajder Fadhil… »

Čović:Kad se ovako zatalasa...

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović izjavio je danas da posle atentata na premijera Zorana Đinđića 2003. godine niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima, koju treba rasvetliti do kraja. On je za… »

Ruf: Povećanje primanja način da se oseti uspešnost reformi

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je jutros da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da… »

Noć u Beogradu: 4 povređena u 3 saobraćajke, tegobe mučile hronične bolesnike

Kurir 02.11.2016
Četiri osobe su povređene u tri saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hitna pomoć primila je u 2,18 sati poziv da se automobil prevrnuo kod broja 89 u ulici Brđanska, u naselju Ripanj, prilikom… »

Kovač: Rano govoriti o propustima

Danas 02.11.2016
Nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane Svetko Kovač izjavio je listu Politika da nema dovoljno argumenata da bi se u slučaju pronalska oružja u Jajincima zaključilo da je reč o pokušaju atentata na premijera. Bez obzira… »