Arhiva vesti 02.11.2016

Janković: Opozicija sam svakome ko sebe pomeša sa državom

Nova ekonomija 02.11.2016
"Ustavom utvrđen posao Zaštitinika građana jeste kontrola rada organa vlasti - ne opozicije, medija ili građana (čak ni kada grubo krše zakona), već vlasti", rekao je Zaštitnik građana Saša Janković za Danas. On je napomenuo da svoj posao radi… »

Dejvid Rasel: Rat u Srbiji i Bosni izazvale sad, Srbi glavni izbor za holivudske negativce

Blic 02.11.2016
Ratove u Bosni i Srbiji inicirale su Sjedinjene Američke Države da bi njima uspostavili i učvrstili NATO kao globalni ofanzivnu silu, rekao je Dejvid Rasel storibord umetnik mnogih holivudskih hitova u ekskluzivnom intervjuu koji danas prenosi portal… »

Exit u izboru za najbolji festival van VB

RTV 02.11.2016
BEOGRAD - Exit festival je i zvanično ušao u finalni, najuži izbor za Najbolji festival izvan Velike Britanije, nagrade koja se svake godine dodeljuje u okviru prestižnih Britanskih festivalskih nagrada (UK Festival Awards), saopštili su danas… »

Vanredno stanje u Zagrebu: Završen sastanak u vladi o hapšenju u Orašju

Blic 02.11.2016
Na sutrašnjoj sednici hrvatske vlade biće poznato šta vlasti u Zagrebu preduzimaju u vezi sa hapšenjem pripadnika Hrvatskog veća odbrane (HVO) u Orašju u BiH, a hrvatski premijer Andrej Plenković nije znao da postoji mogućnost bilo kakvih… »

Kuburović : Istina o ubistvu Bitićija

Danas 02.11.2016
Ministar pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa Fatosom Bitićijem, bratom ubijene braće Bitići i istakla spremnost svih nadležnih organa da rade na otkrivanju istine u vezi sa tim zločinom koji dogodio 1999. godine u Srbiji. Sastanku je… »

Lider Islamske države je u Mosulu?

RTV 02.11.2016
LONDON, BAGDAD - Lider Islamske države Abu Bakr el Bagdadi se nalazi u Mosulu i kada bi on bio ubijen to bi zadalo "smrtonosni udarac" terorističkoj organizaciji, izjavio je istaknuti kurdski zvaničnik. Zvaničnik Fuad Husein, šef kabineta kurdskog… »

Čović o slučaju Jajinci: Kad se ovako zatalasa...

B92 02.11.2016
Beograd -- Bivši potpredsednik Vlade Nebojša Čović izjavio je da posle atentata na Zorana Đinđića niko u Srbiji nema pravo da olako shvati situacije poput one u Jajincima. On je naveo da tu stvar treba rasvetliti do kraja. Čović je za Pink… »

Ruf: Srbija nas je prijatno iznenadila

B92 02.11.2016
Beograd -- Šef misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je da je povećanje plata i penzija način da građani osete rezultat uspešnih reformi. Ruf je za RTS rekao da povećanje primanja odražava uspešnost reformi i da je važno da ljudi to vide… »

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Četiri osobe povređene u tri saobraćajke

BK TV 02.11.2016
Četiri osobe su povređene u tri saobraćajne nesreće tokom noći u Beogradu, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Hitna pomoć primila je u 2,18 sati poziv da se automobil prevrnuo kod broja 89 u ulici Brđanska, u naselju Ripanj… »

Kovač: Rano govoriti o propustima

Danas 02.11.2016
Nekadašnji direktor Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane Svetko Kovač izjavio je listu Politika da nema dovoljno argumenata da bi se u slučaju pronalska oružja u Jajincima zaključilo da je reč o pokušaju atentata na premijera. Bez obzira… »