Arhiva vesti 02.11.2016

U Skupštini Vojvodine "Alternativa za Vojvodinu"

Radio 021 02.11.2016
Petoro samostalnih poslanika u Skupštini Vojvodine formiralo je novu, osmu poslaničku grupu pod nazivom "Alternativa za Vojvodinu" i o tome su danas obavestili predsednika parlamenta Ištvana Pastora. "Alernativu za Vojvodinu" fomirali su poslanici… »

Albanija: Sto policajaca u akciji, zaplenjene 3 tone droge

B92 02.11.2016
Tirana -- U Albaniji su zaplenjene tri tone droge i uhapšeno je 15 osoba i u akciji protiv uzgajivača marihuane učestvovalo je oko 100 policajaca. Akciju u mestu Rešen u Albaniji vodile su specijalne jedinice, jer su šverceri droge u prethodnim… »

Lavrov: SAD ne mogu same da reše svetske krize

Novi magazin 02.11.2016
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas u Atini da će naredna administracija SAD morati da sarađuje sa Moskvom u cilju rešenja svetskih kriza, dodajući da mirovni proces u Siriji "sabotiraju" druge zemlje koje učestvuju u… »

Odložena sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

Beta 02.11.2016
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić izjavio je da sutra neće biti održana sednica odbora, jer je potrebno više vremena za kompletan izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i… »

Deo Ćirpanove bez vode zbog havarije

Radio 021 02.11.2016
Deo Ćirpanove nema vode zbog havarije. Bez vode će do 14 sati biti deo Ćirpanove ulice od Takovske do Bulevara oslobođenja. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena… »

Mihajlović: SAD su prijatelj i partner Srbije

Blic 02.11.2016
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija želi da nastavi odliče odnose sa SAD, kao i da su SAD naš prijatelj i partner, te dodala da ne želi po tom pitanju da komentariše polemiku ministra Ivice Dačića i lidera… »

Putin traži šansu za spasavanje civila: Rusija produžava prekid vatre u Alepu do 4. novembra

Kurir 02.11.2016
MOSKVA - Rusko Ministarsvo odbrane saopštilo je danas da će produžiti moratorijum na vazdušne udare na sirijski grad Alep do 4. novembra, po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina. Kako je navedeno, humanitarni prekid vatre biće na snazi do… »

Rusi najavili prekid vojne akcije u Alepu, iz humanitarnih razloga; Sirijski pobunjenici odbili ruski predlog

Večernje novosti 02.11.2016
Sirijska pobunjenička grupa Nur el Din el Zinki odbacila je ruski predlog za humanitarnom pauzom u Alepu, nazivajući je medijskom senzacijom za "javnu upotrebu" BEJRUT - Sirijska pobunjenička grupa Nur el Din el Zinki odbacila je danas ruski predlog za… »

Devenport: Srbija ima svoju spoljnu politiku

RTV 02.11.2016
NOVI PAZAR - Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport izjavio je danas da postoji očekivanje od svake zemlje kandidata da harmonizuje svoju spoljnu politiku sa politikom EU do trenutka pristupanja. Devenport je u Novom Pazaru, na pitanje novinara o… »

Uvrede u parlamentu: Sednica na kratko prekinuta zbog verbalnog sukoba Gojkovićeve i Radulovića

Blic 02.11.2016
Sednica Skupštine Srbije večeras je kratko prekinuta pošto je predsednica parlamenta Maja Gojović to zatražila posle verbalnog sukoba s poslanicima pokreta Dosta je bilo (DJB). Gojkovićeva, koja je predsedavala sednicom, optužila je predsednika DJB… »